HABERLER>GÜNCEL
13 Eylül 2024 Cuma - 16:10

LGS puanları yeniden hesaplanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda 1 sorunun değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirildiğini, öğrencilerin yerleştiği okula yönelik haklarının korunduğunu, yeniden puan hesaplanması sonucu üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanındığını açıkladı.

LGS puanları yeniden hesaplanacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, LGS kapsamında yapılan merkezi sınavın 2 Haziran 2024 tarihinde Türkiye genelinde sağlıklı bir biçimde gerçekleştirildiği belirtilerek, "Sınav sürecine ilişkin işlemler daha önceden belirlenmiş takvim doğrultusunda yürütülmüştür. 2-7 Haziran 2024 tarihleri arasında sınav sorularına ilişkin bakanlığımıza ulaşan itirazlar titizlikle incelenmiş; akademisyen, öğretmen ve ölçme değerlendirme uzmanlarının raporları doğrultusunda itirazlara gerekli cevaplar verilerek iş ve işlemler yapılmıştır. Takip eden süreçte de veliler/vasilerce Türkçe dersi A kitapçığı 1'inci soru, fen bilimleri dersi A kitapçığı 13 ve 15'inci soru ile matematik dersi A kitapçığı 20'nci soruya ilişkin iptal istemiyle dava açılmıştır. Bu esnada Bakanlığımız, yerleştirme takviminin sağlıklı yürümesi ve öğrencilerimizin bir mağduriyet yaşamaması için yerleştirme işlemlerini LGS takvimine uygun olarak yürütmüştür. 22 Temmuz 2024 tarihinde yerleştirmeler, 22-26 Temmuz ile 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri yürütülerek, yerleştirme süreci tamamlanmış ve 9 Eylül 2024 tarihinde eğitim öğretim yılı başlamıştır" denildi.

'YENİDEN DEĞERLENDİRME GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR'
Davalara ilişkin yargılama sürecini yürüten ilgili mahkemelerin kararlarının nihai olarak 11 Eylül 2024 tarihinde bakanlığa ulaştığı kaydedilen açıklamada, "Yargı kararında fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü soru için mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, 'Bu soru basit makinelerle ilgili olup 8'inci Sınıf Fen Bilimleri Öğretim Programında bulunmaktadır. Kapsam geçerliliği açısından sorunun sorulması uygundur' ifadesiyle sorunun öğretim programına uygun olduğu açık biçimde belirtilmiş ve sorunun bilimsel olarak hatalı olduğuna dair herhangi bir ifade veya açıklamaya yer verilmemiştir. Ancak bilirkişi kurulunun, 'Sonuç olarak sorunun evrensel fizik ilkelerine uygun olan doğru cevabının bulunabilmesi için seviye üstü kazanımlara ihtiyaç olduğu düşünülmektedir' tespiti doğrultusunda mahkemece söz konusu soru için iptal kararı verilmiştir. Bu karar sonucunda sınav kılavuzunda yer alan 'Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır' hükmü gereğince fen bilimleri dersi A kitapçığı 13'üncü sorusu değerlendirme dışı bırakılarak diğer sorular üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

'BAŞVURULAR, 14-20 EYLÜL 2024 TARİHLERİ ARASINDA'
Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm öğrencilerin yerleştikleri okullara yönelik haklarının korunduğu aktarılarak, "Yeniden puan hesaplanması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere ise yeni kayıt hakkı tanınmıştır. Bu öğrenciler, kayıt hakkını kullanmak istememeleri durumunda mevcut okullarında kalabileceklerdir. İlgili öğrencilerimizin takip edecekleri süreç kendilerine SMS ve e-Okul üzerinden ayrıca bildirilecektir. Değerlendirme sonrası yeni bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarını kullanmak istemeleri durumunda başvuruları, 14-20 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınacak ve 21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. Tanımlanan ek kontenjanlarla da nakil hakkı bulunan öğrencilerin yıl boyunca herhangi bir mağduriyet yaşamaları böylece önlenmiştir. Yeniden yerleştirme sonucu üst tercihine yerleşen öğrenciler https://e-okul.meb.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebileceklerdir" denildi. (DHA)

 
Amatörde yılın transferi!
 
‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’ ilk kez Türkiye'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narin Güran'ın babası sessizliğini bozdu!
Diyarbakır'da katledilen Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına ...
Tamirciye müşteriden baltalı saldırı!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hüseyin K. (24), telefonunu tamir ettirdiği ...
İzmir'de okullarda kantin denetimi!
2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte İzmir genelinde ...
 
Yaşlı adamın acı sonu... Feci kazada can verdi!
Erzurum'un Oltu ilçesinde, minibüsün çaptığı ATV'nin sürücüsü Süleyman ...
Uzmandan İzmir Körfezi için 'ölü balık' uyarısı!
İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe, ...
Sıla bebek dehşetinde annenin ifadesi ortaya çıktı
Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan ve dövülen 2 yaşındaki Sıla bebeğin ...
 
TMMOB'tan İEF çıkışı: Kültürpark'ı tehdit ediyor!
Bu yıl 93’üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Kültürpark üzerinde ...
Hafta sonu planları iptal… İzmir’e sağanak sürprizi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; İzmir’in merkez ...
19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak’ın kuzeyine 7, 8, 9 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen hava harekatları ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva