HABERLER>GÜNCEL
28 Aralık 2022 Çarşamba - 12:06

Menderes Davası sonrası açıklama... Hükümete sert sözler!

Menderes Belediye Başkanı iken görevden alınan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı’na yönelik açılan göreve iade davasının mahkemesi sonrası yaptığı açıklamada “Soruşturma devam ediyor diye bize bilgi veriliyor ama dava da açılmıyor. Biz de karşı davamızı açtık. Ben bu haksızlığın giderileceğine inanıyorum ve inşallah en kısa sürede görevimize döneceğiz. Bu bütün belediyelerde var. İstanbul’da olduğu gibi bütün Türkiye’deki CHP’li belediyelerde bu baskı var” ifadelerini kullandı.

Menderes Davası sonrası açıklama... Hükümete sert sözler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 6 ay önce açığa alınması ile ilgili Mustafa Kayalar yargı yoluna başvurmuştu.

Göreve iade davasının ilk celsesi bugün İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülürken, duruşma sonrası Kayalar ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili ve Mustafa Kayalar’ın Avukatı  Murat Aydın adliye önünde açıklamalarda bulundu.

- DAVADA NELER YAŞANDI?

KAYALAR: İYİ HAKİMLER OLDUĞUNA İNANIYORUM
Mustafa Kayalar açıklamasında “Bugün savunmamızı yaptık. Ben adalete güveniyorum. Umut olmadan hiçbir şey olmaz. Umut adaletin bir tecellisi. Adalete güvenmek istiyoruz. Düzgün karar verecek hakimlerin olduğunu düşünüyoruz. Düzgün bir savunma yaptık. Bütün delillerin boş olduğunu avukatımız anlattı. Ben lehimize bir karar çıkacağına inanıyorum. Yaklaşık 6 aydır görevden uzaklaştırılmış durumdayım ve 6 aydır da davamız açılmadı. Ben burada bir yıpratma ve itibarsızlaştırma olduğunu düşünüyorum. Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum. Soruşturma devam ediyor diye bize bilgi veriliyor ama dava da açılmıyor. Biz de karşı davamızı açtık. Ben bu haksızlığın giderileceğine inanıyorum ve inşallah en kısa sürede görevimize döneceğiz. Bu bütün belediyelerde var. İstanbul’da olduğu gibi bütün Türkiye’deki CHP’li belediyelerde bu baskı var. Burada amaç, belediye başkanlarını ve partiyi itibarsızlaştırmak. Biz sonuçta Menderes’i AK Parti’den aldık ve Menderes’te CHP bayrağını dalgalandırıyorduk. Amaç bizi tekrar aday yapmamak ve CHP’yi kötü göstermek. Süreç maalesef böyle yürüyor. Ben iyi hakimler olduğuna inanıyorum. İnşallah bizim lehimizde karar verecekler” ifadelerini kullandı.

AYDIN: AKILLA İZAH EDİLEMEMEZ
Murat Aydın yaptığı açıklamada “Hukuk devleti olmamanın ya da hukuksuzluğun bir yönetim biçimi haline gelmesinin ağır sonuçlarıyla karşı karşıyayız. Ve hepimiz bütün toplum bu anlamda bedel ödüyoruz. Eğer hukuk üstünse, eğer hukuk varsa ve biz bir hukuk devleti isek bugün burada olmamamız gerekiyordu. Çünkü çok açık ki bu soruşturma siyasi saiklerle açılmıştır. Tek hedefi Menderes Belediyesi’nin CHP'li başkanını görevden almaktır ve bu sonuçla karşı karşıya bırakmaktır. 2 yıldır devam eden soruşturmanın 1,5 yılı sayın başkanının görevde olduğu sürede yapılmıştır. Ve soruşturmayla ilgili istenen her belge Menderes Belediye Başkanı’nın imzasıyla başsavcılığa  gönderilmiştir. Soruşturma bittikten sonra gereken bütün belgeler toplandıktan sonra ‘başkanının görevde kalması delilleri karartır’ demek akılla izah edilemez. Bizim aklımızla alay edercesine sayın başkan hakkında yurt dışı çıkış yasağı koydular. Tekrar söylüyorum. Deliller New York ya da Paris’te değil. Deliller Menderes ilçesinde ve sayın başkan Menderes ilçesinde oturuyor” dedi.

GARABET OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN HUKUKÇU OLMAYA GEREK YOK
Yurtdışı çıkış yasağına tepki gösteren Aydın, “Delilleri karartma ihtimali var diye yurt dışına çıkış yasağı koymanın bir garabet olduğunu anlamak için hukukçu olmaya gerek yoktur. İlkokul düzeyinde bilgi bunun için yeterlidir. Milli iradeyi hiçe sayanlar, ancak kendileri lehine tecelli ettiğinde milli irade diyenler, kazanamadıkları maçı masalarda, İçişleri koridorlarında kazanmaya çalışıyorlar. CHP’nin hiçbir ferdi hiçbir baskıya boyun eğmeyecektir, bir adım geriye gitmeyecektir, bir söz eksik söylemeyecektir. İstedikleri her şeyi  yapabilirler, devlet ellerindedir ancak biz geri adım atmayacağız. Biz özgür olana kadar elimizden geleni yapacağız. Bir hukukçu olarak yaşadığımız her şeye rağmen hukuka ve mahkemelere olan inancımız sürmektedir. Mahkemelerin öyle ya da böyle sonunda adil bir karar vereceğine inanıyorum. Eğer karar adil değilse de bununla ilgili hukuk yollarına başvurmak hakkımızdır. Biz siyasetin bu baskıcı tutumuna rağmen  yargının görevini yapacağına inanıyoruz. Bütün Menderes halkına seslenmek istiyorum; Sayın başkanı iddia edilen suçu işlediğine dair en ufak bir şüphe dosyada yoktur. Bütün soruşturma ve açığa alma işlemi siyasi saiklerle verilmiştir. Menderes Belediye Başkanımızın yanında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP BURADA OLACAK
Dava ile ilgili teknik bilgi veren Aydın, “İdari yargılamada duruşma bildiğimiz duruşma usulü değildir. İdari yargılamada mahkeme delil dinlemez. Taraflara ikişer defa söz verir, karşılıklı görüşlerini dinler ve duruşmayı bitirir. Şimdi mahkeme bizim duruşmada söylediğimiz şeyleri, davalı İçişleri Bakanlığı’nın söylediği şeyleri, sunulan belgeleri ve delileri inceleyecek. 15 gün veya bir ay sonraya gün verir, kendi iş yoğunluğuna göre bir zaman içerisinde bir karar verecek. Karar ne olursa olsun bizim hukuk ve demokrasi mücadelemiz burada bitmeyecek. Biz direnmeye, çalışmaya, dayanışmayla bu kavgayı ve mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kimse de umutsuzluğa düşmesin. Bu ülkenin kurucu partisi var. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. O kadar da kolay kurmadık bu ülkeyi. Cumhuriyet Halk Partisi, İçişleri Bakanlığı’na verilen dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybedince dağılan partilerle karıştırmasınlar. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri atamalarla, baskılarla, soruşturmalarla yıldıracağını sananlar yanılıyorlar. 10 yıl sonra onlar burada olmayacak ama Cumhuriyet Halk Partisi burada olacak. Yüz yıldır olduğu gibi” ifadelerini kullandı.

 
Yılbaşında birçok yeni düzenleme yürürlüğe girecek
 
Zeytin fabrikasının deposunda yangın çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı
Evcil hayvanlara çip taktırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Şimdiye ...
Menderes için ilk celse! Dava neler yaşandı?
Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü süreçte hakkında açılan ...
'Casino Bornova' baskını... 130 kişiye 236 bin TL ceza!
İzmir'de, daha önce mühürlenmiş işletmelere yapılan baskınlarda kumar ...
 
Sahipleri öldü... Polisi yaklaştırmadılar!
İstanbul'da, kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen Ceyhun Köklü'nün ...
Ölüm kargosu engellendi... Sahte içkicilere darbe!
Bursa'da, yılbaşı için 81 ildeki eğlence merkezlerine kargo ile gönderilmek ...
Sahte içki operasyonu: 94 şüpheli tutuklandı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte 1 Ocak-26 Aralık 2022 arasında sahte ...
 
Resmi Gazete'de yayımlandı: Personel alınacak!
Diyanet İşleri Başkanlığının 6 bin 200 sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, ...
Yasin bebek 16 aylıktı... Uyurken ranzadan düştü!
Siirt'te, akıllara durgunluk veren acı bir olay yaşandı. Bir hafta önce ...
Evcil hayvanı olanlar için son 3 gün... Formu doldur, cezadan kurtul!
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, 31 Aralık’ta sona erecek ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva