HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2023 Cuma - 21:59

İzmir'de kız öğrencilerden 'imdat' çığlığı!

Deprem konutlarında bulunan Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, ulaşım yetersizliği, temizlik, yemek sorunu ve taciz gibi nedenlerden dolayı sosyal medya üzerinden yardım istedi.

İzmir de kız öğrencilerden  imdat  çığlığı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu (KYK)'nda barınan öğrenciler yaşadıkları zorlukları sosyal medyadan anlattı. Öğrenciler yaşadıklarından bahsederek, "Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun, artık çok yorulduk" çağrısında bulundu. 

Yurdun temizliğinin yapılmadığını ve ulaşımın yetersiz olduğunu dile getiren öğrencileri ise en çok korkutansa can güvenlikleri... Yurdun etrafında herhangi bir yerleşimin olmadığını söyleyen öğrenciler, "Devamlı olarak öğrenciler tacize uğradığı için ve buna ne bir çözüm, çözümü de geçtim acil müdahale bile edilmediği için insan doğal olarak dağ başında olmasını ve etrafında bir şeyler olmamasını eleştiriyor" ifadelerini kullandı. 

Seslerini sosyal medyadan duyurmak isteyen öğrenciler şu ifadeleri kullandı:

Merhaba, şimdi anlatacaklarım İzmir Bayraklı Kız Öğrenci Yurdu KYK içindir. 

Çok fazla sorunu olan bir yurt ama en önemlisi can güvenliğimiz ile ilgili olandan başlayayım, yurdumuz dağın basında olmakla beraber etrafında ne market ne de anlık bir olayda birden girip sığınabileceğimiz yardım isteyeceğimiz hiçbir yer yok. Devamlı olarak öğrenciler tacize uğradığı için ve buna ne bir çözüm, çözümü de geçtim acil müdahale bile edilmediği için insan doğal olarak dağ başında olmasını ve etrafında bir şeyler olmamasını eleştiriyor.

Akşam 22:30’da yurda dönen öğrenci tacize uğradığı zaman yurt güvenliği “bu saatte gelirsen normal tacize uğraman” diye tepki gösteriyor?

Polis arandığı zaman 2 saat sonra anca gelip yarım saat nöbet tutup geri gidiyor. Koskoca yurtta yalnızca 4 güvenlik görevlisi bulunmakta polis desteği de maalesef yeterli olmuyor.

Geceleri arabayla yurt önünde müzik açık fink atıp kızları gözetleyip tacizde bulunanlar, arabayı çekip izleyenler ve daha nicesi..

Ulaşım yine bizim en büyük sorunlarımızdan biri yurttan okula gidebilmek için 2,5-3 saat yol çekiyoruz tabi bu otobüse sığıp binebilirsek bu kadar sürüyor birde binemeyip gelecek saat olanı beklediğimizde çok daha uzun sürüyor.

Eshotlar fazla yükten yolda kalıyor hatta geçtiğimiz günlerde bir eshot yanmaya başladı şöför yolcuları indirip yangın tüpüyle söndürdü.

Minibüs şöförleri şuan hadi geliyoruz ama kışın daha zor bazı şöförlerimiz gelmez gelmek istemez diyor şuan bile istemeyenler var diyor. Bu şartlar altında nasıl okula gidip geleceğiz inanın hiçbir fikrimiz yok.

Yurdumuzun yemekleri de maalesef diğer her şey gibi yine problemli. Yemeklerin içinden kıl, kurt, böcek çıkıyor hadi yemeğin içinden çıkanları geçtim yurtta yenecek yemek bulamadığımız oluyor.

Akşam saat 21:00’da yemek bitiyor? Tabi sözde bitti deniyor, maalesef yurdumuzda yemek hırsızlığı oluyor. Yemekhanede çalışanlar yemekleri dolaplara saklıyor kendileri kaplara koyup götürüyorlar, birde tutup yemek bitti diye yalan söylüyorlar.

Bunu bildirdikten sonra yemek bir anda yoktan var oluyor, tabi o da çok geçmeden bitiyor. Yani kısacası aç kalıyoruz. Aynı zamanda üst bloklarda kalanlar yemek için aşağı bloklara kadar yürümek zorunda, yukarı bloklara ait yemekhane de bulunmamakta.

Asansörler bozuk, bakımı yapıldı deniyor ama arızalı. Odalarımızın kapıları kapanmıyor, hala eksik dolaplar var çalışma masaları sandalyeler eksik ders çalışabileceğimiz alan yok. Kendi odamızda rahatça ders çalışamıyoruz eşyalarımızı koyacak yerimiz yok.

Telefonlar çekmiyor dolayısıyla internete bağlanamıyoruz canlı derslere giremiyoruz. Sıcak suyumuz yok, gelse bile geri gidiyor banyo yapamıyoruz ya şaka gibi. Gider boruları sorunlu, patlıyor..

Yurtta böcek, sinek, fare sıkıntımız var daha bugün farklı odalardan 2 tane fare çıktı birisi mutfak çekmecesinin içindeydi. Bir kaç öğrenci arkadaşımız böcek ısırıkları yüzünden acillik olmuş, bir arkadaşımıza  doktor bu şekilde devam ederse enfeksiyon olabileceğini söylemiş.

Odalarımız temizlenmiyor, temizleniyor deniyor ama temizlik olmuyor müfettiş gelecek diye bir muhabbet olduktan sonra sadece 1 kere gelinip temizlendi. 18 kişi aynı evde yaşıyor zaten hijyenik bir ortam yok birde temizlik olmayınca siz düşünün yurdun halini.

Bir sürü sorunumuz var ama çözüm için çokta çaba gösterttiklerini söyleyemem.

Elbette başımızı sokacak bir yer bulduk diye şükür ediyoruz ama burda sonuçta bedava kalmıyoruz para verip kalıyoruz ailelerimiz bizi ‘devletimize’ emanet etti, hakkımızı aramak zorundayız çünkü sağlıklı bir şekilde yaşanabilecek bir ortamda değiliz.

Yurt yetkilisi bugün bize 1 ay dişinizi sıkın diyor, zaten okul açılalı 1 ay geçti daha ne kadar sabır edebiliriz? Daha ne kadar susabiliriz? Sınavlarımız başlayacak ne doğru düzgün okula gidip gelebiliyoruz ne ders çalışabiliyoruz, nereye kadar böyle devam edecek?

Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun, artık çok yorulduk. 
“İzmir’de okuyan X kişisi yurduna giderken tacize uğradı, kaçırıldı, öldürüldü” haberlerini görmek istemiyoruz,biz bunu yaşamak istemiyoruz.En kısa zamanda çözüme ulaşmamız için sesimiz olup destekçimiz olun lütfen.

 
Yerlikaya: Bu insanlık suçuna kayıtsız kalamayız
 
'Katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Veli 28 Ekim 2023 Cumartesi 08:07

Korumaları olmadan tuvalete gidemeyen şatafat severler, başkalarının çocuklarını dağ başında yurtlara mahkum etmiş. Şehir merkezlerindeki kamue arazilerinide yandaş çetelere vermiş. Bak İzmir merkezdeki siteler hangi aileye bedava verilmiş. Araştır uyann..

Yorumu oyla      2      3  
27 Ekim 2023 Cuma 23:52

şehir hastanesine komşu, dağ başında yurt

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polat'ın şirketlerine ait 22 milyon liraya el konuldu
Dilan Polat ve Engin Polat'ın şirketlerinde yapılan aramaların ardından ...
İzmir'de Cumhuriyet'e özel dijital dev ekran!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri ...
İzmir'de kaçak akaryakıt baskını!
İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 27 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
 
81 öğrenci, Cumhuriyet için koşup, taşıdıkları bayrağı müzeye teslim etti
İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nce (DEÜ) düzenlenen 'Cumhuriyete Saygı ...
Asansör faciasında can vermişti... Zeren'e yürek yakan veda!
Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki ...
DEÜ Rektörü Hotar Filistinli öğrencilerle buluştu
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitelerinde ...
 
Atatürk'ün fotoğrafını yakan 4 şüpheli tutuklandı
Kayseri'de Atatürk'ün fotoğrafının yakılmasına ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
AYM Can Atalay kararının gerekçesini açıkladı
Anayasa Mahkemesi, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can ...
İzmir'de FETÖ'ye 'Kıskaç' operasyonu!
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 77 ilde düzenlenen "Kıskaç" ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva