HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2023 Pazar - 12:38

Komünist Osman, Karşıyaka'da ayakta alkışlandı

Büyük ilgi gören Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi İzmir Karşıyaka’da yapıldı. Suat Taşer Sanat Merkezi’ndeki etkinliğe onur konuğu olarak katılan Osman Özgüven, “Birleşerek bu iktidardan kurtulmalıyız” dedi. 

Komünist Osman, Karşıyaka da ayakta alkışlandı

İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ilk galasında beğeni kazanan Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi Karşıyaka’da yapıldı. 

Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ni dolduran yurttaşlar arasında, gecenin onur konuğu Osman Özgüven ve ailesinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski milletvekili ve grup başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Kenan Yılmaz, Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Başar Özer, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk,  Bergama'nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seyrek'in eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı da yer aldı.

ANLATI EMEK, DEMOKRASİ, BARIŞ EKSENİNDE
Müzisyen Şenol Şentürk ve grubunun müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte konuşan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu, “Hikayemiz adalet, eşitlik, özgürlük temelinde, emek, demokrasi, barış ekseninde ilerliyor. Osman Özgüven ve yoldaşlarından çok şey öğrendik. Bu belgeseli izleyenlerin de örnek alacağı birçok olgu ve fikir var” dedi. 

ÖZGÜVEN AYAKTA ALKIŞLANDI
Ulu’nun konuşmasının ardından belgeselin gösterimi yapıldı. Yurttaşlar belgeseli izlerken yer yer alkış tuttu. Seyircilerin çoğu hüzünlü dakikalarda gözyaşlarını tutamadı. Belgeselin bitiminin ardından bütün salonun ayakta alkışladığı Osman Özgüven, kardeşi Sedat Özgüven ile birlikte sahneye çıktı. 

ÖZGÜVEN: BİRLEŞEREK BU İKTİDARDAN KURTULMALIYIZ
Sözlerine yapımcı Oben Ulu ve yönetmen Gökmen Ulu ile belgesel ekibine teşekkür ederek başlayan Özgüven, topluma tek adam rejimine karşı birlik olma çağrısı yaparak, “Kendi dünya görüşlerimizin ne olduğunu düşünmeden bir araya gelerek bu iktidardan kurtulmalıyız” dedi. 

Sedat Özgüven ise; “Her şeyden önce demokratik, halkçı, barışçı bir belediyeciliğin tarihinin yazıldığı bir dönemin anlatılması ve hatırlatılması çok değerli. Bunun için kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten demokratik ve halkçı belediyecilik ile ilgili tarihe çok çok önemli bir hatırlatma yapmışlar. Umarım bugün görevde olan dostlarımız, arkadaşlarımız, yoldaşlarımız da bu belgeseli izlerler ve emekten yana bir belediyecilik nasıl olabiliri, bu çabaları nasıl gösterilebilirizi tartışabilirler” dedi.

TUGAY: BELGESELDE VERİLEN MESAJLARI ALDIM
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Osman başkanım gençlik yıllarımın kahramanı. Onu Karşıyaka’da görmek ve bu belgeselin gösterimine ev sahipliği yapmak bizim için onur. Belgeselde verilen mesajları da aldım. Osman Özgüven gibi insanları unutmamak ve başımız sıkıştığında ne yapmalıyım sorusuna yanıt bulmak için böylesi çalışmalara çok ihtiyacımız var. Bu onurlu yaşamı kalıcı hale getiren Gökmen Ulu, Oben Ulu ve emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Tugay, Özgüven ve belgesel temsilcilerine birer zeytin fidanı armağan etti.

ÖZGÜVEN SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVRİMİ YAPMIŞTI
İzmir’in Dikili İlçesinde 1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Osman Özgüven, yerel yönetim devrimi ile tarihe geçmişti. Özgüven, Türkiye’de sosyal belediyecilik anlayışını yerleştiren başkan olmuştu. 12 Eylül döneminde Dikili’yi aydınların buluşma merkezi haline getirerek demokrasiye geçiş mücadelesinde yeniden örgütlenme zemini sağlayan Özgüven, Türkiye ekolojihareketinin de öncüleri arasında yer almıştı. İnsan hakları savunucusu ve barış aktivisti olan Özgüven, birçok somut başarıya imza atmış, Midilli Adası olmak üzere Yunanistan’daki barışseverler ile kurduğu etkin ilişkiler sayesinde uzun yıllardır kapalı olan Ege’deki dostluk kapısını yeniden açmıştı.  

 
Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü CHP listesinden aday!
 
CHP’nin il il Ege adayları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partisiz 10 Nisan 2023 Pazartesi 23:48

Sayın Osman başkan,sadece belediye başkanlığı yaptı,yan iş yapmadı bildiğim kadarıyla,köşe kapmaca,rant işlerini bilmeden başkanlığı bitirdi,ayrıca Türk Yunan dostluğu için iyi ilişkileri sürdürdü, şimdiki belediye başkanlarına iyi bir örnek ve rol model olmadı...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı zabıtasından fırınlara sıkı denetim!
Ramazan ayı dolayısıyla çalışmalarını sıklaştıran Bayraklı Belediyesi ...
Menemen'de şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu!
Menemen Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri ...
Büyükşehir'den 4 yılda 18 milyarlık yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başlamasının üzerinden ...
 
İzmir'de Sporfest heyecanı başlıyor
7 Mayıs Pazar günü koşulacak Maraton İzmir çerçevesinde bu yıl ikinci ...
Tarih netleşti, fiyatı belli oldu... Rotamız Midilli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz turizmine ivme kazandırmak için ...
Yeryüzü Sofrası Karabağlar’da kuruluyor
Karabağlar Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembolü Ramazan ...
 
Başkan Engin’den ‘İnce’ uyarı: Kötü söz söylemeyelim, paylaşım yapmayalım!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Memleket Partisi Genel Başkanı ve ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşları geleneksel iftar sofralarıyla buluşturmaya devam ediyor
Ramazanın bereketini iftar sofralarında yaşatan Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
Narlıdere’nin Yaşam Vadisi yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklığı ile ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva