HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2009 Salı - 00:00

İzmir köylerine 'sağlıklı' su

Büyükşehir Belediyesi, 37 köydeki eskimiş ve tesisatları çürümüş su depolarını yenilemek için 1 milyon TL’’lik yatırım yaptı. 2010 yılında 66 köyün daha su deposu onarılacak. ’

İzmir köylerine 'sağlıklı' su



İZMİR - Döşediği kilometrelerce içme suyu şebekesi ile çevre yerleşimleri sağlıklı içme suyu şebekesine kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle köylerde tesisatı çürüyen ve kaçaklara neden olan su depolarına da el attı. Yenilenmesi gereken depolar yenilenirken bakımsız olanlar da oranımdan geçirildi. Bu çerçevede 2004-2009 yılları arasında 1 milyon 80 bin TL’’lik yatırımla Menderes, Menemen, Bayındır, Aliağa, Torbalı ve Kemalpaşa’’nın pek çok köyü sağlıklı suya kavuştu. 5 yeni su deposu yapılırken 32 su deposunda da bakım-onarım, enerji temini ve tel çit çalışmaları gerçekleştirildi.
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2010 yılında merkezde 27, Urla’’da 22 ve Kemalpaşa bölgesinde 17 olmak üzere toplam 66 su deposunun bakım ve onarımının daha yapılacağını belirtti.
 
Eğridere Köyü’’nde su sıkıntısına son
İZSU Genel Müdürlüğü son olarak, Eğridere Köyü’’nün üst bölümünde oturan ve basınç yetersiz olduğu için su alamayan vatandaşlara kesintisiz su vermek için su deposu yapımına başladı. 2 ayda bitecek çalışmalar kapsamında 250 metrelilik iletim hattı da yapılacak. Su deposu yaklaşık 62 bin TL’’ye mal olacak. 
 

 
Neler yapılıyor?
İZSU ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında depo çatlaklarını onarıp su yalıtımını yapıyor. Sıva, boya, badana işleri gerçekleştirilirken çürüyen içme suyu boruları, vanalar, kapı ve pencereler de yenileniyor. Depo haznesini güneşten korumak ve suyun ısınmasını önlemek amacıyla toprak dolgu yapılıyor. Depo içindeki suyla temas eden çürüyen merdivenler krom merdivenlerle değiştirilerek yenileniyor, manevra odaları sıvanarak boyanıyor. Enerji temini yapılarak ihtiyacı olan depoların etrafına da koruma çiti döşeniyor. Bazı bölgelerde ise yeni depo yapılıyor.
 
Yeni yapılan depolar
Bayındır Eskiçıplak Köyü, Aliağa Çıtak Köyü, Menemen Görece Köyü, Foça Gerenköy ve Bornova Eğridere Köyü’’ne yeni su depoları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi; Bayraklı, Gümüşpala T-4, Koyundere,  Yamanlar, Bornova Çiçekli Köyü, Aliağa Helvacı, Bayındır Furunlu,  Menderes Çamönü Köyü, Menderes Tekeli Köyü, Menderes Yeniköy, Torbalı Helvacı Köyü, Urla Kuşçular Köyü, Menemen Emiralem Köyü, Menemen Yanıkköy, Yenişehir ve Bayındır Çırpı Hasköy Mahallesi depolarını da baştan aşağı onarımdan geçirdi.
 
Kemalpaşa Bağyurdu, Torbalı Dağkızılca, Çiğli T82, Aliağa Yaka Köyü 1, 2,3 Nolu Su Depoları, Kayadibi ve Eğridere Köyleri 1-2 Nolu Su Depoları ve Aliağa Helvacı deposunun enerji temini gerçekleştirildi.
Kemalpaşa Yukarıkızılca, Karabağlar P-39, Çiğli T 48, Çiğli T-50, Bornova T -76, Bornova T-77, Bornova T-78 ve depolarına ise koruma çiti ve tel çit yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da imar için gece mesaisi
Karşıyaka Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yeni yönetmeliklerin ...
’‘Yavaş şehir’’ naylon poşeti kaldırıyor
Seferihisar naylon poşet kullanımını tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. ...
Adana milletvekilinden Cittaslow ziyareti
İzmir’’in Seferihisar ilçesi dünya çapında Cittaslow ünvanını aldıktan ...
 
KİK Başkanı’’ndan yazılı İzmir açıklaması
KİK Başkanı Hasan Gül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin metro ihalesinin ...
Türk edebiyatı Buca’’da!
KİBATEK Vakfı'nın üyesi 16 ülkeden bilim ve edebiyat alanındaki ünlü ...
Aliağa’’da sahil bandı inşaatı devam ediyor
Aliağa Belediyesi’’nin yaklaşık 2 ay önce başlattığı sahil bandı düzenlenmesi ...
 
Birgi'nin koruma imar planı revize ediliyor
Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, tarihi dokusunu koruyan ender yerleşim ...
Erken yaşta evlilik masaya yatırılıyor
Konak Belediyesi, son yıllarda giderek artan ve toplumun büyük bir ...
Yüzbinlerce İzmirli’’ye sıcak yemek
Gürçeşme’’de faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva