HABERLER>GÜNCEL
3 Nisan 2023 Pazartesi - 16:35

Selçuk'ta grev kapıda!

Selçuk Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine sendika yarın belediye binasına grev kararını asacak ve son 60 günlük süreci işletecek. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise grev hakkında açıklamalarda bulundu.

Selçuk ta grev kapıda!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ-  Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile belediye şirketi çalışan işçiler arasında örgütlü Türk-İş Belediye-İş Sendikası Çevre Belediyeler Şubesi ile SODEMSEN arasında 3 aydır devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi tıkandı. 

Yaklaşık 400 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde ekonomik maddelerde anlaşma sağlanamayınca sendika grev kararı aldı. Edinilen bilgilere göre sendika bütün sosyal haklarla birlikte net 16 bin TL talep etmesine rağmen SODEMSEN’in son teklifi  net 12 bin TL oldu. Sendika ayrıca ilk yıl ve ikinci yılın sonunda da enflasyon artı refah payı talep etti. 

Grev kararı yarın belediye binasına asılacak. Grev kararı ile birlikte son 60 günlük yasal süreç başlayacak. Bu süreçte sendika sandık kurarak da işçilere grev kararını oylatacak. İşçiler greve ‘evet’ derse ve 60 günlük süreçte anlaşma sağlanamazsa grev hayata geçirilecek.

SORUNLARIMIZI KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ?
Grev hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu, işçilerin 20 bin lira talepte bulunduğunu belirterek, "İktidar 5 bin 500 TL asgari ücreti 8 bin 500 seviyesine uyarladı, biz 6 bin 615 TL düzeyinde olan en düşük işçi gelirini, ince ince hesap yaparak, 15 bin 155 TL seviyesine çıkardık ama bu seviyelerde uzlaşmakta zorlanıyoruz. Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor. Kendileri 20. bin TL'yi aşkın bir talepte bulunuyor" dedi. 

Başkan Sengel açıklamasında şunları belirtti:

Bu günlerde, Belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını mümkün olduğunca alabilsin diye sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmelerinde henüz sonuç alamadık. İktidarın işçi sınıfına uygun gördüğü zam oranının çok üstünde bir ücret seviyesini, hesabını kitabını ince ince yaparak önerdiğimiz halde anlaşmakta zorlanıyoruz.

Çünkü yetmiyor; ne Belediyemizin ekonomik gücü ne de dayanışmanın en güzel örneklerini gösteren Efes Selçuk halkının soluğu, 20 yıllık iktidarın biriktirdiği ekonomik kriz, işsizlik, enflasyon ve gelir adaletsizliği gibi sorunları çözmeye yetmiyor.

İktidar 5 bin 500 TL asgari ücreti 8 bin 500 seviyesine uyarladı, biz 6 bin 615 TL düzeyinde olan en düşük işçi gelirini, ince ince hesap yaparak, 15 bin 155 TL seviyesine çıkardık ama bu seviyelerde uzlaşmakta zorlanıyoruz. Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor. Kendileri 20 bin TL'yi aşkın bir talepte bulunuyor. 

Eğer bu koşullarda popülist sözlerle işçileri siyaset malzemesi haline getirmeyeceksek, başka bir yolu tercih etmemiz gerekiyordu.

Ücretleri mümkün olduğunca artırmanın yoluna bakacaktık, ama geçmiş dönemlerle kentimizde yaşandığı gibi ödeyemeyeceğimiz vaatlerle samimiyetsiz şovlara da girişmeyecektik; biz de öyle de yaptık. Bizce, daha büyük belediyelerin de üstünde ve kabul edilebilir seviyelerde bir ücret ve gelir artışını önerdik.

Şimdi geldiğimiz noktada, iktidarın halkımızdan ve belediyelerimizden esirgediği merkezi devlet olanaklarının yokluğunda hem hizmet üretmeye, hem çalışma arkadaşlarımızın sofralarını büyütmenin yollarını aramaya hem de dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Ve 14 Mayıs’tan sonra halkın zenginliğinin halk için, herkes için harcandığı iktidarımızda, ülkemizin sorunlarını tek tek çözebilecek, kentlerimizi kalkındıracak, refahı sağlayacak ve işçinin hakkını ziyadesiyle işçiye teslim edebilecek bir ülkeyi kuracak; sorunlarımızı kökünden çözeceğiz.

 
Eski eşini boğarak öldürmüştü... Sanık: 5 dakika ölmesini bekledim
 
Gaziemir'de planlama tartışması... Başkan Arda'ya 'AK Parti ile işbirliği yaptın' göndermesi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 4 Nisan 2023 Salı 12:00

inşallah işçilerin hakkını verirsiniz

Yorumu oyla      4      4  
Vatandaş 4 Nisan 2023 Salı 09:56

Sorun olmaz çünkü önceki belediyesi başkanı Zeynel Bakıcı yerel yönetimlerin gelirini artırma konusunda üniversite de ders veriyor kesin problemi çözer,bu konuda belediyeye katkı yapacaktır,martın sonu her zaman bahardır...

Yorumu oyla      3      6  
SODEMSEN 4 Nisan 2023 Salı 09:37

İşveren Sendikası olan SODEMSEN kurulduğundan bu yana Tüm özellikle CHPli belediyelerde İşveren adına TİSlerde Sendika karşısında en alt ücretle çalışmayı dayatmaktadır. Emek En Yüce değerdir ancak çalışanlar Emeklerinin karşılığını almak zorundadırki İşinde daha verimli çalışabilsinler. Selçukta verilen ücret Asgari ücretin zerine sosyal haklar eklenmiş (İkramiye, Sosyal yardım Yemek Vs.) Aslında işçiler Asgari ücretle çalıştırılıyor. Bu dizi böyle tüm belediyelerde biraz daha üstü şeklinde devam ediyor. Şimdi İktidarı asgari ücrette eleştiren, TUİK verilerini kabul etmeyen Sözde emekçilerin yanında olan Sosyal Demokrat Belediyeler Kurdukları İşveren Sendikası aracılığı ile Aynı düşül ücretleri teklif ediyorlar UTANMADAN. TUİK 2022 yılı sonu %64,27 AÇIKLADI Bunu gerçek Enflasyon olmadığını düşündüler O zaman bu gerçek olmayan Enflasyonu verin fazlasını değil. Ama sizler Sürekli İşçi Sınıfına Yük oldunuz. Bu unutulmayacaktır.

Yorumu oyla      3      4  
YORUMCU 4 Nisan 2023 Salı 09:11

Bütün chpli belediyelerde maaş hakkı eylemi yapılacak kadar sorun yapılıyor verin işçinin emekçinin hakkını! Tam da seçim öncesi ne yapyırosunuz kardeşim siz karabağlar, karşıyaka, çiğli, selçuk, bayraklı vs kazanmak istemiyorlar yemin ederim arkadaş!!!

Yorumu oyla      5      4  
Menemenli 4 Nisan 2023 Salı 07:54

Selcukta bulunan sendika ve yöneticileri menemen belediyesi AKP''de orda niye bu istikrarı gostermiyorlar. Menemende işçi açlık sinirininda altında

Yorumu oyla      4      5  
Recep 3 Nisan 2023 Pazartesi 19:07

İnsan gibi yaşamak herkesin hakkı olsa gerek.

Yorumu oyla      6      4  
selçuk halkı 3 Nisan 2023 Pazartesi 17:22

Selçuk olarak bir ilk yaşayacağız daha önce hiç böyle bir deneyim yaşamadık. umarım işçiler için en iyisi ne ise olur. Şu zor yaşam şartlarında haklarını alabilirler.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD duyurdu: 6 il daha afet bölgesi ilan edildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem felaketinde Bingöl, ...
Uyuşturucu tacirlerine operasyon: 24 gözaltı
Kayseri'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 24 kişi gözaltına alındı. 
Hayvanları koruma derneğine horoz dövüşü baskını
Konya'nın Ereğli ilçesinde hayvanları koruma derneğinde horoz dövüşü organize ...
 
İzmir Körfezi'ni sarmıştı... Bilim'den açıklama: Bu bir rekor!
İzmir Körfezi'nde son 1 yıldır yok olmayıp, deniz yüzeyinde görülmeye ...
Depremzede çocuklar, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı gezdi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden aileleriyle İzmir'e ...
Başörtüsü baskı makinesine dolandı... Feci ölüm!
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir reklam firmasının baskı atölyesinde ...
 
Gabonlu kızın ölümünde flaş gelişme!
Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu 17 yaşındaki ...
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde ...
'Bay Kemal'i ziyaret ediyor, bizim kapılar kapandı!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva