HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2015 Salı - 09:58

İzmir'de notalar şiddete karşı: Kılıçdaroğlu'ndan anlamlı mesajlar

'Notalar Şiddete Karşı' projesi kapsamında kurulan koro Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Geceye katılan Selvi Kılıçdaroğlu ‘‘Ne yapmamız gerekiyorsa daha da çoğalarak yapmalıyız. Kadınlar özgürce zılgıt çekebilsin’’ dedi.

İzmir de notalar şiddete karşı: Kılıçdaroğlu ndan anlamlı mesajlar

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Türkiye’de kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekmek amacıyla müzik eğitmeni ve Balçova Belediyesi eski Meclis Üyesi Muharrem Dayanç´ın önderliğinde gerçekleşen ‘Notalar Şiddete Karşı’ adlı proje kapsamında kurulan koro Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde sahne aldı.


 
Geceye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok Akatlı, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Belediye Başkanları, CHP il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


 
KILIÇDAROĞLU DA KOROYA KATILDI
Melisa Toros ve Altan Gördüm'ün sunduğu gecede daha önce deneyimleri olmayan kadınlar aldıkları ritim eğitimiyle bir gösteri sergiledi. Sonrasında, aralarında iş kadınlarının, akademisyenlerin, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bulunduğu kadınlar sahne aldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim görevlisi Özgen Küçükgökçe’nin şefliğini yaptığı koro 13 şarkı söyledi. Selvi Kılıçdaroğlu da son iki şarkıda koroya dahil olarak ‘Eski Dostlar’ ve ‘Ağlama Değmez Hayat’ şarkılarına eşlik etti.



"KADINLAR ÖZGÜRCE ZILGIT ÇEKEBİLSİN"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına eşi Selvi Kılıçdaroğlu teşekkür plaketini aldı. Kadın cinayetlerinin doğal hale geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu etkinliklerin daha da fazlalaşması gerek. Kadın cinayetleri olağan hale geldi. Ne yapmamız gerekiyorsa daha da çoğalarak yapmalıyız. Bugün İzmir’e geldim, şehidimiz vardı. Gencecik fidanlarımız ölmemeli. Vatana hizmetleri olacaksa onları yaşatmalıyız. Kadınlar özgürce zılgıt çekebilsin. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
 


MÜZİK BİRLEŞTİRİCİDİR
Açılış konuşmasına ünlü filozof ve sanatçıların ‘müzik’ ile ilgili ifadelerini aktararak konuşmasına başlayan proje koordinatörü Muharrem Dayanç, “Müzik olmadan hayat bir hata olurdu. Müzik, cezaevindeki çocuklara umut, engelli çocuklara ışık oldu. Horon teperken, halay çekerken, semah dönerken gördünüz mü şiddeti? Müzik birleştiricidir, insanlığın ortak dilidir” dedi. Danışma merkezlerindeki 30 gönüllü kadına koro ve eğitim dersleri verdiklerini ifade eden Dayanç, “Toplumsal farkındalığı arttırmak istedik. Projemizi geniş bir toplumsal zemine yayarak ortak akılla ürettik. Destek veren katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
GELDİNİZ, GÜÇ VERDİNİZ...
Konuşmasında kadına seçme seçilme hakkını veren, ‘kadın yoksa toplum eksiktir diyen’ Mustafa Kemal’i anan Dayanç sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu geceyi bir şarkı olarak nitelendirirsek, bu şarkı pek çok kez tekrarlandı. Kadınlarımızın kadına yönelik şiddete karşı mücadelesini bestelemeye çalıştık, takdir sizin. Geldiğiniz, bize güç verdiğiniz için teşekkürler.”


 
TÜRKİYE’DE O ÇIĞLIKLARIN YERİNİ NOTALAR ALSIN!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise, ayrı bir heyecan yaşadığını belirterek, “Birlikte yol yürüdüğüm, farklı siyasetin bir ucundan tutmuş olan Muharrem Dayanç’ın projesinde bir arada olmanın ve notalarla şiddete hayır demenin onurunu yaşıyorum. Muharrem Dayanç’a gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’deki çığlıkların yerini notaların almasını dileyen Böke, “Terörün canımızdan can aldığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Türkiye’de o çığlıkların yerini notalar alsın, o kadınlara notalar ulaşabilsin. Hepimizin teröre ve şiddete hayır dememiz gerekiyor” diye konuştu.
 
SİYASETTE BUNU TALEP ETME FIRSATI VERDİKLERİ İÇİN...
Kadına şiddetin diğer şiddetlerde ayrı olduğunu ifade eden Böke, sözlerine şu şekilde son verdi: “Kadını verdiği yaşam mücadelesinde en çok kendi yakınları tehdit ediyor. Kadını, kendisine güven duyarak kalbini açtıkları canından ediyor. Bunun ilk değişebileceği yer burası. ‘Bir dakika burada bir dram var bize sorumluluk düşüyor’ diyen bilince, bunu siyasete dökebilecek siyasete, toplumsal barışı sağlamayı görev edinmiş siyasete ve bunu talep eden sizlere ihtiyaç var. Bize siyasetten bunu talep etme fırsatı verdikleri için ve notalarla şiddete hayır diyecekleri için teşekkür ediyorum.”


 
Final konserini, Dünyaca ünlü Flütçü Şefika Kutluer’in eşlik ettiği İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ‘Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası’ verdi.
 


Gecenin sonunda ise, projeyi destekleyen yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve basın temsilcilerine plaket takdim edildi.  Organizasyona katkılarından dolayı Egedesonsöz adına genel yayın yönetmeni Fatih Yapar'a teşekkür plaketi verildi.

 
Türkiye sınırındaki takas başladı
 
Soba faciası: 2 küçük kardeş birlikte can verdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzzettin Gülşen 30 Aralık 2015 Çarşamba 14:43

Şahane bir teşbbüs kutlarım.

Yorumu oyla      12      6  
BUCALI 30 Aralık 2015 Çarşamba 07:25

KADINLARIMIZ DEGERLİDİR...ANCAK BUCA DELEGE SEÇİMLERİNDE KADINLARA İŞ VAATİ VE COCUKLARINA İŞ VAATİ İLE BUCA BELEDİYESİ BASKI YAPTI...ÇELİŞKİ DEGİLMİ LEVENT BEYİN ORAYA KATILMASI...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye sınırındaki takas başladı
Suriye’de muhaliflerin kuşatması altında olan rejim yanlısı 338 yaralı ...
Başsavcılık'tan DTK heyetine soruşturma
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi tarafından ...
Silopi'den kara haber: 1 asker şehit
Silopi'de terör örgütü PKK'ya mensup teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda ...
 
Flaş! İzmir’de HDP'li başkanlara gözaltı
Uludere katliamının dördüncü yılında Alsancak’ta toplanan HDP’li gruba ...
Cizre’den bir acı haber daha: Evinin bahçesinde oynarken…
Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Cizre'de evinin bahçesinde ...
Ünlü yönetmene Erdoğan'a hakaret cezası
Yönetmen Mustafa Altıoklar, Gezi eylemleri sırasında katıldığı bir televizyon ...
 
İzmir'de bir operasyonda 400 kaçak yakalandı!
Dikili'de jandarma tarafından yapılan operasyonla, 80'i denize açılmak ...
İzmir’de ‘koca vahşete’ en ağır ceza!
İzmir Bayraklı'da, geçen 26 Haziran'da kaçarak evlendiği 20 yaşındaki ...
İzmir’de kargoyla zehir sevkıyatına tutuklama
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde, kendisine kargoyla gönderilen peynir tenekesi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva