HABERLER>POLİTİKA
11 Temmuz 2012 Çarşamba - 12:06

Samsun cevabı: TOKİ bu salvolarla yıkılmaz!

Samsun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili TOKİ'ye yapılan eleştirileri yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "TOKİ sayesinde 415 bin aile ucuz, sağlam bir çatıya kavuştu. Size ne oluyor ya? Bugüne kadar hayal edemediniz ey CHP... TOKİ bu tür salvolarla yıkılacak bir kurum değil" dedi.

Samsun cevabı: TOKİ bu salvolarla yıkılmaz!

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, yaptığı tatil sonrasında partisinin il başkanları toplantısında bir konuşma yapıyor.
 
Samsun'da yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Afette 1508 yapı etkilendi. Üç bakanımız derhal bölgeye intikal etti, çalışmaları yürüttü. Samsun olayından hemen sonra Rusya'da bir olay patlak verdi. 172 kişi öldü. Afetin boyutu orada da çok büyük. ABD'de, Japonya'da oldu. Ülkemizde de zaman zaman afetlerde can kayıpları oluyor. Türkiye'de bir çarpık kentleşme sorunu var. Biz halkımızın da desteğini bekliyoruz. Ne kadar önlem alırsanız alın 1000 yılın en büyük afeti olabiliyor. Afetler karşısında can ve mal kaybını sıfıra indirmek mümkün değil. Depremle iç içe yaşayan Japonya'da kayıplar yaşanıyor. Samsun'da hayatını kaybedenlerle ilgili gerekli her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor. Gereken hiç tereddütsüz yapılacak. Samsun'da yaşanan acı hadiseyi siyasi bir ranta dönüştürmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Siyasi partilerden tutun medyasına kadar hepsi eleştiri yapabilirler ama bunun bir karalama kampanyası olarak yürütülmesi fırsatçılıktır. Haksız karalama kampanyası şeklinde yapılan eleştiri hiç katkı sağlamaz.
 
Samsun'da yaşanan taşkınla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı rapor hazırladı. Gece 12'de yağış başlıyor sabah 5'e kadar sürüyor. Son yağışta debi saniyede 710 metreküpe ulaşıyor. Dere yatağına konut inşa etmek gibi TOKİ'yle alakalı bir durum söz konusu değil. Tamamının gerekli zemin etüdleri yapılmış, dereyle ilgili ıslah çalışmaları yapılmış. 500 yılda bir görülecek bir sel geliyor maalesef bodrum katlarında vatandaşlara ağır faturayı ödettiriyor. Olayın üzeri kapatılamaz. Bodrum katların imarı konusunu da değerlendireceğiz, gerekli önlemleri alacağız. Gazetelerde mimar ve mühendisler konuşuyor. TOKİ'ye bir yazı gelmedi, niye bu yalan. Hayatını kaybetmiş insanlar üzerinden rant devşirme gayretine kimse girmesin. TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından biri. TOKİ sayesinde 415 bin aile ucuz, sağlam bir çatıya kavuştu. Size ne oluyor ya? Bugüne kadar hayal edemediniz ey CHP. TOKİ bu tür salvolarla yıkılacak bir kurum değil. Birkaç olumsuz örnekten yola çıkarak bu kadar başarılı bir kurumun hedef yapılması insafsızlıktır. Çıkıyor TOKi öğrencilere yurt yapsın diyor. TOKİ'ye bu yetkiyi zaten Meclis verdi. Haberi yok."
 
Erdoğan konuşmasında Türk jetinin düşürülmesi sonrasında yaşanan gelişmelere de değindi. Erdoğan şunları kaydetti: "Akdeniz'de uçakla irtibatın kesildiği andan itibaren Genelkurmay gerekli incelemeleri yaptı. Sonuçlar son derece şeffaf ortaya kondu. Uçağımız uluslararası hava sahasında Suriye'den 13 mil uzakta isabet aldı. Bunun sonucunda Suriye karasularına sapma yaparak 8.5 mile düştü. Hiçbir uyarı yapılmadı. Bu parçalar çıktıktan sonra füze mi, uçaksavar mı ortaya çıkacak. Her ülkenin hava sahası ihlal edilirken, silahsız uçağımıza saldırıldı. 5 kez Suriye helikopterleri hava sahasını ihlal etti, uyarımızı yaptık hava sahası terk edildi."
 
Srebrenitsa Katliamı'nın 17. yıldönümüyle ilgili konuşan Erdoğan, "Avrupa ülkeleri katliama seyirci kaldı. Bütün sorumlular henüz yakalanmamış, seyirci kalınmıştır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 11 Temmuz 2012 Çarşamba 20:01

Dere yatağındaki garibanın evini yık gitsin. paki Toki dere yatağını değiştirip yaptığı evler ne olacak, orada hayatını kaybeden vatandaşın hesabını Suriya Başkanı Esad mı verecek. siz vatandaşı ne sanıyorsunuz sn. başbakanım, siz öyle değil böyle dediniz diye inanmak zorundamıyız. gören göz kılavuz istemez. arif'e tarif hiç gerekmez...........

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 11 Temmuz 2012 Çarşamba 14:01

YOK YOK YIKILMAZ. YALNIZ PUTİN BAKANINI GÖREVDEN ALDI. SENİN DÜNÜR BU, EKİP İŞİ RANT İŞİ

Yorumu oyla      14      6  
11 Temmuz 2012 Çarşamba 13:40

dediki : bu kılıçdaroğlu internette yayınlanan bir yazıyla bakanımızı suçladı, internette facebookta neler yapılabilir biliyoruz. Peki başbakan ergenekon ve baolyoz son olarkta casusuluk adı ile anılan bir sürü komutan hangi sabit belgelerle içerde yatıyor. yazıklar olsun.Samsunda onlarca insan eziyet çekiyor ülke teröre hergün evlat veriyor sen Bop eşbaşkanlığına devam ediyorsun. yazıklar olsun.

Yorumu oyla      14      6  
yakuza 11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:49

senin Allahın var mı be adam!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP İzmir'den metro eleştirisi
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
Çıray: Futbol asla futbol değildir
Türkiye şike davasını tartışırken CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ...
Torunu sordu: İnönü adı müfredattan neden çıkarıldı?
Talim Terbiye Kurulu'nun, liselerdeki 'Uluslararası İlişkiler' dersinin ...
 
Milletvekili Oyan'dan Başkan İnce'ye ziyaret
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Oğuz Oyan, Güzelbahçe ...
Saadet Partisi Necmettin Erbakan’ı siliyor mu?
Necmettin Erbakan'ın adının metinlerden çıkartıldığı, resimlerinin de ...
CHP’de kurultay zirvesi: Son karar Ankara’da verilecek
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kurultay delegeleri ile bir araya geldi. ...
 
CHP'li Özel'den şok iddia: KPSS sorularını yayınlayan...
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ''KPSS ...
'Ecevit'in kemikleri cam gibiydi'
Eski Başbakan Bülent Ecevit'i gizlice tedavi ettiğini söyleyen Mücahit ...
AK Parti Kemalpaşalı muhtarları dinledi
İL Genel Meclis Üyesi Mustafa Köse’nin Köylere hizmet götürme birliği ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva