HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2009 Perşembe - 00:00

Üç AKP’’liye teşekkür, CHP’’ye ağır sitem

Karşıyaka Belediyesi’’nin bölünme sonrası yollarını ayırdığı, Baykal’’a pet şişe fırlatmaya varan eylemleriyle dikkat çeken DİSK’’e bağlı Kent A.Ş işçileri, yazılı açıklama ile 3 AKP’’liye teşekkür etti, CHP’’yi de sert dille eleştirdiler.’

Üç AKP’’liye teşekkür, CHP’’ye ağır sitem

Karşıyaka Belediyesi’’nin bölünme sonrası yollarını ayırdığı, Baykal’’a pet şişe fırlatmaya varan eylemleriyle dikkat çeken DİSK’’e bağlı Kent A.Ş işçileri, yazılı açıklama ile 3 AKP’’liye teşekkür etti, CHP’’yi de sert dille eleştirdiler.’
 
Karşıyaka’’nın bölünmesiyle oluşan krizde Belediye tarafından işten çıkarılan 1000’’e yakın çalışan arasında bulunan DİSK’’e bağlı Kent A.Ş işçileri yeni yıl öncesi bir mesaj yayınladılar.
 
CHP Lideri Deniz Baykal’’a hava limanında pet şişeli saldırıya imza atan ve Karşıyaka Belediyesi aleyhine yürüttükleri 6 aylık direnişte aralarında belediyenin üst düzey bürokratlarının da bulunduğu isimlere yönelik saldırılarla da gündeme gelen DİSK’’li işçiler açıklamalarında AKP İl Başkanı Ömür Kabak, Milletvekili Taha Aksoy, Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Karal’’a ismen teşekkür etti.
CHP’’yi de TEKEL işçilerine sahip çıkmakta gösterdiği çabayı kendilerinden esirgemekle suçlayan Kent A.Ş işçileri, ’“AK Parti ilçe, il teşkilatları ve kendilerini ziyaret eden milletvekillerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
 

 
CEVAT DURAK’’I HAKLI ÇIKARDILAR
Siyasi kulislere bomba gibi düşen bu açıklama Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’’ın eylemin yoğun yaşandığı, saldırı, şantiye işgali şeklinde sürdüğü dönemde söylediği, ’“AKP ile işbirliği yapıyorlar amaçları CHP’’yi yıpratmak’” şeklindeki sözünü haklı çıkarır nitelikteki bu yazılı açıklamasını doğru çıkarır nitelikteydi.
Başkan Durak bu açıklamayı Örnekköy Belediye Şantiyesini işgal eden işçilerin AKP Karşıyaka Kongresi’’ne katılması ve ardından da AKP Milletvekili Taha Aksoy, Milletvekili Erdal Kalkan ve Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Karal’’ın işçileri eylem yaptıkları belediye şantiyesi önünde ziyaret etmeleri üzerine söylemişti. Başkan Durak aynı açıklamasında, ’“Karşıyaka’’yı haksız ve siyasi amaçlarla bölerek çalışanlarımızın yarısından fazlasını çıkarmamıza neden olan siyasi iktidar ile sorunu çözmek için kapısını çaldığımız ama sonuç alamadığımız işçi sendikası DİSK’’in işbirliği’’ olarak nitelemiş, iki kurumun da amacının CHP’’yi İzmir’’de ve Karşıyaka’’da yıpratmak olduğunu savunmuştu.
 

 
İKTİDAR-SENDİKA UYUMU
Süreç içinde siyasi iktidar AKP ile karşılıklı ziyaretlerin yanı sıra farklı ilişkilerin de olduğu iddiaları siyasi kulislerde çalkalanmış, iktidar partisinin yarattığı sorun üzerinden siyaset yaptığı vurgusu İzmir’’de konuşulmuştu. CHP Lideri Deniz Baykal’’ın İzmir Fuarı’’nın açılışı için geldiği kentte havalimanında uğradığı pet şişeli saldırı sonrası iyice çıkmaza giren Kent A.Ş sorunu, işçilerin Ankara’’ya yürümesine neden olmuş, Ancak Baykal yüzüne su şişesi fırlatan sendikalı işçilerle görüşmeyi kabul etmemişti. Ankara’’da sendikaya karşı kazan kaldıran işçiler İzmir’’e dönmüş aralarından bazıları sendika yöneticilerinin kendilerini kullandığını, farklı vaatlerle kandırdığını belirterek Başkan Durak’’tan özür dilemişti.
 

 
ÇALIŞKAN DA UYARMIŞTI
Yaşanan süreçte AKP-DİSK arasında yaşanan yakınlaşmaya dikkat çeken sadece Başkan Cevat Durak değildi. Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan da diğer başkan yardımcılarıyla birlikte yaptıkları basın toplantısında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’’a saldırma cesareti gösteren Kent A.Ş işçilerinin AKP kongrelerine katıldığını, Karşıyaka’’da özellikle 9 mahallenin Bayraklı’’ya bağlanmasıyla oluşan sancıyı yaratan siyasi iktidarın da milletvekilleriyle birlikte işçileri eylem alanında ziyaret edip destek verdiğini vurgulayarak, ’“Asıl amaç ortaya çıktı. Sendika 900 TL maaş önerimizi reddetti. Bunların amacı işçiyi kurtarmak değil, siyasi iktidarla kol kola CHP’’yi ve Sayın Genel Başkanı’’nı yıpratmak’” demişti.
 

 
İŞTE KENT A.Ş’’NIN ESKİ ÇALIŞANLARININ TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMALARI:
 
30.04.2009 tarihinde CHP'li Belediye Başkanımızın Kent A.Ş. işçileri olarak bizi işten çıkarması ile başlayan direnişimiz yaklaşık 190 gün sürmüştür. Bu süreçte bir çok siyasi parti ve sivil toplum örgütleri (dernekler ) bizleri desteklediklerini her  platformda göstermişlerdir.
 
Ak Parti ilçe teşkilatı, il teşkilatı ve milletvekilleri bizleri ziyaret edip desteklerini daima hissettirmişlerdir.
 
Bu iletişim sürecinde durumumuzdan siyaseten istifade etmekten kaçınmaları hatta buna özen göstermeleri bizlerin ilgisine mazhar olmuştur.
 
Durumumuzla ilgili hiçbir basın açıklaması yapmayan Ak Parti temsilcileri, CHP aleyhinde de basın açıklaması yapmamışlardır.
 
Oysa Sn. Cevat Durak, tam aksine bir üslupla, işçiler Ak Parti ile bana kumpas kurmuşlar diye yorumlamış, bizleri iş birlikçi diye karalamıştır.
 
Bu süreçte Tekel işçileri için hak arayışına çıkan CHP milletvekillerine, yüce meclis kürsüsünden bizleri hatırlatan Sn. Taha Aksoy'a, Sn. Ömür Kabak'a ve gönüldaşımız halk adamı Mehmet Karal'a bizlere her koşulda yardımcı olacaklarına dair verdikleri güvence için teşekkür ediyoruz.
 
Ey Basın! Ey Halkımız! 291 aile perişan olduk. Sn. Durak bizlerin haksızlığa uğramasına üzülen CHP' lileri bile kongre kürsülerinde azarlıyor.
 
Soruyoruz ey CHP milletvekilleri! Tekel işçileri işten atılmıyor, biz sokakta kaldık. Siz nasıl halkçısınız. Biz halkız, nedir bu çifte standardınız.
 
SAYGILARIMIZLA
KENT A.Ş İŞÇİLERİ

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir yaşlı ulaşımını sınırladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 60 yaşını doldurmuş vatandaşlara toplu ...
Kocaoğlu: 2010’’da yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz
Meclis Salonu’’nda Belediye personelinin yeni yılını kutlayan Başkan Aziz ...
Buca Belediyesi’’nde yangın eğitimi
Buca Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Organik Oyuncak Projesi ilk mezunlarını verdi
Bornova Belediyesi’’ne ait projenin kursu ilk mezunlarını verdi. Kursiyer ...
Tahtalı Havzası yeşile bürünüyor’…
Baraj havzasında 728 hektarlık alanın yüzde 97’’sini kamulaştırarak 450 ...
Merkez Bankası Büyükşehir’’de
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Yardımcısı İbrahim Turan ...
 
Buca’’da fırınlara şafak baskını
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, beraberindeki zabıta ve sağlık birimleri ...
Gaziemir'de dolu dolu eğlence
Gaziemir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen yılbaşı eğlence programında ...
Çiğli’’de çocuklara yılbaşı eğlencesi
Mesleki Eğitim ve Aile Kalkınmasının Desteklenmesi Projesi kapsamında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva