HABERLER>MAGAZİN
15 Mart 2010 Pazartesi - 00:00

İzmir’’in cesur güzeli!

Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışmasında ’‘Barış Güzeli’’ seçilen Merve Talay, Amerika’’dan gelen tüm teklifleri Ermeni tasarısının kabulüne tepki olarak reddetti. ’

İzmir’’in cesur güzeli!



Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlayan Ermeni Tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’’nin Dış İlişkiler Komitesi’’nde oylanarak kabul edilmesine bir tepki de İzmirli Dünya Dostluk ve Barış Güzeli Merve Talay’’dan geldi.
Süha Özgermi’’nin organizatörlüğünde geçtiğimiz aylarda düzenlenen Dünya Medeniyetler  Kraliçesi 2010 Güzellik Yarışması’’nda 3. Olarak Dünya Barış Güzeli seçilen Merve Talay, Ermeni Tasarısı’’nı protesto etmek için Amerika menşeli ajanslardan gelen defile ve katalog teklifleri geri çevirdi.
 
Ayrıca 23 Mayıs’’ta Amerika’’nın Newyork şehrindeki geleneksel Türk Günü Yürüyüşüne davet edilen İzmirli Güzel Talay, bu teklifi de aynı nedenle reddetti.
 

 
Dünyanın ünlü tarihçileri tarafından Ermeni Olayları’’nın asılsız olduğunun defalarca vurgulandığını ve ABD’’nin konuyu siyasetçilere değil de tarihçilere bırakması gerektiğini dile getiren Merve Talay, ’“Kesinlikle aslı olmayan ve tarihçilerin değerlendirmesi gereken tarihi bir konuyu ABD’’li siyasilerin oylaması ve karar vermesi hiç inandırıcı değildir. ABD’’nin son 60 yılda Japonya, Vietnam, Somali, Irak ve Afganistan’’da uyguladığı ve uygulamakta olduğu politikaları gözden geçirerek özeleştiri yapması gerekmektedir. Bu coğrafyada yaşanan savaşlar ve hayatını kaybeden insanlar için hesap vermesi gereken ABD’’nin 1915 yılında yaşandığı iddia edilen asılsız Ermeni Olaylarıni tarihçilerin değerlendirmesine bırakması gerekmektedir. Bu nedenle konuyu uluslararası şantaj haline getiren ABD nedeniyle, buradaki ajanslardan gelen iş teklifini geri çevirdim. Ticari etik açısından bu ajansın ismini veremem ama bundan sonra da ABD menşeili ajanslardan teklif gelmesi durumunda yine geri çevireceğim’” diye konuştu.
 

 
Her Türk gencinin konuyla ilgili elinden gelen tepkiyi koyması gerektiğini dile getiren 9 Eylül Üniversitesi Grafik Tasarım Mezunu Merve Talay, Amerkalı Ajanslar tarafından Dünya Türk Günü yürüyüşüne de davet edildiğini belirterek şunları söyledi: ’“Dünya Barış ve Dostluk Güzeli seçilmem nedeniyle çeşitli ajanslardan Türk Günü Yürüyüşüne katılmam konusunda teklif geldi ancak Dünya Barışı savunulacaksa önce ABD’’de oylanan asılsız Ermeni Tasarısısı geri çekilmelidir şeklinde açıklama yaptım ve çağrıyı reddettim. Her Türk gencinin de ABD’’ye kendi kulvarında gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğini düşünüyorum’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emina Eurovision’’a katılamıyor
Mustafa Sandal'ın eşi Emina önceki akşam Eurovision'un Sırbistan ...
Seki’’nin hayatı film oluyor
Deniz Seki uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan girdiği cezaevi günlerini ...
’‘Aşk-ı Memnu’’ sınavlara ilham oldu
"Aşkı Memnu" dizisindeki başkahramanlar Bihter ve Behlül’’ün şampuan kokusu sınav sorusu oldu.’
 
Cem Yılmaz’’ın sanat aşkı
Cem Yılmaz ve sevgilisi Cansu Dere, dün Alif Art’’ın düzenlediği müzayedeye ...
Evliliği ihanet yüzünden bitiyor
Geniş Aile dizisi oyuncularından Yeşim Ceren Bozoğlu, kendisi gibi oyuncu ...
Mine Koşan Popstar aşkıyla evlendi
Mine Koşan ile Star TV'de yayınlanan "Popstar Alaturka" yarışmasında ...
 
Avşar-Saran çifti dudak dudağa’…
Avşar ailesinin bir araya geldiği yemeğe, Hülya Avşar'ın sevgilisi ...
Dokuz Eylül ’‘Şöhret Fabrikası!’’
DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’’ni bitiren, ünlüler kervanına katılıyor. ...
Eski eşten Seda’’ya ilan-ı aşk
Seda Sayan ile 2 yıllık evliliği sona eren Onur Şan, ’“Evlilik bitince ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva