HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2013 Salı - 18:47

İzmir ulaşımında hesaplar tutmadı: Tünellere 1 yıl rötar!

Konak Tüneli'nin Varyant girişinde bulunan arkeolojik buluntular ve Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa girişinde yaşanan heyelan nedeniyle her iki proje de tek taraflı ilerledi. Aksamalar tünellerin açılış tarihini de neredeyse birer yıl geciktirdi.

İzmir ulaşımında hesaplar tutmadı: Tünellere 1 yıl rötar!

EGEDESONSÖZ - Ulaşımı rahatlatmak ve yoluculuk süresini kısaltmak hedefiyle yapımına başlanan iki tünel inşaatı farklı nedenle aynı kaderi paylaştı.

Her iki taraftaki giriş noktalarından da kazılması öngörülen Konak ve Sabncubeli tünelleri, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle tek taraflı ilerlemek zorunda kaldı.

Sabuncubeli tünelinin Manisa ucunda heyelan meydana gelmesi nedeniyle, oradaki çalışmaların yılsonuna kadar sarktığı ve henüz kazıya başlanmadığı ortaya çıktı. Tünel kazısı sadece İzmir yönünden devam ettiğini belirten Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, “Sabuncubeli tünelinde İzmir tarafından bir tüpte 530 metre, diğerinde 480 metreye ulaştık. Manisada yönünde heyelan nedeniyle çalışmalar durmuştu. Projesini tamamladık. Zeminle ilgili çalışma yapıyoruz. Yılsonunda Manisa yönünden de gireceğiz” dedi. Ancak, tek taraflı çalışma ve heyelanın yarattığı zaman kaybı nedeniyle 2015 yılı sonunda bitirilmesi öngörülen Sabuncubeli tüneli 2016 yılına sonuna sarktı. Uraloğlu, hedeflerinin 2016 yılı sonuna kalmadan tüneli bitirmek olduğunu da sözlerine ekledi.
 
ARKEOLOJİK KAZI ENGELİ
Konak tünenlilerinde ise Yeşildere yönünden tünel kazısına 24 saat devam ettiklerini açıklayan Uraloğlu, Bahribaba Parkı'ndaki arkeolojik buluntular nedeniyle henüz o yönde kazı çalışmalarına başlayamadıklarını söyledi. Arkeolojik kazıların, tünel çalışmasını etkilemeyecek düzeye indiğini belirten Uraloğlu, Konak tüneli Bahribaba Parkı girişinin çevresinde bulunan bazıları tescilli binaların zarar görmemesi, korunması ve tünelin sağlamlığı için zemin iyileştirme çalışmasına da başladıklarını açıkladı. Yılsonunda Bahribaba parkı girişinden tünel çalışmasına başlayabileceklerini dile getiren Uraloğlu “Tünel çalışmalarımız Yeşildere yönünden sürüyor. 24 saat esasına göre çalışıyoruz" dedi.

Konak tüneli de sadece Yeşildere yönünden tünel kazısı ve Bahribaba parkı girişi gecikmesinden dolayı gecikti. Eylül 2011’de temeli atılan tünelin 2014 yılı Mart ayında bitmesi öngörülmesine karşın tünel 2015 yılına sarktı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
miisafiir 16 Ekim 2013 Çarşamba 12:40

01.32 konuyla ne alaka.sanki istanbul da kesim rezilliği olmuyor.hepsi aynı.

Yorumu oyla      16      8  
16 Ekim 2013 Çarşamba 12:33

proje gecikdi diye sevinen yok buyuran.biri de demiş kurban kesim yerlerini,trafiği görseydiniz demiş.istanbul dan mı bahsediyor acaba:))boğaz yine kızarmışta.

Yorumu oyla      15      10  
BUYURAN 16 Ekim 2013 Çarşamba 10:04

yorumlara baktımda projelerin 1 yıl gibi gecikecek olması sizleri çok sevindirmiş yani izmir hala köykent olmaya devam edecek diyorsanız aldanıyorsunuz 2014de izmir ak parti ve binali bakanın sayesinde köykent den kurtulacak

Yorumu oyla      20      9  
Zafer 16 Ekim 2013 Çarşamba 01:42

Konak Tüneli daha başlarken hatalıydı. Orayı kazarsan aşağıdan tarihi eser çıkacağı belli, neden illa Konak'a tünel? Bırak belediye kendi bildiği gibi yapsın Uçan Yol'u. Sen de gerçekten şehir içi geçişini rahatlatmak istiyorsan, Sahil Yolu'nu denizin altından tüp ile Salhane'deki viyadüklere bağla. Bu kadar basit şeyi düşünemiyorlar.

Yorumu oyla      14      12  
16 Ekim 2013 Çarşamba 01:32

çok konuşan çok bilen sayın yorumcular bence bayramın birinci günü izmiri bi dolaşsaydınız da görseydiniz belediyenin açtığı kesimhaneleri, hijyenikliği ,trafiği,görmediyseniz haberlerde var bi okuyun rezaleti.bence o bu ayrımı yapmadan izmirin çıkarları için mücadele edilmeli.haydi hayırlı bayramlar

Yorumu oyla      17      7  
15 Ekim 2013 Salı 21:48

Temel atma törenlerinde süreyi kısalttım mizansenleriyle iş yürümediğini anlar artık biatçılar. Marmaray 2007'de bitecekti hesapta. Yıl 2013 saeece 12km. ve 5 istasyonu açılacak. 400 set tren depolarda paslanmaya devam. Tayyip'in Biatçıları gibi sevinerek söylemiyorum, üzülüyorum işler yürümeyince. Birde üstüne iş bitirici görünüyorlar.

Yorumu oyla      28      13  
Mister No 15 Ekim 2013 Salı 21:21

Ne oldu yahu ? Bizim Metro gevezeleri nereye kayboldu ? Hani Belediye beceremiyor herseye bahane buluyordu ?

Yorumu oyla      28      12  
ahmet k 15 Ekim 2013 Salı 20:35

izmir metrosundan dahi daha uzun sürecek. yazık.

Yorumu oyla      26      14  
15 Ekim 2013 Salı 19:50

35 proje dediniz daha ilkini doğru düzgün yapamıyorsunuz.

Yorumu oyla      25      13  
Murat Asi 15 Ekim 2013 Salı 19:35

Şimdi soruyorum metroyu eleştirenler ne diyecek?Bu işe başlamadan önce bu araştırmalar yapılamazmıydı?Manisa tarafında heyelan olacağı hesaplanamazmıydı?Hepsi önceden belirlenebilir,ancak bazen hesaplar tutmayabilir.Kaldı ki burada metrodaki gibi bürokratik ve siyasi engeller söz konusu değil.Metroda 8 ay ek ödenek izni beklendi.Tramvay projesi 30 ay sonra onaylandı.Eleştirirken insaflı olmak gerektiğimizi bu iki projede çok net olarak belli olmuştur.Geç de olsa bu iki projenin İzmirimize yararlı olacağına inanıyorum.Sabreden derviş muradına ermiş.

Yorumu oyla      25      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol’dan bayram mesaisi
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Abdullah Arda Meydanı ve ...
Arsa mağdurlarında ‘imar kurbanları’ eylemi
İzmir Balçova'da arsa mağduru olduklarını öne süren bir grup, Kurban Bayramı’nda ...
Karşıyaka’da yerel seçim yolunda büyük buluşma
Karşıyaka, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi belediyelerin hemen ...
 
İlk detaylı röportaj: Vali Toprak içini döktü
İzmir Valisi Mustafa Toprak, ilk özel röportajını Egedesonsöz'e verdi.
Konak’ın şantiyesinde çevre kirliliğine son!
Konak Belediyesi Asfalt Şantiyesinde doğalgazla çevre kirliliğinin önüne geçildi.
Başkan İnce esnafla pazarda bayramlaştı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kurban Bayramı nedeniyle bir ...
 
Bornova’da temizlik ve hijyenden taviz yok
Geçen yıl pek çok Avrupa ülkesinin tercih ettiği hijyenik yeraltı ve yerüstü ...
Başkan Kürüm’den Uzundere’ye dönüşüm güvencesi
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uzundere’nin kentsel dönüşüm ...
Bayram sonrası trafik zirvesi: Toprak’la Kocaoğlu buluşuyor
“Aziz Başkan, twitter’da bir soruyu yanıtlarken ‘Emniyet güçlerimizin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva