HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2009 Salı - 00:00

Kocaoğlu’’ndan ikinci faşizm yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“İzmir’’de bugüne kadar hiçbir zaman ’‘öteki’’ kavramı olmadı. Ama birileri İzmir üzerinden oyun oynayarak karışıklık yaratmaya çalışıyor’” dedi.’

Kocaoğlu’’ndan ikinci faşizm yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“İzmir’’de bugüne kadar hiçbir zaman ’‘öteki’’ kavramı olmadı. Ama birileri İzmir üzerinden oyun oynayarak karışıklık yaratmaya çalışıyor’” dedi.’
 
İzmir üzerinden yürütülen ’“faşizm’” tartışmaları üzerine ikinci kez açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“İzmir, faşizmin değil Türkiye Cuımhuriyeti’’nin güvencesidir’” dedi.
 
Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Başkan Kocaoğlu, İzmir üzerinden bir ’“karışıklık’” yaratılmak istendiğini vurgulayarak, ’“İzmir’’e saldırmaya çalışıyorlar. 5 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki insanımıza kadar hiçbir ayrım yapmadan, herkese eşit davranarak bugüne kadar demokrasiyi nasıl uyguladıysak, İzmir’’e nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da ayrım yapmadan kentimize sahip çıktığımızı tüm Türkiye’’ye göstermemiz gerekiyor. İzmir faşizmin başkenti değil, Türkiye Cumhuriyeti’’nin güvencesidir. İzmir bu ilkelerini sürdürdüğü sürece hiç kimse İzmir üzerinden oynamaya çalıştığı oyunlarında, emellerinde başarılı olamayacaktır’” dedi.
 
’“İZMİR OYUNA GELMEYECEK’”
İzmir’’e ’“faşizmin başkenti’” diye yakıştırmalar yapılmasının ’“kabul edilebilir’” olmadığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir ve Ege coğrafyasının tarihten bugüne hoşgörünün ve medeniyetin anavatanı olduğunu söyleyerek, ’“Tüm İzmirli hemşehrilerim adına hangi etnik köken, mezhep, inançtan olursa olsun, hep birlikte birbirimize sımsıkı sarılarak, hiçbir kişiyi ötekileştirmeden bu İzmir coğrafyasında yaşıyoruz. Buna rağmen bu kente çomak sokmaya çalışmak, İzmir’’den ülkeyi karıştırmaya çalışmak, hırpalamak, olmayan çelişkiyi ve ötekileştirmeyi kırbaçlamak ve yoktan var etmeye çalışmak hiç kimsenin haddi değildir. İzmir bu oyuna gelmeyecektir. Soğukkanlı ve metanetli olarak, tahriklere kapılmayarak bu süreci geçirecektir’” dedi.
 
’“ATATÜRK DEVRİMLERİNİN GARANTİSİYİZ’”
İzmir ve Ege coğrafyasının dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını, Homeros’’un İlyada ve Odesa destanlarını Meles nehri kıyısında İzmir’’de yazdığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ’“Türkiye’’nin 80 vilayetinde her gün olay oluyor. Ama buna rağmen hiç tasvip etmesek de İzmir’’de bir kere yaşanan bir protesto olayından dolayı koskoca İzmir, ’‘faşizmin başkenti’’ olarak nitelendirildi. İzmir Cumhuriyetin, laik sistemin, Atatürk devrimlerinin, Türkiye  Cumhuriyeti’’nin ilelebet var olmasının garantisi bir kenttir. İzmir, ilk kurşunun ve son kurşunun atıldığı kenttir. Bir yazar köşesinde, ’‘İzmirliler 29 Ekim’’de, 9 Eylül’’de, 10 Kasım’’da balkonlarına bayrak astılar’’ diye yazdı. İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’’nin bağımsızlığının meselesi olan Türk bayrağını her zaman balkonlarına asacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’’nin bayrağı tahrik unsuru olamaz’”.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 metre bile değerleniyor
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler ...
261 çocuğun hayatı değişti
İç Göç Entegrasyon Projesi'nin (İGEP) İzmir ayağında, Büyükşehir ...
Belediyeden 650 muhtaç aileye yardım
İzmir'in Selçuk ilçesinde 650 muhtaç aileye gıda yardımı yapıldı. ...
 
Gribe karşı bol bol süt
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin okullarda gerçekleştirdiği süt dağıtımı, ...
Aliağa’’ya yeni belediye binası
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yaklaşık 4 milyon liraya ilçeye ...
Bayram sonrası temizliği
Konak Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı sona ermeden iş başına geçti ...
 
İzmir’’deki ’“büyük çevre harekatı’” sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’’e bağlı Türkelli ve Helvacı ...
İzmir'de 2 bin 617 kadına sağlık taraması
İzmir’’de, Mart ayında başlatılan ve 15-49 yaş arası kadınları kapsayan ...
Seferihisar’’da çifte bayram
Türkiye'nin ilk Cittaslow'u olan Seferihisar’’ın Belediye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva