HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ocak 2010 Cuma - 00:00

Kordon esnafından ’“uçkur’” açıklaması

Başkan Kocaoğlu ve Eski Konak Belediye Başkanı İzgi arasında Kordon’’daki tenteler konusuyla başlayan ’“uçkur’” tartışmasıyla ilgili Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı da bir açıklama yaptı.’

Kordon esnafından ’“uçkur’” açıklaması

Başkan Kocaoğlu ve Eski Konak Belediye Başkanı İzgi arasında Kordon’’daki tenteler konusuyla başlayan ’“uçkur’” tartışmasıyla ilgili Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı da bir açıklama yaptı.’
 
Dernek adına yazılı bir açıklama yapan Şanlı, yazısında kordon esnafını töhmet altında bıraktığını önesürdüğü İzgi’’nin özür dilemesi gerektiğini söyledi. Şanlı açıklamasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Konak Eski Belediye Başkanı Erdal İzgi arasında yaşanan Kordon esnafı olarak kendilerini de yakından ilgilendiren yazıları ve açıklamaları günlerdir dikkatle izlediklerini belirtti.
 

 
Şanlı şöyle devam etti, ’“Sayın İzgi’’nin çeşitli basın yayın organlarında yayımlanan ’“Lafın Boyu’” başlıklı yazısının önce mesleği gereği kente yön veren bir kişiye yakışmadığını belirtmek istiyoruz. İzgi aynı yazısıyla,  Türkiye’’nin ücüncü büyük şehri İzmir’’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nu suçladığı gibi yaptığı açıklamalar ile esnafımızı da töhmet altında bırakmıştır. Küresel ekonomik krizin etkisiyle zor günler geçiren esnafın bir çok konuda güçlük yaşadığı dönemde Türkiye’’nin en önemli ilçelerinden biri olan Konak’’ta belediye başkanlığı yapmış birinin söylediği ’“Pantolon fermuarının dişleri gibidir. Biri gitti mi, uçkur hep ortadadır’” sözleri de tam bir talihsizliktir. Sayın Kocaoğlu’’nun daha önce ifade ettiği, İzgi’’nin yazısına da konu olan  ’‘Çöl çadırı kurdurtmam’’ sözlerine katıldığımızdan dolayı dernek olarak bölgedeki esnafımızı ilgilendiren önemli bir çalışma başlattık. Kocaoğlu’’nun da katıldığı toplantıda bizim de kesinlikle tasvip etmediğimiz görüntülerin yaşandığı işyerlerinin önlerindeki bölümlerin düzene girmesini istedik. Çağrımıza ve yaptığımız girişimlere kayıtsız kalmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm esnafımızın üzerinde mutabık kaldığı ’‘tente projesi’’ni hayata geçirdi. Belediye meclisi ve komisyonların da onayından geçen çalışma ile birlikte farklı yerlere örneğini yaptırdığımız projelerin tamamını uygulamak için çalışma başlattık. Kamuoyunda,  seyyar satıcılar, esnaf-zabıta kavgası, çığırtkanlar ile gündeme gelen Kordon’’da bu doğrultuda bir çok çalışmanın yapılması da ayrıca bizi sevindirmiştir.’”
 
"İZGİ ESNAFA DA HAKARET ETTİ"
Şamlı açıklamasında, yazısında ’“Kent disiplini için savaşım veren ama’… Esnaf dayağından burnu kırılan, itilip-kakılan zabıta memurunun hakkı, onuru’…’” cümleleri kullanan İzgi’’nin tüm esnafın aynı doğrultuda hareket eden bir yapıda olduğunu belirterek yaptığı yanlışı bir kat daha arttırdığını söyledi.
 
Birkaç kendini bilmez çalışanın yaptığının tüm Kordon esnafına mal edilemeyeceğini vurgulayan Şanlı, ’“Üç yılı aşkın süre içinde dernek olarak ilişki içinde olduğumuz kamu kurum ve kuruluşları ile gayet güzel ve örnek çalışmalar gerçekleştirdik. Yapılanların tamamı ortada ve kamuoyunun taktirine sunulmuştur. İzgi’’nin ’“Kordonboyu’’nda yakında masa-sandalye yeşil alana yayılırsa kimse şaşırmasın!. İzmir’’in ortak malına birileri çöksün!’” sözleri ise esnafı kamuoyunda adeta haraç toplayan, çete gibi faaliyet gösteren bir yapı olarak algılanmasına neden olmuştur. İzgi’’nin konu ile ilgili açıklama yapmasını talep ediyor, gerekli özürü dilemesini istiyoruz.’” dedi.
 
 
Şanlı, açıklamasını söyle tamamladı;
Kocaoğlu’’nun yaptığı uygulamalarla İzgi’’nin söylediği gibi Kocaoğlu’’nun ’“otoritesi azalmamış, disiplini zayıflamamış, hatta karizması da çizilmemiştir’”. Sayın Kocaoğlu yıllardır örgütlü olamayan Kordon esnafının bir araya geldiği Kordon İşadamları Derneği’’ni muhatap almış, sivil toplum kuruluşlarına verdiği değeri de açıkça göstermiştir. Biz de bu doğrultuda birçok çalışmayı gerçekleştirmenin rahatlığı ve mutluluğu ile kamu kurumu-sivil toplum kuruluşu işbirliğinin daha ilerilere gitmesi için elimizden geleni yapacağımızı belirtiriz.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir nergis kokacak
Karaburunlu üreticilerden 68 bin adet nergis soğanı satın alan İzmir ...
Üç AKP’’liye teşekkür, CHP’’ye ağır sitem
Karşıyaka Belediyesi’’nin bölünme sonrası yollarını ayırdığı, Baykal’’a ...
Büyükşehir yaşlı ulaşımını sınırladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 60 yaşını doldurmuş vatandaşlara toplu ...
 
Kocaoğlu: 2010’’da yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz
Meclis Salonu’’nda Belediye personelinin yeni yılını kutlayan Başkan Aziz ...
Buca Belediyesi’’nde yangın eğitimi
Buca Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Organik Oyuncak Projesi ilk mezunlarını verdi
Bornova Belediyesi’’ne ait projenin kursu ilk mezunlarını verdi. Kursiyer ...
 
Tahtalı Havzası yeşile bürünüyor’…
Baraj havzasında 728 hektarlık alanın yüzde 97’’sini kamulaştırarak 450 ...
Merkez Bankası Büyükşehir’’de
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Yardımcısı İbrahim Turan ...
Buca’’da fırınlara şafak baskını
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, beraberindeki zabıta ve sağlık birimleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva