HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2016 Pazartesi - 12:31

Torbalı'da Başkan'dan gençlere 4 öğüt

Torbalı Belediyesi voleybol takımında yer alan sporcular Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’le akşam çayında bir araya geldi.

Torbalı da Başkan dan gençlere 4 öğüt

Sporcuların Torbalı’nın sorunlarına dair çeşitli sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin hızla kabuk değiştirdiğini, genç nüfus nedeniyle Torbalı’nın büyük bir avantaja, büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirterek şunları söyledi, ”İzmir’in bazı ilçelerinde yaşlanmaya dayalı, yaşlı nüfusundan kaynaklanan bir durgunluk yaşanırken, Torbalı bu anlamda harika bir görevdeşlik oluşturuyor. İlk orta ve liselerde öğrenim gören 31 bin öğrencimiz var.  160 bin nüfuslu ilçede bu rakam heyecanımızı artırıyor.  Lise ve sonrası gençlerimizi de hesaba kattığımızda İzmir’in en genç nüfusuna sahip ilçe olduğumuzu söyleyebilirim. Biz de Belediye olarak gençlere hizmet odaklı bir strateji izliyoruz. Hedefimizde bir Devlet Üniversitesi kurulması talebi de var” şeklinde konuştu.

ADNAN BAŞKAN GENÇLERE, MÜJDELER VE TAVSİYELER VERDİ

 Kır Kahvesi’nde gerçekleşen toplantıda Başkan Görmez Torbalı’da gençlere dönük yapacak oldukları projelerden bahsetti ve spor salonu sözü verdi. Başkanla bir masa etrafında buluşmanın heyecanını yaşayan gençler de Başkan’a Torbalı’da görmek istedikleri yenilikleri aktardılar. Torbalılı gençler, Başkan’dan gençlik kampı ve yeni bir spor salonu istediler.

“Spor Salonu yapacağız, Macera Park geliyor”

Torbalı’da hatırı sayılır bir genç nüfus yaşadığının altını çizen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Belediye bünyemizdeki Kültür, Sanat Ve Spor okullarında binlerce gencimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sizlerin daha iyi şartlarda çalışması için Torbalı’ya büyük bir spor salonu inşa edeceğiz. Bunun için uygun bir yer bakıyoruz. Torbalı’nın merkezinde Devlet Demir Yolları’ndan Belediye’mize geçen alanı biliyorsunuz. Orada gençlerimiz için eğlenip, zaman geçirebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri yerler de olacak. Etrafını surlarla çevireceğimiz parkımızda gençlerin sanat alanında performanslarını sergileyecekleri amfi tiyatromuz olacak. Bisiklet, yürüyüş yolları ve spor alanı bulunacak” dedi.

“GENÇLERİN EĞİTİMİ İÇİN VAKIF KURDUK”

Maddi durumu zayıf olan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla Torbalı Belediyesi bünyesindebir vakıf kurduklarını hatırlatan Başkan Görmez,” Bu vakıf siz gençlere bırakacağımız en önemli miraslardan birisi olacak. Vakıf vasıtasıyla ilçe dışında okuyan öğrencilerimize burs sağlayacağız. Bu vakıf inşallah, İzmir’in en büyük eğitin vakfı olacak. Bu sayede Onları gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız.” dedi.

Gençlere meslek tavsiyesi

Gençlere bir takım nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmeyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Mutlaka bir üniversiteden mezun olun ama bunun yanında bir mesleğiniz de olsun. Bilgisayar konusunda kendinizi geliştirin. Sporu da ömrünüzün sonuna kadar bırakmayın” dedi.

“Vatanımıza sahip çıkın”

Gençlerle son zamanla Türkiye’de yaşanan olumsuzlukları da değerlendiren Başkan Görmez, “Biz imparatorluk varisi bir milletiz. Osmanlı İmparatorluğu dağıldığında 70 ayrı devlet ortaya çıktı. Osmanlı’yı dağıtan emperyalistler, İslam’ın son kalesi olan Türkiye’yi de parçalamak istiyorlar. Bu vatan Türkü ile Kürdü ile lazıyla bir bütündür. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bu bilinçle yaşayın ve vatanımıza sahip çıkın. Önceliğiniz aileniz, ülkeniniz, eğitiminiz ve spor olsun” dedi.

 
AK Parti Konak’ta meclis Şanlı’ya emanet
 
O şehrin yüreği yanıyor: 10 ayda 11 şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi’nden istihdama destek
İşsiz vatandaşlara yardımcı olabilmek için istihdam amaçlı projelere destek ...
Bornova gündüz ayrı gece ayrı güzel!
Bornova Belediyesi, fiziki ve sosyal yatırımlarını sürdürürken kent estetiği ...
Karşıyaka’da ‘uzman işçi’ dönemi
Karşıyaka Belediyesi’nin hizmet kalitesini ve işçi niteliğini artırmak ...
 
Kocaoğlu minik hayranını ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun tempolu bir haftanın ...
İZSU'dan 2 ilçeye dev yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Balıklıova, ...
Can dostların yuvasına ÇYDD desteği
Seferihisar Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve açılan kampanyaya ...
 
Başkan Kocaoğlu’na 'İzmir Kuş Cenneti' teşekkürü
Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “Akdeniz’in Kıyısında - Körfezin ...
Karabağlar’da spora destek başarıyı getirdi
Karabağlar Belediyesi’nin engelli çocuklara olan desteği başarı getirdi. ...
BBŞT yurti içi ve dışında adından söz ettiriyor
Tüm İzmir'i sanatla buluşturmayı amaçlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva