HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2009 Pazartesi - 00:00

Türk edebiyatı Buca’’da!

KİBATEK Vakfı'nın üyesi 16 ülkeden bilim ve edebiyat alanındaki ünlü isimler Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’ya konuk oldu. ’

Türk edebiyatı Buca’’da!



İZMİR - Türk dilinin bilim, edebiyat ve iletişim dili olarak yaygınlaştırılması amacıyla 1998 yılında kurulan ve bugüne dek 26 uluslararası şölene imza atan KİBATEK Vakfı'nın
(Kıbrıs - Balkanlar - Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı) üyesi 16 ülkeden bilim ve edebiyat alanındaki ünlü isimler Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’yı ziyaret etti.

Temelleri İzmir’’de atılan ve kurucuları arasında Eski Karşıyaka Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’’ın da bulunduğu KİBATEK şölen çerçevesinde Buca Eğitim Fakültesi’’nde ’“ Uluslararası Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatları’” konulu paneli düzenledi. Panelden önce Gölet tesislerinde ağırlanan yabancı konuklar Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’yı makamında ziyaret etti.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, KİBATEK üyelerinin Buca’’da olmasından onur duyduğunu belirtirken, ’“Buca Levantenlerin kurduğu bir kent. Buraya daha sonra Balkanlardan önemli yerleşimler olmuş. Ben de Balkanlardan gelen bir ailenin çocuğu olarak Buca’’da doğdum. Şimdi ise 600 bine ulaşan Bucalı hemşerimiz var. 71 ilden daha fazla nüfusa hizmet vermeye çalışıyorum. Buca Belediyesi Meclisi’’nde Suat Nezir, Aydoğan Hepdemirgil ve Rıfat Sait arkadaşlarımızda bugün bizi ziyaret eden bazı yazarlarımız gibi Balkan kökenli ailelerden gelen üyelerimizdir’” dedi.
 

 
BOSNA BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ
Aralarında Rusya Federasyonu Yazarlar Birliği Başkanı, 29 yaşında profesör unvanı alan ve 137 icada imza atan Azerbaycanlı Elçin İskenderzade’’nin de bulunduğu topluluğu tanıtan KİBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam, Buca’’dan gördükleri ilgi ve desteğe teşekkür etti. Kuruluşun amacının Türk dilinin bilim ve iletişim dili olmaya özen göstermesi olduğuna işaret eden Sağlam; ’“Bizler yazar ve şairlerimizin eserlerini başka dillere çevirip, o ülkelerde de okunmasını sağlıyoruz. Son dönemdeki çalışmalarımız ise Türk yazar ve şairlerinin eserlerinin Rusça’’ya çevirisi üzerine. Buca’’da da kültürel anlamdaki çabalarınızda yanınızda olacağız’” dedi. Birlik Başkanı Yazar Mevlüt Kaplan da Belediye Başkanı Ercan Tatı’’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
 

 
Törende daha sonra Bosna Hersek Konsolosu Kemal Baysak, kurucusu olduğu Bosna Sancak Kültür Derneği Federasyonu yayını ve Bosna Hersek Bayrağı’’nı Başkan Ercan Tatı’’ya verdi. Dernek yöneticilerinden Buca Belediyesi Meclis Üyesi Suat Nezir de Başkan’’a ’“Uştipaktan Sevdalinkaya Boşnaklar’” isimli kitabı armağan etti.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise KİBATEK kurucusu Kemal Baysak’’a 1935 yılında İstanbul’’da 1. Balkan Halk oyunları Festivali’’nde Atatürk’’ün görüntülendiği fotoğrafı hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’’da sahil bandı inşaatı devam ediyor
Aliağa Belediyesi’’nin yaklaşık 2 ay önce başlattığı sahil bandı düzenlenmesi ...
Birgi'nin koruma imar planı revize ediliyor
Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, tarihi dokusunu koruyan ender yerleşim ...
Erken yaşta evlilik masaya yatırılıyor
Konak Belediyesi, son yıllarda giderek artan ve toplumun büyük bir ...
 
Yüzbinlerce İzmirli’’ye sıcak yemek
Gürçeşme’’de faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi, ...
Dario Moreno Sokağı’’nda Masias rüzgarı
Konak Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan tarihi Asansör semtindeki ...
Büyükşehir’’den şok suçlamaya jet yanıt
Metro ihalesinin iptalinde aktif rol oynadığı ileri sürülen Bozoğlu cephesinden ...
 
Bozoğlu savunmaya geçti
Metro ihalesinin iptalinde rol oynayan Makro Yapı ile komşuluk ilişkileri ...
Bayraklı kadın haklarını kutladı
Bayraklı Belediyesinin çalışan kadınları ve seçilmiş meclis üyeleri, 'seçme ...
İZSU’’dan Narlıdere’’ye altyapı desteği
İlçede Yıldırım Kemal Caddesi ile Bodur, Dalya, Zeytin, Sarışın ve Okutan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva