HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2009 Pazartesi - 00:00

KİK Başkanı’’ndan yazılı İzmir açıklaması

KİK Başkanı Hasan Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin metro ihalesinin kamu ihale mevzuatı hükümleri çerçevesinde değerlendirildiğini ve kurulun çoğunluk kararı ile ihalenin iptaline karar verdiğini bildirdi.’

KİK Başkanı’’ndan yazılı İzmir açıklaması

KİK Başkanı Hasan Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin metro ihalesinin kamu ihale mevzuatı hükümleri çerçevesinde değerlendirildiğini ve kurulun çoğunluk kararı ile ihalenin iptaline karar verdiğini bildirdi.’
 
Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’’nın ’“İzmir Hafif Raylı Sistem 2. Aşama Tünel İşleri ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları İkmal İnşaatı Yapım İşi’” ihalesinin iptaline yönelik Kamu İhale Kurulu’’nun kararıyla ilgili, bazı basın-yayın organlarında Kurumun ''hatalı ve siyasi bir karar verdiği'' şeklinde bazı haber ve yorumların yer aldığı kaydetti.
    
Kamu İhale Kurumu’’nun, yasal görev alanı itibariyle resmi ya da özel tüm kurum ve kuruluşlara karşı eşit mesafede görev yaptığını ifade eden Gül, Kamu İhale Kurulu’’nun da çok farklı idarelerin yaptığı ihalelere ilişkin olarak şikayet başvurularını incelediğini ve bu başvuruların ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek karara bağlandığını bildirdi.
    
Kurulun verdiği kararlarda herhangi bir şahıs, kurum ya da bir kente yönelik olumlu-olumsuz, lehte-aleyhte değerlendirmede bulunmasının mümkün olmadığını, 10 kişiden oluşan kurulun toplantılarının en az 7 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini ve kararların oy çokluğu ile alındığını vurgulayan Gül, açıklamasına şöyle devam etti: ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’’nın 'İzmir Hafif Raylı Sistem 2. Aşama Tünel İşleri ile İzmirspor ve Hatay İstasyonları İkmal İnşaatı Yapım İşi' ihalesine yönelik itirazen şikayet başvurusu da Kamu İhale Kurulunun 23 Kasım 2009 tarihinde yapılan Kurul toplantısında, kamu ihale mevzuatı hükümleri çerçevesinde değerlendirilmiş ve Kurul üyelerinin çoğunluk kararı ile ihalenin iptaline karar verilmiştir. İhalenin pazarlık usulü kapsamında gerçekleştirilmiş olması bazı üyelerce mevzuata aykırı görülmüş olsa da Kurul esas olarak '... başvurusu konusu ihaleye ait dokümanının, talebine rağmen başvuru sahibine satılmaması dolayısıyla ihaleye katılımının engellendiği, bu aşamadan sonra ihale işlemlerinin tekrar ihya edilmesi suretiyle başvuru sahibinin söz konusu ihaleye katılımının sağlanması imkanı kalmadığından dolayı...' ihaleyi oy çokluğu ihale iptal etmiştir.''
 
İHALE AYNI USULLE YENİDEN YAPILABİLİR
Gül, ihalenin pazarlık usulü ile yapılmasına ilişkin olarak çoğunluk kararında herhangi bir değerlendirme yapılmadığı göz önüne alındığında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’’nın ihaleyi yine aynı alım usulü ile yapmasında herhangi bir engel bulunmadığını vurguladı.
    
Medyada, Kamu İhale Kurulu’’nun benzer şikayet başvurularında farklı karar aldığı değerlendirmeler yapıldığını belirten Gül, kurumun web sayfasında ''Kurul Kararları'' bölümünde yapılacak bir inceleme ile kurulun ihale iptal gerekçesi olan konuda çoğunluk kararı ile hep aynı yönde karar verdiğinin ortaya çıkacağını kaydetti. Gül, ''Ayrıca, bahse konu ihalenin karara bağlandığı 23 Kasım 2009 tarihli Kurul toplantısında, yani aynı gün, bir bakanlığının ihalesi de yine aynı gerekçe ve oy çokluğu ile iptal edilmiştir'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk edebiyatı Buca’’da!
KİBATEK Vakfı'nın üyesi 16 ülkeden bilim ve edebiyat alanındaki ünlü ...
Aliağa’’da sahil bandı inşaatı devam ediyor
Aliağa Belediyesi’’nin yaklaşık 2 ay önce başlattığı sahil bandı düzenlenmesi ...
Birgi'nin koruma imar planı revize ediliyor
Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, tarihi dokusunu koruyan ender yerleşim ...
 
Erken yaşta evlilik masaya yatırılıyor
Konak Belediyesi, son yıllarda giderek artan ve toplumun büyük bir ...
Yüzbinlerce İzmirli’’ye sıcak yemek
Gürçeşme’’de faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi, ...
Dario Moreno Sokağı’’nda Masias rüzgarı
Konak Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan tarihi Asansör semtindeki ...
 
Büyükşehir’’den şok suçlamaya jet yanıt
Metro ihalesinin iptalinde aktif rol oynadığı ileri sürülen Bozoğlu cephesinden ...
Bozoğlu savunmaya geçti
Metro ihalesinin iptalinde rol oynayan Makro Yapı ile komşuluk ilişkileri ...
Bayraklı kadın haklarını kutladı
Bayraklı Belediyesinin çalışan kadınları ve seçilmiş meclis üyeleri, 'seçme ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva