HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2015 Pazartesi - 16:35

Sadullah Ergin’den Cem Küçük’e: Tamamen iftira!

Eski Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Star Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün kendisiyle ilgili ortaya attığı "Erdoğan, 17 Aralık soruşturması sonrası istediği yasaları hazırlamadığı için onu görevden aldı" iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Sadullah Ergin’den Cem Küçük’e: Tamamen iftira!

Cem Küçük, Samsun’un merkez Canik Belediyesi’nin davetlisi olarak geçen cumartesi günü kentte verdiği konferansta, ’17 Aralık’ soruşturması sonrasında yaşananlarla ilgili, dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Aralık’ta Başbakanlık Ofisi’nde bir grup bakan ve milletvekiliyle toplantı yaptığını, ancak dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in toplantıda olmadığını, telefonlara çıkmayınca polis eşliğinde getirildiğini öne sürdü.
 
Küçük, iddialarının devamında da "Başbakan ’Bu yasaların geçmesi gerekiyor, tedbir almamız lazım, poliste bazı değişikliklere gitmemiz lazım, hemen bunları hazırla, Meclis’e getir’ dedi. Sadullah Ergin uykulu gözlerle ’Sayın Başbakanım ben bunları yapamam, siz beni görevden alın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığım söz konusu, siz beni Hatay’a gönderin’ dedi. Erdoğan bunları duyunca onu görevden aldı ve Bekir Bozdağ’ı göreve getirdi" diye konuştu.
 
‘DAHA ÖNCE TEKZİP EDİLMİŞTİ’
Cem Küçük’ün bu iddialarına Sadullah Ergin’den cevap geldi. Yazılı bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu belirten Ergin, olay akşamı yaşananları şöyle anlattı:
"Olay akşamı Başbakanlık resmi konutta yapılan tüm toplantılarda bulundum. Saat 03.00’e kadar resmi konuttaydım. O saatte kendi ikametime geçtim. Yarım saat sonra başka bir konu için tekrar davet edildim ve tekrar resmi konuta döndüm. Olay bundan ibarettir. Bu konu daha önce de dile getirilmiş ve tarafımdan 23.05.2014 tarihli basın açıklaması ile tekzip edilmiştir."
 
‘TAMAMEN İFTİRA’
Erdoğan’dan Kendisinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de bir talebi olmadığını ifade eden Ergin, şöyle devam etti: "Sayın Başbakanın ’yasaların değiştirilmesi’ yönündeki talebine karşılık ’Ben yapamam, beni Hatay Büyükşehir’e aday yapın beni oraya gönderin’ mealindeki sözler tamamen iftiradan ibarettir. Öncelikle; Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinlikle tarafımdan talep edilmemiştir. Bir görev olarak şahsıma tevdi edilmiştir. Olayın geçtiği iddia edilen 19 Aralık 2013 akşamı ’Beni Hatay’a gönderin belediye başkan adaylığım söz konusu’ şeklinde bir konuşmanın olma ihtimali yoktur. Zira benim Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım 3 Aralık 2013 günü yapılan AK Parti Meclis Grup Toplantısında bizzat Sayın Başbakan tarafından ilan edilmiştir. Birkaç gün içinde adaylık nedeniyle görevden ayrılacak olan bir bakana, Sayın Başbakan tarafından kanunların değiştirilmesi ile ilgili bir telkin yapılmadığı gibi benimde iddia edilen şekliyle cevap vermem söz konusu olmamıştır."
 
‘HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL’
Erdoğan tarafından görevden alındığı iddialarının da doğru olmadığını kaydeden Sadullah Ergin, şöyle devam etti: "İddia edilen diyalog sonucu olarak 19 Aralık 2013 akşamı görevden alındığım şeklindeki sözler de gerçek dışıdır. Şöyle ki; kabine değişikliği 26 Aralık 2013 günü yapılmıştır. Kabineden belediye başkan adayı olan 3 Bakan (Binali Yıldırım, Fatma Şahin, Sadullah Ergin) aday oldukları için birlikte görevden ayrılmışlardır. Aynı kabine değişikliğinde toplam 10 bakanlıkta görev değişikliği yapılmıştır. ’Yüzde yüz doğru’ denilerek iddia edilen olayların bir teki dahi doğru değildir."

 
Kaf-Kaf’ta kongre zamanı: Yeni başkan kim olacak?
 
İzmir’de ‘koca vahşete’ en ağır ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Selahattin Demirtaş’a çifte soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ...
Ala açıkladı: Büyükşehir yasası kökten değişiyor!
Büyükşehir Yasası'nın değiştirilerek bazı yetkilerin merkezi yönetime ...
Saray Sözcüsü: Gazze şartından vazgeçmedik!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin, Gazze Şeridi’ne yönelik ...
 
Kongre sürecine Balbay bakışı: Anadolu…
Hafta sonu tamamlanan CHP’nin il kongrelerinden sonra oluşan fotoğrafı ...
Selvi Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de sürpriz ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ‘Notalar ...
CHP’li Altıok: İzmir’de RES terörü yaşanıyor!
CHP İzmir Milletvekili, Yarımada’da hukuki mücadele sürerken Karşıyaka ...
 
Selvi Kılıçdaroğlu İzmir’de acıya ortak oldu!
Anlamlı organizasyon için kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
CHP’de gençlerin başkanı Sarıküse yeni dönemi anlattı
7 Haziran genel seçimlerindeki adaylık tercihi nedeniyle bıraktığı göreve ...
Balıkesir CHP'de zafer Ender Biçki'nin
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Kongresi'nde başkanlığına Ender Biçki seçildi.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva