HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2023 Perşembe - 09:13

Kürşat Zorlu: Akşener dikkate alınsaydı seçimi kazanmıştık!

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "seçim sürecindeki uyarıları dikkate alınsaydı Cumhurbaşkanlığı seçimini ve Meclis çoğunluğunu muhalefetin kazanacağını" savundu. Bazı yorumculara tepki gösteren Zorlu, "Neymiş efendim, biz ‘kazanacak aday' demişiz. O günlerde kamuoyunu nasıl yanlış yönlendirdilerse şimdi de aynı halktan kopuk değerlendirmelerine devam ediyorlar" ifadesini kullandı.

Kürşat Zorlu: Akşener dikkate alınsaydı seçimi kazanmıştık!

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan İyi Partili Zorlu, "Genel başkanımız Altılı Masa'nın kurulmasından itibaren ülkedeki değişimin gerçekleşmesi için büyük bir çaba ve fedakarlık gösterdi. Hatta masanın genişlemesi için de önerimiz oldu. Eğer onun uyarı ve kaygıları dikkate alınsaydı bugün -Cumhurbaşkanlığı seçimini ve hatta ilk turda kazanmıştık. Meclis'te de çoğunluğu elde etmiştik" diye konuştu. 

Zorlu, Altılı Masa'nın ocak ayında yayımladığı bildiride kullanılan “Cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalıştığını buradan duyurmak isteriz.” ifadesine atıf yaparak şunları kaydetti:

"Bizim bildiri metinlerine koydurduğumuz halkın iradesi ve uzlaşma esas alınsaydı bugün bambaşka bir Türkiye'ye uyanacaktık. Hatırlayın o süreçleri, parlamenter sistemin sembol noktası başbakanlığa talip olarak TBMM'de en yüksek sayıya ulaşabilmeyi ve ona göre de kendi adaylarıyla seçime girebilmenin hedefini milletimizin önünü koydu. Maalesef bazı yorumcuların tarafgirliği gözlerini karartmış. Neymiş efendim, biz ‘kazanacak aday' demişiz. O günlerde kamuoyunu nasıl yanlış yönlendirdilerse şimdi de aynı halktan kopuk değerlendirmelerine devam ediyorlar.

Görmek istemedikleri şey o süreçte bizim sesimizin ve sözümüzün milletimizin kaygısı ve çağrısı olduğu idi. Türkiye'yi 1,5 yılda 2 defa karış karış gezen bir liderden bahsediyoruz. Evet! Milletvekili seçimlerinde kendi listelerimizle girme meselesi de bu duruşumuzun bir tezahürü idi. İktidarı hedefleyen bir siyasi parti olarak biz o süreçte kendi logomuzla ve adaylarımızla Türkiye genelinde milletimizin karşısına çıkabilmenin çabasında olduk. Sadece 16 ilin 9'unda biz CHP listelerinde 7'sinde de onlar İYİ Parti listelerinde yer aldılar. Şimdi elbette geçmişin muhasebesini yapıyoruz, yapmalıyız da. Artık önümüzde bir yerel seçim var. Ve en önemli görevimiz milletimizin verdiği mesajı iyi kavramak ve Türkiye'yi merkezimize alarak İYİ Parti'yi bunca artan sorunun çözüm merkezi yapabilmektir."

"Evet Davutoğlu ile görüştük" 

Zorlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP listelerinden seçime girmelerine ilişkin olarak, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. 3 parti gelin birlikte girelim dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez, beraber olalım dedim. İYİ Parti'ye de Sayın Akşener'e de söyledim. Partilerimiz arasında görüşmeler oldu. Üçlü, DEVA, Saadet, Gelecek olmayınca İYİ Parti ile de konuştum. Sonra Saadet ile sonra tekrar konuştuk. Bütün yolları denedik. Sonra kimse dönüp de bizim oportünist bir tavır sergilediğimizi iddia edemez" açıklamasını yapmasını da değerlendirdi. 

Davutoğlu ile ile görüştüklerini doğrulayan Zorlu, şunları kaydetti:

"Biz o dönemde iki önemli şeye odaklanmıştık. Biri elbette cumhurbaşkanlığı seçimine kazanacağımız bir adayla girmek. Bu aslında ülkedeki tüm siyaset dengesini değişim yönünde etkileyecek nihai zemindi. İkincisi de partimizin varlığını ve kurumsal kimliğini ülkemizin her noktasında olabildiğince temsilini sağlayabilmekti. Zaten iyi irdelenirse ikisi bir bütün. Zira bizim varlık sebeplerimizden biri milletimizi sıkıştığı bu kıskaçtan kurtarabilmek. CHP ve İYİ Parti arasında kurulan ittifakın temelinde de bu vardı. Sonra Altılı Masa meydana geldi" diye konuştu

 
Borcu olanlar dikkat... Yapılandırma için son gün!
 
Kaçak sigara baskını: 2 kişi yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Iyi insan 3 Ağustos 2023 Perşembe 14:21

Akşener o kadar başarılı lider önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinden daha az oy aldı,körü körüne lider tutma oyunu,körebe,

Yorumu oyla      4      3  
Yav he he 3 Ağustos 2023 Perşembe 10:11

2018''de kazanacak aday Akşener miydi de aday oldu?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Değişim' mesajı: Mutlaka bir ajandamız olacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ağustos ayında sizden bir açıklama bekleniyor?" ...
Flaş karar: O il başkanları değişti!
AK Parti'de Adana, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Hakkari ve Şanlıurfa il başkanlıklarına ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Ha'di bana eyvallah' dese fırtına biter mi?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Ha'di bana eyvallah' dese fırtına biter mi?
 
CHP Sözcüsü Öztrak'tan Disney Plus'a tepki
Disney Plus Türkiye’nin "Atatürk" dizi filmini yayınlamama kararının ardından ...
200 TL ile örnek verdi: Bu paraya 5 yıl önce...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyaret gerçekleştirdiği Tüm İşçi Emeklileri ...
CHP'den Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen mevkisinde ...
 
Özdağ: Akbelen'i Mars'a çevirmişler!
Limak önünde ağaç kesimine karşı açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı ...
'e-Devlet kullanıcı sayısı yüzde 37 arttı'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2023'ün ilk 6 ayında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva