HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
4 Eylül 2009 Cuma - 00:00

Johansson yeni Monroe olma yolunda...

Scarlett Johansson yıllardır bir ikonun yükselişini inançla bekleyen Hollywood’’un yeni güneşi olabilir.’

Johansson yeni Monroe olma yolunda...



 
Film eleştirmenleri ’“Daha değil’” dese de, 25 yaşındaki Scarlett, efsane yönetmen Woody Allen’’ın himayesinde, deri kostümlere sokacak seksi kız arayan aksiyon filmi yapımcılarının hayalinde yükselişini sürdürüyor. Bu ay çıkacak albümüyle Brigitte Bardot’’luğa soyunuyor, Marilyn Monroe’’nun hayatını oynama teklifini değerlendiriyor. Peki, gerçek bir film ikonu olmak için gerekenlere sahip mi? Bu sorunun yanıtını Tempo dergisi bu ayki sayısında aradı.
 
 
Scarlett Johansson’’ın dönüm noktası, Woody Allen ile yolunun kesişmesi oldu. ’“Match Point’”teki baştan çıkarıcılığının içinde çaresizlik, çaresizliğin altında bin tilki olabilen Nola karakteri, sinemaseverlerin ağzını sulandıracak kadar yakışmıştı Scarlett’’e. 
 
’“Lost in Translation’” Oscar’’ı almadan önce kırmızı halıda zarif topuzu, haute couture tuvaletiyle, kendi yaşıtı yıldızlardan çok Lauren Bacall’’ı, Katherine Hepburn’’ü anımsatıyordu. Gözlerinde taşralı kızların Hollywood heyecanından çok, New York’’luların alaycılığı vardı. O, her röportajında seksiliğinden konu açılmasını küçük hanımefendi gibi sıkıntıyla karşılamıyor; ’“Ben de karşımda taş gibi bir erkeğin olduğu filmlerde oynamak isterim’” diyor omuz silkerek. Kendisiyle röportaj yapan erkek muhabirlerle flört ediyor. Bir anda röportaj konusunu krep tariflerine getirip, ’“Eğer bir gün beraber uyanırsak, sabah sana da yaparım’” diyor. Sonra muhabirin alyansına bakıp, kayıt cihazına yaklaştırıyor dudaklarını: ’“Karın bunu duysun bakalım!’” 
 
Şimdi 2010’’un ikinci yarısında çekimleri başlayacağı söylenen Marilyn Monroe’’nun hayatını konu alan ’“My Week With Marilyn’”de başrol oynaması bekleniyor.
 
UYURKEN İÇ ÇAMAŞIRI GİYMEM     
 
Danimarkalı bir mimar babanın, film yapımcısı bir annenin Manhattanlı kızı Scarlett’’ın, taşrada acıklı çocukluğunu bırakan Monroe’’nun rolüne biraz çalışması gerekecek. Geri kalanı için kostüm ve makyaj yardımına bile pek gerek yok. ’“Uyurken üzerimde yalnızca Chanel No.5 olur’” diyen Monroe gibi, ’“Uyurken iç çamaşırı giymem’” diyen Johansson, seksapel kısmında uyum sorunu yaşayacak gibi durmuyor.
 
’“Scarlett’’ın yanlış yapması imkansız. Ona Tanrı’’nın eli değmiş’” diyen Woody Allen’’dan da sağlam bir referansı var. Ama tüm bunlar onu, gerçek bir film yıldızı, Hollywood’’un özlediği insanüstü ikon tahtına oturtmaya yeterli mi? Film eleştirmeni Jason Solomons, ’‘daha olmadığı’’ görüşünde. Kırmızı halıda göz kamaştıran, kötü filmleri, görünüp kaybolduğu birkaç saniyenin büyüsüyle kurtarabilen bu genç yıldızın önünde ’“Lost in Translation’”, ’“Vicky, Cristina Barcelona’” gibi birkaç çarpıcı film projesi daha olmalı.
 
KAMERAYLA SEVİŞİYOR
 
Şimdiye kadar tüm yönetmenlerin onunla çalışmak istediğini verdikleri röportajlardan anlamış durumdayız. Ama Solomons’’a göre, o, ’“İzleyiciden çok, kamerayla ilişki kuruyor. Bu da her zaman iyi değil.’” Scarlett’’ın tüm güzelliğine, zekasına, kendisiyle bağ kurulmasına izin veren bir kapı eklemesi ve onu asla ardına kadar açmadan, hafif aralık bırakması gerekiyor. Sıfır bedenlerin döneminde kıvrımlarıyla, bedeniyle barışık özgüveniyle kadın izleyicilerini de sevindiren, moda ve kozmetik endüstrisini kendine aşık eden 25 yaşındaki oyuncu, bir ikona dönüşecekse, bunu, bugünün koşullarını kendine uydurarak yapacak. Hepimizin söylemek isteyip söyleyemediğimizi söyleyecek. Marilyn’’in spot ışıkları altındaki parlak gülümsemesinin, kuliste söndüğünü hissettiğimiz gibi siyah beyaz sahne personaları arasında yorulmayacak. Zaten o da, bu ay Pete Yorn ile beraber çıkaracağı ikinci albümüyle tercihini ortaya koymuş gibi görünüyor.
Serge Gainsbourg ve Brigitte Bardot’’nun düetlerinden esinlenilerek ortaya çıkan ’‘The Break Up’’ dokuz şarkıdan oluşuyor. Yorn, albümün tasarı aşamasında, Bardot’’nun yerine koymak için aklına ilk Scarlett’’ın geldiğini anlatıyor.
 
Oyuncunun, Marilyn rolünü kabul edip etmeyeceği henüz belli değil ama Serge’’in yatağında sigara içip, onunla bir şarkı mırıldanan Brigitte’’in boş bıraktığı yer, bugün bir tek Scarlett’’e yakışıyor. ’“Ancak öldükten sonra ikonluk statüsüne ulaşılabildiğini düşünürdüm’” diyen yıldız, Woody Allen gibi yönetmenlerin becerikli ellerinde, bir devrin temsili olmaya alışıyor. (Hürriyet) 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Yılmaz Güney'in filmleri faili meçhul"
Atilla Dorsay'ın Yılmaz Güney'in filmlerine sahip çıkmamakla ...
''Esaretin Bedeli'' tiyatroya taşınıyor
Bir çok otorite tarafında dünyanın en iyisi olarak gösterilen hapishane ...
4 asırlık hamam gün ışığına çıkıyor
Urla’’da 15.yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Hersekzade Ahmet Paşa ...
 
Sinema fuarda!
78. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında düzenlenen 9. Sinema Burada ...
Şimdi Darwin zamanı
British Council'in, Charles Darwin'in doğum ve ''Türler'in ...
Nevit Kodallı hayatını kaybetti
Türk operasına sayısız beste ve eser kazandıran ünlü kompozitör Nevit ...
 
Öğrencilerinin yazdığı filmi çekecek
Yılmaz Erdoğan, BKM Mutfak ekibinin gözde gençleri Oğuzhan Koç ve Eser ...
Fuarda Yusuf Güney izdihamı
Bu yıl 78'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında ...
Madonna 16 yıl sonra İsrail'de...
Pop müziğin en ünlü kadın sesi Madonna, dünya turnesi kapsamında İsrail'de konser verdi.’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva