HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2010 Perşembe - 00:00

Metroda ilk raunt Büyükşehir’’in

İdare Mahkemesi, Üçyol-Üçkuyular Metro ihalesini iptal eden KİK’’e karşı Büyükşehir’’in açtığı davada ’“yürütmeyi durdurma’” kararı verdi.’

Metroda ilk raunt Büyükşehir’’in

İdare Mahkemesi, Üçyol-Üçkuyular Metro ihalesini iptal eden KİK’’e karşı Büyükşehir’’in açtığı davada ’“yürütmeyi durdurma’” kararı verdi.’ Öte yandan KİK, Aliağa -Menderes hattındaki sinyalizasyon ihalesinde yapılan itirazı değerlendirerek Büyükşehir’’i haklı buldu.
 
İZMİR - Kamu İhale Kurumu’’nun (KİK) 23 Kasım 2009’’da verdiği kararla Metro’’nun Üçyol-Üçkuyular bölümünün ilk etabının ihalesi iptal edilmişti. Karara karşı 15 Aralık 2009’’da Ankara 7. İdare Mahkemesi’’nde dava açan Büyükşehir Belediyesi’’nin yanında İzmir Barosu da müdahil olarak yer aldı. Ankara Yedinci İdare Mahkemesi İzmir’’i haklı bularak önceki gün ’“yürütmeyi durdurma’” kararı verdi.
 
Milliyet Ege’’den Mustafa Yılmaz’’ın özel haberine göre, Büyükşehir Belediyesi’’nin 5 Kasım 2009’’da yaptığı İzmir Hafif Raylı Sistem İkinci Aşama Tünel İşleri ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları İkmal İnşaatı Yapım İhalesi’’ni Öztaş A.Ş kazanmıştı. Fakat Makro Yapı ve Ticaret Limited Şirketi’’nin itirazını değerlendiren KİK, ihaleyi iptal etti. Büyükşehir Belediyesi ise karara karşı dava açma yoluna gitti.
 
Dava ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular arasındaki 5.5 km’’lik metro hattında yarım kalan ve tehlike arz eden tünel betonlarını tamamlamak için 15 Aralık 2009'ta kendi imkanlarıyla çalışma başlatmıştı.
 
 
KİK kararı ile metro geciktiği için şehrin sivil toplum kuruluşları da belediyenin yanında yer aldı. İzmir Barosu da müdahil olarak davaya katıldı.
 
DİĞER İPTALE DE BARO MÜDAHİL OLACAK
İzmir Baro Başkanı Özdemir Sökmen, 7. İdare Mahkemesi’’nin önceki gün verdiği kararla Metro Projesi’’nin önünün açıldığını belirterek, ’“Kamu İhale Kurumu’’nun verdiği kararın yanlış olduğu anlaşıldı. Metro İzmirliler’’in heyacanla beklediği bir proje. O yüzden biz, KİK’’in durdurduğu Ege Üniversitesi-Evka 3 bölümü için belediyenin açacağı davaya da müdahil olacağız. Onu da kazanacağız’” dedi.  
 
Baro adına davayı açan Avukat Enis Dinçeroğlu ise şöyle konuştu: ’“Kamu İhale Kurumu kararı ile üç aya yakın süredir metro ihalesine engel oldu. Şimdi mahkeme kararı ile ihaleyi kazanan firma işlere devam edecek. Fakat belediyenin yani kamunun başta ekonomik olmak üzere birçok yönden zararı oluyor. Bu da kurul üyelerinden karşılanabilir’” diye konuştu.
 

 
BORNOVA İPTALİNİN GEREKÇESİ AÇIKLANDI
Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 Metro hattı inşaatının ihalesini de iptal eden Kamu İhale Kurumu (KİK) kararın gerekçesini açıkladı. 4’’e karşı 6 oyla alınan kararın gerekçesinde ihaleyi kazanan  konsorsiyumunun yeterli iş deneyimine sahip olmadığı belirtildi. Kararda ayrıca, en düşük teklifi veren ancak birim değerlerin altında kaldığı için reddedilen Ünüvar İnşaat’’a kendisini savunması için üç günlük yasal sürenin verilmediği de vurgulandı.
 
Kararda şu ifadeler yer aldı: ’“Tek geçerli teklifin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu, dolayısı ile ekonomik açıdan en avantajlı teklifin fiyat yarışması sonucunda oluşmadığından ihale işlemleri ve ihale kararının iptal edilmesi gerekmektedir.’”
Karşı oy kullanan ve aralarında KİK Başkanı Hasan Gül’’ün de bulunduğu dört kurum üyesi ise ihaleyi kazanan firmanın yeterliliğin olduğu yönünde görüş bildirdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler’’e ’“Japonya Yılı’” daveti
Başkan Kocaoğlu’’nu ziyaret eden Japonya Başkonsolosu Hayashi, Türkiye’’de ...
Büyükşehir’’den anlamlı yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 adet akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç ...
Başkan Kocaoğlu’’ndan Ege’’ye birlik mesajı
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ...
 
Karşıyaka’’da 2. ’‘Başkanla baş başa’’ toplantısı
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda ''Başkanla baş başa'' ...
’‘First Ladyler’’ Bayraklı’’da buluştu
İzmir'deki belediye başkanlarının eşleri, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Buca’’da çözüm masası göreve başladı
Buca Belediyesinde yeni kurulan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ...
 
’‘Tenisçilerden’’ Başkan’’a ziyaret
Kültürpark Tenis Kulübü yeni yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Balçova’’da sarı nokta uygulaması
Balçova Belediyesi ve Balçova Esnaf Odası, Ata ve Sakarya Caddelerindeki ...
Alsancak sakurayla buluştu
'2010 Türkiye'de Japonya yılı' etkinlikleri kapsamında, Kıbrıs ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva