HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2009 Cuma - 00:00

İzmir’’in üst geçitleri asansörlü olacak

Kentteki engelli derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu müjde verdi.’

İzmir’’in üst geçitleri asansörlü olacak


Kocaoğlu, asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit sayısını artıracaklarını, mevcut üst geçitleri de engellilerin ve yaşlıların yararlanması için ’“asansörlü’” hale getireceklerini söyledi.

İZMİR - Dünya Engelliler Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ni ziyaret eden engelli dernekleri başkanları, sorunlarını ve isteklerini Başkan Aziz Kocaoğlu’’na aktarma imkanı buldu. Engelli dernek temsilcilerine tek tek söz vererek dinleyen Başkan Kocaoğlu, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için pek çok fiziki düzenlemeyi hayata geçirdiklerini, yeni otobüsler aldıklarını belirterek, ’“El ele vererek sorunlarımızı aşmak durumundayız. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye de hazırız’” diye konuştu. Gaziemir Akçay ve Çiğli Anadolu Caddesi’’nde engellilere kolaylık getirecek asansörlü, yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri yaptıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, yeni yapacaklarının yanı sıra eski üst geçitlere de düzenleme getireceklerini açıkladı. Mevcut üst geçitlere yürüyen merdiven koymanın imkansız olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, ’“Ancak mutlaka asansör koyacağız. Tadilatlarını yapıp daha güzel görünmelerini sağlayacağız. Öyle yerler var ki, yürüyen merdiven yapmanın yararı yok. Ama asansör yapıp yaşlıların ve engellilerin işini kolaylaştırmak istiyoruz’” diye konuştu.
 

 
Diğer ücretsiz ulaşım kartlarında olduğu gibi engellilerin ulaşım kartlarında da kontör sistemini hayata geçireceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, konuyla ilgili engellilerin kafalarındaki soru işaretlerini de giderdi. Başkan Kocaoğlu, İzmir’’de birinci binişten sonraki 90 dakika içindeki binişlerin ücretsiz olduğunu söyleyerek, ’“Sizden ücretsiz ulaşım hakkının alınması söz konusu değil. Taşıdığımız yolcuyu takip etmek istiyoruz. Yükleyeceğimiz 750 kontörle hafta sonu da dahil, istediğiniz her yere gidip gelebileceksiniz. Amacımız istismarı önlemek. Engellilerin ulaşımını engellemek gibi bir düşüncemiz asla olamaz’” diye konuştu.
Verdiği desteklerle Başkan Kocaoğlu’’nun ’“engellilerin babası’” olduğunu söyleyen engelli dernekleri temsilcileri, özellikle engelli spor kulüplerine verilen desteğin büyük önem taşıdığını belirtti. Okullarda ücretsiz süt dağıtımını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’na özellikle teşekkür eden engelliler, ayrıca belediyeden fenilketonürili  çocuklar için özel ekmek üretmelerini ve daha çok otobüse sesli uyarı sistemi konmasını istediler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da, engellilerin bu isteklerinin yerine getirilmesi için gereken çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelliler için yeni projeler
İzmir’’deki engelliler ve aileleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ...
’“İzmir’’e daha çok İngiliz gelsin’”
İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Engelliler, 750 kontüre isyan etti
2010'da sınırsız biniş imkanı olan kartlar yerine 750 kontürlük ...
 
KİK'te İzmir çatlağı
Gerekçeli karar yayınlandı, İzmir metro ihalesini siyaset kokan kararla ...
Dikili’’de Yunan Başkonsolusu 'hemşeri' oldu
Dikili’’ye Dostluk ve Barış ziyaretinde bulunan Yunanistan'ın İzmir ...
Büyükşehir’’de operasyon
Zabıta Daire Başkanı emekliye ayrıldı, Grand Plaza ve İZBELCOM’’da genel ...
 
Başkan Sındır’’dan Sertel’’e ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ...
Konak ve Kızılay’’dan sıcak bir çorba’…
Konak Belediyesi ile Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şubesi arasında yapılan ...
Gaziemir havacılıkla gelişecek
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ESBAŞ ve EGEV ortaklığında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva