HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Ekim 2009 Çarşamba - 00:00

İzmir’’de kısa ve yalnız bir festival

Yerel yönetimlerin yalnız bıraktığı Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, tüm zorluklarına rağmen 10 yılında yerli yabancı birçok kısa filmi İzmirlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. ’

İzmir’’de kısa ve yalnız bir festival


 
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 3-8 Kasım tarihlerinde izleyiciyle buluşacak. Yaşar Üniversitesi ve İzmir Türk Amerikan Derneği tarafından desteklenen festivalde 65 ülkeden bin'in üzerinde film başvuruda bulundu.
İzmir'in en önemli festivali olma özelliği taşıyan etkinlikte bu yıl ilk kez 'Bu senenin Modası: Kısa Film' adı altında özel bir bölümde gerçekleştirilecek. Etkinlikte ünlü moda evlerinden Christian Dior'un bu yıl gerçekleştirdiği Oscar ödüllü aktrist Marion Coitillard'ın başrolde oynadığı ''Laydy Noire Affair' isimli filmi de gösterilecek. 
 
Beş gün sürecek festivalin tanıtımı Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Türk Amerikan Derneği Program Koordinatörü Banu Tantürk ile Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül'ün katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.
 

 
Bu yıl festivalin gerçekleşmesinde büyük destek sağlayan Yaşar Üniversitesi adına konuşan Rektör Barkan, İzmir'in uluslararası arenada temsil edilmesini sağlayan tek festivalin yerel yönetimler ve diğer üniversiteler tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. 
 
Barkan, "Yaşar Üniversitesi olarak yerinde ve zamanında yapılan bu festivale destek olmaktan gurur duyuyoruz. İzmir'i uluslararası arenada tanıtan kısa film festivalinin yerel yönetimlerden bu yıla kadar hak ettiği desteği almadığı ortada. İzmir gibi kültüre ve satana önem verenlerin yaşadığı kentin kanaat önderlerinin bu tür etkinliklere sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor. İzmir'de yedi üniversite var, bu üniversitelerin de önümüzdeki yıllarda bir araya gelerek bu festivali daha iyi noktalara taşıması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 
 
Proje İzmir'in
On yıldır türlü zorluklara rağmen sürdürülmeye çalışan festivali bu yıl Yaşar Üniversitesi ve İzmir Türk Amerikan Derneği'nin katkılarıyla İzmirli sinema severlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül de, yerel yönetimlerden festivale daha fazla destek vermelerini istedi. Kayhan, "Bu proje İzmir'e ait ve İzmir'in sanatına katkı koymak için gerçekleştiriliyor. Arkasında yerel yönetim desteği olmayan böyle bir uluslararası etkinliği 10 yıl boyunca sürdürmek büyük bir özveri gerektiriyor" diye konuştu. 
 
Avrupa Film Festivalleri Koordinasyonu'na girme başarısı gösteren İzmir Kısa Film Festivali'nde ulusal ve uluslararası alanlada 30 kısa film yarışacak. Festival kapsamında izleyiciyle buluşacak filmler İzmir Türk Amerikan Derneği salonlarında gösterilecek. Açılış ve kapanış etkinlikleri Yaşar Üniversitesi'nin internet sayfasında naklen yayınlanacak. Gösterimleri ücretsiz olan festivale geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü sinema oyuncusu Aykut Oray'ın yer aldığı kısa filmlerden bir derleme de gösterilecek. Festival sonunda ödüle yalık görülen filmler 'Altın Kedi'  ödülünü alacak. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelyalı’’da karikatür günleri’…
Karikatürist Eray Özbek'in eserleri Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat ...
Şevval Sam Karadeniz için İzmir’’de’…
Ege Karadenizliler Dernekleri Federasyonu ile Konak Belediyesi ’“Dünya ...
İki kıyının dostluğu tuvalde buluştu
Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Türk-Yunan Dostluk Derneği'nin ...
 
'Kral'ın özel eşyaları sergileniyor
Popun kıralı Michael Jackson'un sıradışı hayatını ve yaşamından ...
'Gülen Atatürk' fotoğrafları
Atatürk'ün hiçbir yerde görülmemiş, neşeli fotoğrafları ’“Gülen ...
Metallica'dan hayranını bulana 50 bin dolar
Metallica, konseri sırasında kaybolan bir hayranının bulunması için 50 bin dolarlık ödül vadetti.’
 
'Haremde 1001 Gece' Avusturya'da
Ünlü piyanist Fazıl Say'ın eseri 'Haremde 1001 Gece' Avusturya'da ...
Sean Penn, Castro'yla görüşecek
'Harvey Milk' filmindeki rolüyle bu yıl ikinci kez en iyi aktör ...
'Sürgündekiler'le yüzyılın şarkıları
Los Desterrados’’un soul, caz, flamenko ve halk müzikleri etkili yeni ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva