HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2009 Cumartesi - 00:00

KİK davasına büyük destek

Metro ihalesi konusunda İzmir Barosu, İTO ve EBSO Büyükşehir’’in KİK’’e açtığı davaya müdahil olma kararı aldı. Ekonomik Kalkınma Kurulu’’ndan Başkan Kocaoğlu’’na tam destek geldi. Ak Parti dışında muhalefet de arka çıkıyor.’

KİK davasına büyük destek

Metro ihalesi konusunda İzmir Barosu, İTO ve EBSO Büyükşehir’’in KİK’’e açtığı davaya müdahil olma kararı aldı. Ekonomik Kalkınma Kurulu’’ndan Başkan Kocaoğlu’’na tam destek geldi. Ak Parti dışında muhalefet de arka çıkıyor.’
 
Metro’’nun Üçyol-Üçkuyular arası 5.5 km’’lik hat inşaatı ihalesini KİK’’in iptal etmesi İzmir’’de yeni bir güçbirliği doğurdu. Kararın haksız olduğunu, davet usulü ihaledeki yasal yükümlülüklerini yerine getirdiğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürütmeyi durdurmak ve kararı iptal ettirmek için Ankara İdare Mahkemesi’’ne yılbaşından önce dava açacak.
 
KİK kararının haksız olduğuna ve metronun İzmir için önemine inanan İzmir Barosu, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası da davaya müdahil olma kararı aldı. İzmir Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’’nun, Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda yaptığı son toplantıda Baro Başkanı Özdemir Sökmen ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, müdahil olacaklarını kurul üyelerine de bildirdi.
 

 
Baro Başkanı Sökmen, KİK’’in iptal kararını araştırdıklarını ve Büyükşehir’’in haklı olduğu kanaatine vardıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’ndan belge ve evrakları talep ettiklerini belirten Sökmen, ’“Evrak geldikten sonra davaya müdahil olarak katılacağız. İhalenin ve sonucunun yasalara uygun olarak yapıldığı kanaatindeyiz. Bu İzmir’’in meselesidir. Üç ihalesi iptal olan İzmir metrosunun önünün açılması şart. İdare Mahkemesi’’nden bir önce karar çıkmasını istiyoruz’” dedi.
 
İZMİR’’İN MESELESİ
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da metro projesinin İzmir’’in ticaret ve sanayisi için önemli bir yatırım olduğunu ve Büyükşehir’’i yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Demirtaş, ’“Bu inşaatın sekteye uğraması o bölgede işleri zaten durma noktasına gelen üyelerimizin daha da zararına yolaçacaktır. O nedenle biz bu davada Büyükşehir Belediyesi’’ni yalnız bırakmamak, İzmir’’in ticaret ve sanayisinin gördüğü zararı yetkili mahkemeye anlatmak için müdahil olma kararı verdik. Umarız ki olumlu sonuçlanır’” dedi. Kurul toplantısına katılamayan, ancak İTO Başkanı Demirtaş’’tan telefonla bilgi alan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da müdehil olma kararı verdiğini açıkladı.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, iki haftalık yoğun çalışma ayrıntılı bir dava dosyası hazırladı. Özellikle, itirazın yasal süesinde yapılmadığı, eksik evrakla başvurulması ile emsal ihale itirazlarında KİK’’in aldığı farklı kararlar dava dosyasında yeralacak. Yılbaşından önce Ankara İdare Mahkemesi’’nde açılması beklenen davada öncelikle KİK kararının yürütmesinin durdurulması hedeflendi. Büyükşehir Belediyesi’’ni metro inşaatı tünel betonlaması ve iki istasyon yapımı için acil olarak yaptığı, 7 firmayı davet ettiği üçünü teklif verdiği ihaleyi Öztaş firması kazanmasına, sözleşmesi imzalanıp yer teslimi yapılmasına karşın ihaleye katılmayan Makro Yapı İnşaat firmasını itirazı üzerine KİK tarafından iptal edilmişti.
(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jüri, mektup seçmekte zorlandı
Gaziemir Belediyesi ile ÇYDD tarafından düzenlenen ’“Türkan Saylan’’a ...
İZSU, 2010 yılına hızlı giriyor
Yeni yılda 257 milyon TL’’lik yatırım yapmayı planlayan İZSU; 285 ...
Başkan Kocaoğlu’’ndan birlik çağrısı
Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği gecesine katılan ...
 
Konak'a Konya'dan kardeş şehir
Konak Belediyesi ile Konya’’nın İmrenler Belediyesi kardeş şehir oldu. ’
Gaziemir’’de ''Asimilasyon ve Göç'' sempozyumu
Gaziemir Belediyesi ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
Güzelbahçe’’de bitmeyen Sarmaşık sancısı’…
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, geçen Ocak ayında Güzelbahçe'de ...
 
Meclis üyesini ilanla aradılar!
Buca Belediyesi, yerel bir gazeteye verdiği ilanla adreslerine ulaşamadığı ...
Buca’’da geleneksel buluşma yeniden başladı
Buca’’da yıllar önce gerçekleştirilen belediye başkanı, belediye ve il ...
Konak moloz temizlik timi
Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde sokağa gelişi güzel bırakılan inşaat ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva