HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2022 Perşembe - 13:49

Sandal'dan 'ilçe kongresi' yorumu: Parti üyesi değil miyim?

Bayraklı'da gerçekleştirilmesi planlanan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongresi ile konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Belediye başkanı parti üyesi, parti delegesi değil mi de ben karışmıyorum diyecek? Biz niye garip garip şeyler savunuyoruz. Tabii ki partimin organizasyonu, partimin teşkilatı beni ilgilendirir. Tabii ki ilçenin enerjisi beni ilgilendirir. Karışacağım anlamına gelmiyor, içindeyim anlamına geliyor" dedi

Sandal dan  ilçe kongresi  yorumu: Parti üyesi değil miyim?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı'da ilçe örgütü ile belediye başkanı arasında yaşandığı iddia edilen gerilimler parti içinde tartışmalara neden olmuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de konuya el koyduğu ve ilçe yönetimi ile de bizzat görüştüğü gerilimler 10 ilçe yöneticisinin istifa etmesi sonrası ilçe başkanlığı görevini yürüten Pınar Susmuş'un görevden düşmesi ile zirve yapmıştı. İlçe kongresinin yapılamaması doğrultusunda, 'belediye başkanı adaylık sürecine karışacak' iddiaları da parti içinde tartışmalara neden olurken Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal konuyla ilgili Sonsöz TV'ye konuştu.

TIP OYUNU OYNAMIYORUZ
Belediye başkanı olarak kendisinin kamu görevi yapmasına rağmen siyasi kimliğinin de görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Sandal, şu ifadeleri kullandı:

"Benim isteyip istemediğim mevzusu değil. Bir defa Belediye başkanı parti üyesi, parti delegesi değil mi de ben karışmıyorum diyecek? Biz niye garip garip şeyler savunuyoruz. Tabii ki partimin organizasyonu, partimin teşkilatı beni ilgilendirir. Tabii ki ilçenin enerjisi beni ilgilendirir. Karışacağım anlamına gelmiyor, içindeyim anlamına geliyor. Tıp oyunu oynamıyoruz ki. Siyaset dinamik ve aktif bir durum."

TARTIŞMALI ORTAMDA İŞ ÜRETİLMEZ DEDİKODU ÜRETİLİR
İlçe başkanlarının mevcut belediye başkanlarını belirlemediğine dikkat çekerek 'aktif ilçe örgütü' konusunda dikkat çeken Sandal sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Tutumumuz genel başkanımızın çizgisi. Paradigma; belli dönemlerde meselenin çözümü ile ilgili uzlaşı şekli. Mesela bizim 80'lerden sonraki paradigmamız seçmenin yüzde 70'ı muhafazakâr olduğu yönünde. Yıllarca bunun üzerinden hareket ettik. Yani CHP'nin maksimum oyu yüzde 30 olarak algılandı. Ancak bu Genel Başkanımız tarafından yerle bir edildi. Genel Başkanımız bunu yerle bir ettikten sonra toplumsal muhalefet sistemi ile yeni bir yön verdi. Bu CHP'de yeni bir devrimdir. Bu devrimin alt birleşenlerinden biri toplumda uzlaşıdır. Talebimiz bütün partilerin siyasi çekişmelerden uzak durarak daha canlı örgüt oluşturması için çaba sarf edilmesi lazım. Benim düşüncem mahallelerdeki delegelerin yöneticilerini seçmelerini ve bu yöneticisine de 2 seçim dönemini atlatması için söz almalı. Tartışmalı ortamda iş üretilmez dedikodu üretilir. Barışın olduğu yerde sorunlar çözülür iş üretilir. Biz yarın şu mahallede, sorunlarımız şu diyebilmeliyiz. Örgütü dinamik tutmak lazım. Bir belediye başkanının belirlenmesinde son dönemde de gördük; çok belirleyicilik yok. Karşıyaka'dan tutun Bayraklı, Bornova, Konak Gaziemir'e bakın… Baktığınızda belediye başkanları ilçe başkanlarının adayı mı? Biz belediye başkanı olarak meselenin içerisine girdiğimizde kendi siyasi güvencemizi oluşturmak için hareket etmiyoruz, örgütün sahadaki aksiyonu ile ilgili bizim beklentimiz var. Biz partiliyiz ancak hizmette kamu görevlisiyiz."

 
Tarihi hamam evsiz kadınlara da kapılarını açacak!
 
İKÇÜ'den Bakan Pakdemirli’ye teşekkür plaketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Bir araya gelip helalleşmemiz lazım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben helalleşme kavramından söz ...
'Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin, ...
'Hastalıklı levrekler' meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, yakın dönemde ...
 
CHP’li Sertel o iddiayı meclise taşıdı: Akıl alır gibi değil
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne 26 bin TL’ye tarım lisesi mezunu bir ...
Öğretmenlik Meslek Kanunu Genel Kurul'da
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin birinci maddesi kabul edildi. Bu ...
MHP’den teklif: Asil soyluları yaşatalım!
MHP milletvekili Esin Kara, Alparslan ve Oğuz Kaan’ın atlarının soylarının ...
 
'Mobese' önerisi TBMM'de reddedildi!
Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin sızdırılması konusunda verilen ...
MHP İzmir’den aydınlanacak!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı ...
MP Genel Başkanı İnce, İzmir'e geliyor!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partilerinin yol haritasını ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva