HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2022 Perşembe - 21:42

Müfettiş raporlarına takılmıştı… Gaziemir’de ‘tahsis’ gerginliği!

Gaziemir Belediyesi’nde olağan meclis oturumu Kent Konseyi’ne tahsis edilen alanın tahsis iptali istemi tartışmalarına ev sahipliği yaptı. Başkanlık tarafından eklenen önerge ile yaklaşık  2 ay sonra bitecek olan tahsisin iptali istenirken, Cumhur İttifakı üyeleri geçmişte verilen karara sahip çıkılması gerektiğini savundu.

Müfettiş raporlarına takılmıştı… Gaziemir’de ‘tahsis’ gerginliği!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Gaziemir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis oturumu gerçekleşti. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis oturumunun gündemine ise ‘kent konseyi’ tartışmaları damga vurdu.

ARDA: YIL SONUNA KADAR KABA İNŞAATI TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ
Meclis açılışında söz alan Başkan Arda, Gençlik Merkezi inşaatı ile ilgili bilgi verirken, “Gaziemir Gençlik Merkezi’nin ihalesini yapmıştık ancak katılan olmamıştı. İkinci ihaleye katılan oldu ve geçen hafta yer teslimini yaptık. Sözleşmedeki süre başlamış oldu. İnşallah yılbaşına kadar kaba inşaatı bitmiş olacak. Gençlere 2023 yılında 5 katlı gençlik merkezi hediye etmiş olacağız” dedi.

ÇAĞLARSU: EN DÜŞÜK MAAŞI VERİYORSUN, MUTLU MUSUNUZ?
Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “AKP iktidarının yaptığı yolsuzluklar neticesinde ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturası, hep yoksul emekçilere kesilmektedir. Genel anlamda yaşanan ekonomik kriz de fatura ödeyen emekçiler maalesef bizim belediyemizde de aynı sorunu yaşamaktadır. İzmir’de en az maaşı alan belediye personeli sıralamasında 1. Sıradayız arkadaşlar. Kısaca komşu ilçemiz Menderes Belediyesi’nde çalışan bir temizlik işçisi hiçbir yan ücret almadan, mesaiye kalmadan, Cumartesi-Pazar çalışması yapmadan çıplak maaşı 9000 bin tl iken, belediyemizde aynı temizlik işçisi görevini yapan bir çalışanımız mesailerle, Cumartesi-Pazar çalışması ile 6500 ile 7000 tl arası maaş alıyor. Geçtiğimiz aylarda imzalanan 3 yıllık toplu sözleşmede 1. yıl için yüzde 15, 2. Yıla yüzde 20, 3. Yıla sadece enflasyon imzası atan sendikadan istifa ederek, dayanışma aidatı ödeyerek sendikadan istifa etmek isteyen işçilerimizin başkan ve yönetimi tarafından tehdit edildiği doğru mudur? Gaziemir Belediye Başkanı olarak, işçilere en düşük maaşı veren belediye başkanı sıralamasında 1’nci Olmaktan mutlu musunuz? Halil Arda’ya soruyorum, uzun zamandır dershanemizin müdürlüğünü yapan Soner ve Zerrin isminde iki eğitim emekçisi neden kendilerine hiçbir açıklama yapılmadan, verdikleri emeklere teşekkür dahi edilmeden işlerine son verildi?” sorularını yöneltti.

ARDA: DEDİKODULAR İLE YÜRÜMEYE DEVAM EDİN
Çağlarsu’ya yanıt veren Başkan Arda, “Siz işçiler ile ilgili dedikodular ile yürümeye devam edin. 2 kişinin neden işten çıkarıldığını DİSK başkanı biliyor. Ben bunun nedenini açıklayacak değilim. İşçi sendikasına gerekli bilgi verilmiştir” dedi.

TAHSİS İPTALİ MECLİSİ GERDİ
Kent Konseyi’nin talebi sonrasında Kasım 2019 yılında Gaziemir Belediyesi mülkiyetinde yer alan ve Sakarya Mahallesi’nde bulunan 59 metrekarelik büronun tahsisi İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne takılmıştı. 3 yıllık bedelsiz kiralanan alanın, bu şartlar ile kiralanamayacağı belirtilirken, Gaziemir Belediyesi ise konuyla ilgili düğmeye bastı ve tahsisin iptali için meclis gündemine madde getirildi. İlgili madde mecliste tartışmalara neden olurken, madde CHP'li meclis üyelerinin oyları ile Hukuk Komisyonu’na sevk edildi.

ATMACA: İPTAL EDELİM AMA YA SONRASI?
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ‘kiracılar’ formülünün burada da uygulanabileceğini belirtirken, “Teftiş raporunun 148 madde olduğu kesin. Demek ki müfettişler gelip teşekkür edip gitmiyormuş. 148 madde var demek ki devamı da var. Bunları meclis üyeleri ile paylaşmanızı istiyoruz. Kent Konseyi’ne belediyeler bütçelerinden pay ayırarak aynı ve nakdi destekleme yaparlar maddesi var. Bunu iptal edelim ancak sonrasında ne olacak? Sayıştay raporunda belediyenin kiracıları ile ilgili bir madde vardı. Sözleşme bittikten sonra ihale açılmadan tekrar kiracılar ile devam edildiği yönünde. Eğer bunu yapıyorsak bir çekincemiz yoksa, Kent Konseyi için de bunu yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

ARDA: MECLİS KARARINA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ
AK Partili Atmaca’nın ardından söz alan  Başkan Arda, “Denetim raporu 178 madde. Alnımızın akı bu... 10 yıllık denetimde… Son 3-3,5 yılla ilgili bizlik hiçbir sıkıntı yok. Burada bir sıkıntı olsa İşçileri Bakanlığı gereğini yapıyor ve şu an 2 müfettiş arkadaş yine incelemede. Teşekkür ediyorum kendilerine, 3,5 yıldır denetleniyoruz. Denetlendikçe yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğu görülüyor. Kent Konseyi’ne buranın tahsisini gündeme getiren kim? Belediye başkanı… Benim de hiçbir problemim yok, burada raporda tahsisi yapılabilecek kurumları saymışlar ve Kent Konseyi’nin bunun içinde olmayacağını belirtiyorlar. Bende bu rapor doğrultusunda bunu meclis gündemine getirdim. İlgili komisyon bunu inceler, tartışır ve komisyon raporuna göre yine mecliste bu tartışılır. Meclis nasıl karar verirse ona göre hareket ederiz” dedi.

ÇAĞLARSU: ALAN GÖNÜLLÜ KADINLAR DERNEĞİ’NE VERİLECEK
Söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Kent Konseyi’nin yeri için çarpıcı bir iddiada bulunurken, “Kent Konseyi’nin yerinden tahliye edilmek istenmesinin Sayıştay raporu ile hiç alakasının olmadığını, Metin Henkoğlu Caddesi’nde oturan görme engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Gaziemir çok iyi biliyor. Bu tahliye talebi, burada yüzlerce kez koro halinde protesto edilen İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ile Kent Konseyi tahsis iptali, bana göre aynı kefede değerlendirilmeli. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, muhtarlar, siyasi partiler ve kamu kuruluşlarının temsil edildiği ve adına Kent Konseyi denilen bu kurumun esas tahliye nedeni çok eskiye gidiyor. Belediye meclisimizin oy birliği ile 5 Kasım 2019 Tarihli ve 70 Sayılı Kararıyla söz konusu adresteki taşınmazın Kent Konseyine üç yıl bedelsiz tahsisinin yapılmasına karar verilmesinden kısa bir süre sonra, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’ne bir yer ve adres gereksinimi doğdu. Belediye başkanımızın o günkü Kent Konseyi yönetime, bu derneğe bir odasını tahsis etme isteği, kendi atadığı yönetim tarafından kabul görmedi. Kent Konseyi için yaşanan bu yaşanan ilk pişmanlık oldu. 4 Ağustos 2021 yılında yapılan ve Belediye Başkanı Halil Arda’nın desteklediği adayın 10 oy alabildiği, ilçemizdeki birçok sivil toplum kuruluşlarının ortak kadın adayı olan ve rekor fark yapan Canım Seydiköylü Günnur Berber’in Kent Konseyi başkanlığını kazanması sonrası, belediye başkanımızın kadın düşmanlık tarafı tutarak seçilmiş Oski’nin kızı, ilçemizin akıl küpü ipli Onur’un ablası Günnur Berber’i tanımadı ve ikinci pişmanlığını yaşadı. Yaşanan bu iki olay sonrası Kent Konseyi büro  tahsisini kaldırmak için neden ve niçin arayan Şahsım Ben Bilirim Siyasi Anlayış Özenti Siyasetçisi  Belediye Başkanımız Sayın Halil Arda’nın imdadına Sayıştay Raporu’nda yazdığı iddia edilen ücretsiz tahsis edemezsin ibaresi yetişti. Kent Konseyi’nin tahliyesi dışında, yapılacak onlarca, yüzlerce prosedür varken, belediye başkanımızın ikinci tarafı, bir kez daha gün yüzüne çıktı. Kent Konseyi kongresinde yaşadığı hezimeti unutmayan Sayın Başkan ilk fırsatta Kent Konseyini tahliye ederek büroyu Gönüllü Kadınlar Derneği’ne vererek pişmanlığını gidermek amacında. Buradan bir kez daha söylüyorum, bu olay sonrası muhtarlardan sonra Günnur Berber’e destek veren sivil toplum kuruluşlarının, bu kez belediye başkanına kınama mesajı yayınlayarak ülke gündemine gelecektir. Bu olay sonrası yara alan ne Manisa Milletvekili Özgür Özel’in kefil olduğu Halil Arda, ne de yönetimidir. Burada yara alacak olan kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun partisi CHP’si olacaktır” dedi.

ARDA: SOMUT BELGE İLE KONUŞACAKSINIZ
Çağlarsu’nun iddiaları üzerine söz alan Başkan Arada, “Tahsis ile ilgili bir iddia yok. Ne zamandan beri mülkiye müfettişlerinin söyledikleri yapılmıyor? Bu Sayıştay Raporu değil. Kent Konseyi’ne oraya tahsis etmişiz, bununla ilgili açılan davalar var. Bununla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Ancak siz dedikodu ile besleniyorsunuz. Diyorsunuz ki ‘duyumuma göre derneğe verilecekmiş’ siz dedikodu ile yaşamaya devam edin. Konuşacaksanız somut belge ile konuşacaksınız. Gelip denetlenmiş ve bunu meclise getirmişiz. Burada konuşulacak” ifadelerini kullandı

GÖNEN: MANİDAR BİR KARAR
AK Parti'den söz alan Ali Gönen, "Biz bu kararı alalı 38 ay olmuş. Bunun bitmesine de neredeyse 2 ay kalmış. Biz 2 ay kalmışken neden acele ediyoruz? Bu kararın arkasında olmalıyız. Mahkemenin  yürütmeyi durdurma kararına bir meclis üyesi arkadaşımızın beğeni atması da manidardır" dedi.

ARDA: SAVSAKLAMIYORUZ
Gönen'e yanıt veren Başkan Arda, “Ortada bir rapor var ve ilk meclise konu geliyor. Biz işimizi ciddi yapıyoruz, savsaklamıyoruz. Ben belediye başkanı olarak konunun önemli olduğunu düşünüp meclis oturumuna getiriyorum" diye konuştu.

ŞAHİN: BAŞKA BİR YERDE SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, meclisin bu karara sahip çıkması gerektiğini belirtirken, "Enteresan bir konu. Tahsisi yapalı bayağ olmuş ve şimdi tahsisten vazgeçiyoruz. Niye tahsisten vazgeçiyoruz? Kent konseyi önemli bir kurum. Belediyeden ayrı düşünülemez. Başkan olarak Kent Konseyi’ne sahip çıkmamız gerekir. Müfettiş denetledi... Belediye Başkanı ve meclis üyeleri olarak bu konuda irade koyup Kent Konseyi'ne sahip çıkmamız gerekiyor. Ben bizim belediyemiz haricinde başka bir belediyede bunun sorun olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı

ARDA: SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ
Kent Konseyi'nin mevcut durumda aktif olmadığını belirten Başkan Arda, "Şu anda bir kent konseyi yok, çalışmayan bir kurum var. Mahkeme sonucunda ne olacağını değerlendireceğiz. Ali Bey bazı meclis yerleri bu kararın altına beğeni atıyor denildi. Biz grup başkanvekilleri de ‘Halil Arda cezaevine atılsın’ yazılarının altına beğeniler atıyor, ne yazılar yazıyor, siz daha iyi bilirsiniz" dedi.

'GÜLLÜ DEDE' İSMİ TARTIŞMA YARATTI
Meclis oturumunda ayrıca Gaziemir ilçesi sınırlarında yer alan 9 Eylül Mahallesi'nde bulunan bir parka 'Güllü Dede' isminin verilmesi de tartışmalara neden oldu. Gündem maddesi ile ilgili söz alan ve geçtiğimiz aylarda Gaziemirli şehidin isminin bir spor salonuna verilmesi önerisinde bulunan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin,  "Geçtiğimiz meclislerde önerge vermiştik şehidimizin ismini vermek için ancak kabul görmedi. Biz bu nedenle bu isme karşı oy kullanacağız" dedİ.

Şahin'in sözleri sonrası konuşan CHP'li İbrahim Özkara, "Selahattin Bey’e açıklama yapayım. Meclis gündemine aldık. Dokuz Eylül mahallesinde çok kullanılmayan, çok kötü durumda olan resmi kayıtlarda bir ismi de olmayan park… Sadece tabela konmuş. Oranın yenilenmesi gerekiyordu. Başkanımız ve ekibi geçtiğimiz yıllarda orayı kullanıma açmak için güzel bir yenileme yaptılar. Bu süreçte mahallede yaşayan Hasan Özdemir amcamız maalesef Aktepe-Emrez, Binbaşı taziye evleri açılışında vefat etmişti. Bizde cenazeye katılamamıştık. Cenaze sonrasında ziyaret ederek yakınlarına başsağlığı diledik. Herkes tarafından bilinen sevilen, hep kafasında şapka olan ve şapkasında gül olan renkli bir kişilikti" ifadelerini kullandı.

Yeniden söze giren MHP'li Şahin, "Ben de Allah’tan rahmet dilerim Hasan amcamıza. Burada eşit yaklaşılmalı. Biz şehidimiz ile ilgili önerge verdik, bir sürü bahaneler sunuldu.  Şehidimizin ismi verilmedi. Gerektiği zaman demek ki bir çözüm bulunabilir. Bunlar meclise getiriliyor ve hiç paylaşılmadan ben yaptım oldu deniliyor. Uzlaşılabilir bu konuda. Biz bu şekilde olmasaydı bu maddeye karşı çıkmazdık. Ben 40 yıldır Gaziemir'deyim, Hasan Amca’yı ben de tanırdım. Karşı çıkmamızın nedeni bu davranışlardandır" diye konuştu. Tartışmalar ile ilgili son olarak söz alan Başkan Arda ise, "Bu konunun bile bu şekilde tartışılacağını bana baştan söyleselerdi inanmazdım. İki farklı konuyu nasıl bağdaştırıyorsunuz? Şehitlerimizin hepsi bizim için değerli. Güllü Dede ile şehitlerimizin ne alakası var? Siz şehit adı vermediniz bizde bunu vermeyiz iradesi olur mu?" dedi.

İlgili gündem maddesi AK Parti ve MHP nin çekimser, CHP ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

TAŞIT ALIMI FİKİR AYRILIĞINA NEDEN OLDU 
Gaziemir Belediyesi’ne 6 adet kamyonet ve bir adet minibüs alınması için verilen önerge meclis gündemine getirildi. Acil kaydı ile komisyona gönderilen ve meclise ara vererek toplanan komisyon üyeleri araç talebine oy birliği ile kabul oyu verirken, meclis gündemine gönderilen madde ise Cumhur İttifakı ile CHP’li isimler arasında fikir ayrılığına neden oldu.

GÖNEN: EĞER İMKAN VARSA…
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Ali Gönen, “2 yıl önce belediyemize çöp kamyonları alındı. Bu ihtiyaca karşılık size tam destek vermiştik. Ancak sonrasında bir baktık, Buca Belediyesi 28 aracı Büyükşehir’den hibe yolu ile aldı. Büyükşehir belediyemiz aman zaman ilçe belediyelerine hibe destekleri yapabiliyor. Eğer Büyükşehir Belediyemiz ile bu konuda temas kurulursa bu ihtiyacımızın oradan tahmin edilmesi mümkün müdür? Eğer mümkünse bu kaynak farklı bir ihtiyaca aktarılabilir. Eğer bu temas sağlanmadıysa konun gündemde bırakılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Söz alan MHP’li Selahattin Şahin, “Ali Bey’e katılıyorum. Büyükşehir’imiz bırakın İzmir'in ilçelerini, dış şehirlerin ilçelerine bile destekler veriyor. Biz de bu tür araçlar talep edebiliriz. Buca’ya böyle bir destek olmuştur. Biz de talep edelim” dedi.

Söylemler ile ilgili söz alan Başkan Arda, “Büyükşehir Belediyesi bize de yardımda bulunuyor. Bir otobüs aldık ve bir taşıt geçti. Büyükşehir Belediyesi gerektiğinde Gaziemir Belediyesi’ne yardımlar yapıyor” ifadelerini kullanırken, ilgili  gündem maddesi CHP’li üyelerin oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇAĞLARSU: BİLDİRİDE GÖRDÜK
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “30 Ağustos törenlerine katılan meclis üyeleri benim meclis üyem değildir diye tehdit eden Halil Arda benim şortumu mu sorguluyor? Benim şortumu geç sen, niye tehdit ettin onu söyle. Geçtiğimiz mecliste muhtarların meclis toplantılarına davet edilmesi, meclis gündeminden bilgilendirilmesi ve meclis açılış öncesi muhtarlara söz verilip mahallelerindeki sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirten yazılı önergem, belediye başkanı sayın Halil Arda’nın şahsım ben bilirim siyasi anlayış özenti yönetim tarzı ile meclis gündemine alınmasına itiraz etmiş, önergeyi yok saymıştı.  Şahsım ben bilirim siyasi anlayış özenti siyasetçisi Sayın Halil Arda’nın bu tutuma neden büründüğünü, çok kısa bir zaman sonra ilçemizin 16 muhtarının imzaladığı bir bildiriden öğrendik.  Belediye meclisimizin kararı ile ortaklık yaptığımız, başkanlığını başkanımızın ücretsiz çalışan siyasi danışmanı, tüm ülkenin yakından tanıdığı belediyemizin onursal koordinatörü, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Özuğur Arda’nın, dernek tüzüğünde yer almayan, yani derneğin çalışma alanın çok dışında bir uygulama içerisine girerek, her mahalleye yeni kadın muhtar adayı belirleme çabası içerisinde olduğunu öğrendik. Gaziemir Belediyesi olarak maddi manevi destek verdiğimiz, kamu gücünü kullanarak çalışmalar yapan, derneğin mahallelere muhtar bulmak amacıyla her mahalleden 100-150 arası kadına hangi maddi güç ile destek verebiliyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor sayın başkan. Her mahalleye kadın muhtar için çalışan bu dernek, niçin kadın belediye başkanı düşünmüyor, yoksa belediye başkanımızın eşinin, buna ihtiyacı yok mu, yoksa söylendiği gibi sizden daha fazla eşinizin yetkisi var mı? Üniversiteden hocasını SEYDAŞ yönetimine, oğlunu belediyede gereksiz bir mühendislik kadrosuna, kankasını başkan yardımcılığına, okul arkadaşını YABO’ya işe alırken, istediği kişilerin işlerine son verirken, kendisini evden almaya giden Doblo arabayı geri gönderip Mercedes Vito’yu çağırtan, belediye de her işe müdahale eden, egosu ve kibir abidesi yapısı ile çalışanları canından bezdiren Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Sayın Deniz Özuğur Arda’nın, bu durumda her mahalleye kadın muhtar ararken neden kadın belediye başkanı aramadığı da ortaya çıkıyor, canım Seydiköylüler” dedi.

ALLAHIN SOPASI YOK DENİLECEK…
Geçtiğimiz meclislerde yaşanan ‘adam’ tartışmasına yeniden değinen Çağlarsu, “Geçtiğimiz mecliste aylardır sorduğum sorulara cevap veremeyen binadan sorumlu başkan yardımcımız, benim ismimi zikrederek ‘lafa bakarım laf mı diye, lafı söyleyene bakarım adam mı diye’ gibi bir sözcük sarf etti.  Sorduğum sorulara cevap veremeyen bugünkü yöneticilerimiz, hakaret ederek üstte çıkmaya çalışıyor.  Adam olmak her erkek için söylenebilecek bir söz, fakat adam gibi adam olmanın kadını erkeği olmuyor maalesef. Adam gibi adam, delikanlılıkla eşdeğer tutulurken bunun da cinsiyet ayrımı olmuyor maalesef sayın meclis üyesi arkadaşlarım.  Örnek verecek olursak, nüfusu mavi, cinsiyeti erkek, doğunca anne ve babası erkek evladım oldu diye fıstıklı lokum dağıtılan bir çok adam olacağı zannedilen erkeğimiz yaşam içerisinde farklı sapmalara girebiliyor. Erkek ama adam olamadan yaşıyor ve ölüyor. Kimileri de kız evladım oldu diyerek fıstıksız lokum dağıtırken, bu kız evladı, yaşam içerisinde adam gibi adam olup karşımıza çıkabiliyor. Kurtuluş Savaşı’nda çıkan binlerce kadınımız gibi, günümüzde de Canan Kaftancıoğlu gibi sözünün arkasında duran, söylediği sözü mahkeme de olsa inkar etmeyen adam gibi adamlar, yani delikanlılarda çıkabiliyor.  Yalnız Allah’ın sopası yok dedirtecek bir olay çok kısa bir süre karşımıza çıkıveriyor. Benim adamlığımı bu mecliste sorgulayanların, kısa bir süre sonra Türkiye kamuoyun da insanlığı tartışılır hala gelebiliyormuş. FETÖ’cülerin dershanesine kaçak girip ders aldığını kendi ağzı ile ikrar eden binadan sorumlu başkan yardımcımızın bu dürüstlüğü, ülke çapında dillere destan oldu. Matematik’ten nasıl ful çektiğini anlattığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Başka anlatacak okul anıları varsa da seve seve dinlemeye hazırız” dedi.

ARDA: KAFA KARIŞTIRMANIN ANLAMI YOK
Çağlarsu’ya yanıt veren Başkan Arda, “O meydana şortunuz ile geldiniz 100’ncü yılda. Bu olayın şahitleri var. Ben sizinle birlikte kol kola yürüyen insanları da kınıyorum. Özrünüz kabahatinizden büyük. Şortunuzdan utanıyorsanız o meydana çıkmazsınız. Önce dinlemesini öğreneceksiniz, saygılı olmayı öğreneceksiniz. Söylediğiniz her şeye cevap verecek sözümüz var. CHP sizi ihraç etmekle ne kadar doğru karar vermiş. Muhtarlar meclise davet edilecekmiş. Muhtarlar Gaziemir’in sorunlarını merak ediyorlarsa gelip burada takip ederler. Bu mecliste belediye meclis üyeleri haricinde kimsenin söz hakkı yok.  Muhtarlarda gelip katılıp dinleyebilirler, bir sorunları varsa meclis üyelerine iletebilirler. Burada AKP ve MHP’nin verdiği önergeler verip kafa karıştırmanın anlamı yok. 3,5 yıldır söylediğiniz şeyler aynı” ifadelerini kullandı.

ATMACA: BİZİM SÖYLEDİĞİMİZİ CİDDİYE ALMADIKÇA…
Gündem dışında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, İçişleri Bakanlığı tarafından Arda’ya soruşturma izni verildiğini belirten belgeyi göstererek “Bu imzayı tanıyor musun? Pardon bu elektronik imza tanımanız imkansız. Hani bir şov yapmıştınız ya. Eğer şov yapmasaydınız ben bu imzanın peşine düşmeyecektim. Sorduğumuz sorulara yanıt vermediğiniz için biz böyle yapmak zorunda kalıyoruz.  O dönemde soruşturma izni verilmedi dediniz ve bizde oturup yazı yazdık Danıştay’a. Hayırlı uğurlu olsun. Biraz önce bunlar madde mi değil mi diyen arkadaşın önce bu mecliste konuşulanları geriye dönük hatırlaması lazım. Muhalefet iktidarı diri tutar. Bizim söylediğimizi ciddiye almadıkça bu çamurdan çıkamazsınız” dedi.

Yanıt veren Başkan Arda, “Muhalefet üyesi olmanız bana hakaret hakkı doğurmaz. 3,5 yıldır söylemediğiniz atmadığınız ifadeyi bırakmadınız. Her yere şikayet ettiniz. Ancak Halil Arda burada oturuyor” ifadelerini kullandı

DERİNSU: ÇAMURU BİZE BULAŞTIRAMAYACAKSINIZ
CHP’den söz alan Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Bu çamurun altında çıkamayacaksınız diye bir şey ifade etti ancak o çamurun kendisi onlar. Siz asıl çamuru bize bulaştıramayacaksınız. Benim sosyal medya paylaşımıma nasıl bu konu geldi bilmiyorum ancak takip edilmek güzel bir şey. Kişisel hesabımdan neyi beğenip neyi beğenemeyeceğime ben karar veririm siz değil. Benim beğendiğim mahkeme kararından ziyade meslektaşıma bir takdir vardı onu beğendim” diye konuştu

 
Lastiği patlayan TIR dehşet saçtı!
 
İzmir açıklarında geri itilen 45 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar Haydar 11 Eylül 2022 Pazar 13:52

Eşine makam odası yaptırdın mobilyalar aldırdın devlet terbiyesi olan şimdiye kadar istifa ederdi

Yorumu oyla      9      3  
Afyon Kaymağı 4 Eylül 2022 Pazar 12:29

Nerde vasıfsız bilgi birikimi olmayan sadece kibir ve ihtirasları ile hareket eden insan var ulkemizde belediye başkanı oluyor. Keşke hepsi eskişehir başkanı gibi olabilse karısı desen gönder dobloyu çağır vitoyu yerleştir kendi çıkarlarına hizmet eden insanları hangi sifatla sadece belediye başkanının karısı olma sıfatıyla

Yorumu oyla      34      3  
Vatandaş 3 Eylül 2022 Cumartesi 21:33

Çok ah aldınız Allah yarına bırakır yanınıza bırakmaz. Onursal koordinatör kocana fazla güvenme öteki tarafta kocan kurtarmayacak. Allah bir hastalık verir kocan kurtaramaz düşmez kalkmaz Allah

Yorumu oyla      35      3  
İşçi 3 Eylül 2022 Cumartesi 13:47

Halil arda işçinin çok ama çok ahını aldın işçileri zorla zorbalıkla istifaya götürüp sendikaya imza attırdın ama unutma düşmez kalkmaz bir Allah Şuan geriye dönük paralarını versen işçilerin belediyenin yarısından fazlası işi bırakır Son 1 yıl içinde 200 den dazla insan işe aldırdın ve bunların çoğunluğu masa başı akraba zengin çocukları kalan diğer kısmı da maşallah hepsi afyonlu kısa bir not ilçe başkanı kasım Özkan’a hani kasım bey başkanla Aran kötüydü maşallah yine bir sürü yeğenini doldurmuşsun belediyeye el altında işçiye geldi mi para yok ama zenginin çocuklarına geldi mi hergün işe başlatıyorsun öyle bir belediye haline geldi ki büroda masa başında bir kişinin yapacağı işi 5 kişi yapıyor Necati kendine yeni sekreter alır yeni özel kalem her sabah Karşıyaka dan alınır her akşam Karşıyaka ya bırakılır babanızın malıymış gibi beş araçla afyona çıkarma yaparsınız ama iş işçiye geldi mi para yok Bir Başkan yardımcısı Necati geldiği günden bu yana kendi odasına iki defa tadilat yaptırdı hemde en pahalısına hani biz burda hükümete çok laf söylüyoruz ya bizim bunlar hükümettekilerden daha beterler lütfen yorumumu paylaşın ben belediye işçisiyim

Yorumu oyla      35      3  
Gaziemirli Vatandaş 3 Eylül 2022 Cumartesi 12:14

Başkan bey personele öyle demiş; Porta kafeleri yaptık mali olarak sıkıntıdayız.. Bak bak kafaya bak zihniyete bak.. Çalışanlara zam yapma yerine bahane olarak Porta kafeleri yaptık de! Belediye çalışanları, Emekçi insanlar Porta kafeyi mi yiyecekler başkan ? Bu nasıl bir kafa? Kınık belediyesi 9100 TL net maaş ödüyormuş koskoca Gaziemir beledyesi Kınık belediyesi kadar olamıyorsa size yazıklar olsun yazıklar... Başkan bey gönül alın gönül insanların ahını değil..

Yorumu oyla      35      3  
Belediye Personeli 2 Eylül 2022 Cuma 10:18

Sayın başkan Geçinemiyoruz.. Kınık belediyesi bile 9100 TL ödüyor.. Lütfen maaşlarımızı iyileştirin.

Yorumu oyla      35      3  
Objektif 1 Eylül 2022 Perşembe 23:12

Levent Çağlarsu beyi seversiniz sevmezsiniz ama çok doğru bir konuya değinmiş ağzına yüreğine sağlık Levent bey. Gaziemir Belediyesi olarak İzmir'de personeline en az maaşı veren belediye olarak şuan birinci sırada. Menderes belediyesi örneği de doğru 9000 TL alıyorlar, Kınık belediyesi bile sözleşmeli personeline 9100 TL maaş veriyor! Arda başkan bu ekonomik koşullarda, bu yüksek enflasyon da siz de dilerim ki personel maaşlarında iyileştirmeye gitmeniz gerek.. Çalışan ve emekçi insanları bu hayat pahalılığına ve yüksek enflasyona lütfen ezdirmeyin.. Koskoca Gaziemir belediyesi nasıl olurda Kınık belediyesinden daha az personeline maaş öder? Halil bey halkçı başkan, emekçi başkan lütfen bu konunun gereğini yapın.. Saygılar.

Yorumu oyla      35      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste gündem Menemenspor'un devri... AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Menemen Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda Menemenspor’un devri ...
Bayraklı’da ‘deprem’ tartışması tam gaz!
Bayraklı Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
Başkan Gümrükçü’den kentsel dönüşüm raporu: Çiğli’nin kalbine by pass!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarında ...
 
Konak’ta gündem ‘moloz’ ve ‘barış’… Başkan Batur: Şova izin vermeyeceğiz!
Konak Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayının ana gündemi  AK Parti Konak ...
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Atakent’ tartışması… Tugay: Devlet sırrı mı bu rapor?
Karşıyaka Belediye meclisinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı ...
Beydağ'da kurtuluşun 100.yılı coşkusu
Beydağ Belediyesi’nin 2 Eylül tarihinde düzenleyeceği geleneksel Beydağ’ın ...
 
Zabıta Teşkilatı 196 yaşında!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zabıta Teşkilatı’nın 196’ncı ...
İzmir İş Günleri 8’nci kez ‘merhaba’ dedi… Soyer: Dünyaya ilham vereceğiz
Bu yıl 8’ncisi düzenlenen İzmir İş Günleri’nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Söke'nin altyapısında ikinci etap devam ediyor
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), ilk etabı daha ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva