HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2022 Perşembe - 15:59

Narlıdere'nin dönüşümü için siyaset üstü birliktelik!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret ederek, Narlıdere Kentsel Dönüşüm Planları ile ilgili açılan davaları değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Eksiksiz kusursuz çalışıldı. Halk memnun. Odaların dava açmasını uygun bulmuyorum. Kararı mahkemeler verecek. Ancak dava açmak demokratik bir haktır ancak yerli yersiz dava açılmasını doğru bulmuyorum" derken Engin ise, "Dava sürecine belediye olarak dahil olduk. Plana sonuna kadar sahip çıkacağız. Mahkeme sorunu iptal bile olsa yine düzenlemeler yapılacak ve o plan uygulanacak" diye konuştu

Narlıdere nin dönüşümü için siyaset üstü birliktelik!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Narlıdere ilçesinin 15,7 hektarlık bölümünü kapsayan Narlı ve Çatalkaya mahalleleri 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilmişti. Alanın dönüşümü için yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Narlıdere Belediyesi'ne verilmişti.

Narlıdere Belediyesi ise dönüşüm çalışmalarının yapılması için 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planları hazırlarken, geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılan planlara bölge halkı ve Şehir Plancıları Odası mahkeme sürecini işletmişti.

Yaşanan süreçte Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve 305 vatandaş planların iptali için yargıya başvururken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret ederek ziyaret sonrası iki siyasi ortak basın açıklaması düzenledi.

SÜREKLİ: İZMİR VE NARLIDERE İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ
Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Olması gerektiği gibi dostça nazik bir çerçeve içerisinde arkadaşlığımız dostluluğumu sürdürüyoruz. Bugün bir dost olarak hem de iktidar partisinin temsilcisi olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Son zamanlarda yapılan bir kentsel dönüşüm projesi var onu masaya yatırdık. Narlıdere Belediyesi'nin çizdiği Çevre ve Şehircilik Bankalığı'nın onayladığı proje var. Biz bunu burada bırakmadık ve üzerimize düşen ne varsa bu projede destek olacağız. İzmir'in ihtiyacı olan bir proje hayata geçiyor. Burada milletvekillerimizin de çok büyük destekleri oldu. Biz bu uyumu diğer ilçelerde de bekliyoruz. Bizler İzmir ve Narlıdere için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Tabii bunların yanında güncel konuları da değerlendirdik" dedi.

ENGİN: SÜREKLİ, ZATEN POZİTİF VE İZMİR'İ SEVEN BİR SİYASETÇİ
Açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise AK Parti İl Başkanı Kerem Ali'den övgüyle söz ederken, "Bizim çok uzun yıllara dayalı arkadaşlığımız var. Kendisi gerek milletvekilliği gerek il başkanı olarak İzmir'e büyük hizmetler yaptı. Benim CHP'de yaptığım tüm görevlerde ortak çalışma yaptık. Bugün de İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Narlıdere kentsel dönüşüm çalışmalarından birini ortak yürütüyoruz. 5 bin konut olacak alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bir planlama süreci yaptık askı süreci sonlandı şimdi onların uygulama aşamasını iş birliği ile yapmaya hazırlanıyoruz. Ziyaretleri için çok teşekkür ederiz. Bu iş birliği sürecektir. Kerem Ali Sürekli zaten pozitif ve İzmir'i seven bir siyasetçi. Kararlarında tavrında siyasi veya politik etkide kalmayacak biri. Tabii ki bir dünya görüşü var ancak İzmir söz konusu olduğunda hep birlikte ortak davrandık" diye konuştu.

İPTAL BİLE OLSA YİNE DÜZENLEMELER YAPILACAK VE O PLAN UYGULANACAK
Kentsel dönüşüm konusunda ŞPO'nun açtığı davanın sorulması üzerine konuşan Engin, "Hukuk devletinde yaşıyoruz. Plan yapma yetkimiz var. Beğenmeyenlerin itiraz etme hakkı var. Biz de dava sürecine belediye olarak dahil olduk. Plana sonuna kadar sahip çıkacağız. Mahkeme sonunda iptal bile olsa yine düzenlemeler yapılacak ve o plan uygulanacak" dedi

SÜREKLİ: DAVA AÇILMASINI DOĞRU BULMUYORUM
Planlara açılan davalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, "İktidarın projelerindeki tavrını yine göstereceğim. Odaların bu kadar güzel projelere dava açarak sekteye uğratmasına karşıyız. Belediye çiziyor, bakanlık onaylıyor… Ortaklaşa yapılan bir plan. Eksiksiz kusursuz çalışıldı. Halk memnun. Odaların dava açmasını uygun bulmuyorum. Kararı mahkemeler verecek. Dava açmak demokratik bir haktır ancak yerli yersiz dava açılmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

 
Başkan Kılıç'dan Lider'e ziyaret: Sürprizimiz var!
 
Biden: DEAŞ lideri Kureyşi öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lütfi Doğan 3 Şubat 2022 Perşembe 17:04

Halkın içine dahil edilmediği plan, mahkeme iptal etmese dahi yapılmayacak. Halk memnun diye beyan verenler, halka bir gün gelip sormayanlardir. Biz bu mahallelerde yaşayan insanlar, hem planın yapılış şeklinden hem de halka bakış açılarından memnun değiliz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç'dan Lider'e ziyaret: Sürprizimiz var!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, beraberindeki heyet ile birlikte CHP ...
Tarihi hamam evsiz kadınlara da kapılarını açacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsizlere yönelik hizmetleri Başkan Tunç ...
Aktepe-Emrez dönüşümünde kritik viraj!
İzmir'de uzun yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşüm çalışmalarının başında ...
 
Başkan Gümrükçü ATM sorunu için banka müdürleriyle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçe sınırları içerisinde bulunan ...
Nazilli'nin dev projesinde çalışma sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’ye kazandıracağı İstasyon Meydanı ...
İZSU düğmeye bastı… İhaleye çıkılıyor!
İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı sonrası başlanan ...
 
Narlıdere Meslek Fabrikası'nda hazırlıklar tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası, ...
Büyükşehir çalıştı... İzmir'de hayat normale döndü!
İzmir’de gece etkisini artıran şiddetli yağışın yarattığı olumsuzlukları ...
Bornova'nın eski başkanını kaybetti
Bornova’da 1970-1977 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva