HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2010 Cuma - 00:00

İzmir’’de e-belediye devrimi

Büyükşehir sınırlarındaki 21 belediyeyi kapsayan Kent Bilgi Sistemleri Protokolü ile imar, altyapı ve emlak vergisi çalışmalarında mülkiyet, adres, harita ve imar bilgileri tek havuzda toplanacak. ’

İzmir’’de e-belediye devrimi


Adalet, güvenlik, sağlık, eğitim ve kriz yönetimi gibi devletin temel hizmetleri daha etkin ve hızlı bir şekilde yerine getirilecek. Sistem 18.5 milyon liraya mal oldu.
 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’’nin yetki ve sorumluluk alanı içindeki Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla ilçe belediyelerini kapsayan ’“İzmir Kent Bilgi Sistemleri İşbirliği Protokolü’” imzalandı.

 
Protokole İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve Aliağa Belediye Başkan Vekili Kıymet Baysal da imza koydu.
 
18.5 milyon liraya mal oldu
2004 yılında Türkiye’’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 9 ilçe belediyesi arasında imzalanan protokolle başlayan hizmetin çerçevesi, bu yeni protokolle daha da genişletilmiş oldu.

Uluslararası ve ulusal standartlara uygun ’“İzmir e-belediyelerini’” oluşturmayı hedefleyen projenin imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 yıldır aralıksız çalışarak önemli bir aşamaya getirilen projenin bugün 21 belediyeye ulaştığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, sistemin altyapısını oluşturan fiber optik kabloların şu anki maliyetinin 10 milyon lirayı bulduğunu belirterek, bu kapsamda Adres Bilgi Sistemi için 6 Milyon TL, İmar Bilgi Sistemi için 1 milyon TL, Araç Takip Sistemi ve hava fotoğrafları için 500’’er bin TL harcandığını belirtti. Belediye otomasyon çalışmaları için ise her yıl 500 bin TL ödendiğini dile getirdi.

Bütün belediyelerin vatandaşa doğru ve çabuk hizmet vermeyi ortak bir hedef olarak benimsediğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
’“Günümüzde aklı, bilimi, teknolojiyi kullanmadan hedeflediğimiz vizyonu gerçekleştirmemiz mümkün değil. Belediyelerimiz, vatandaşlarımızın yaşamının her alanında kullanabileceği ve işlerini kolaylaştırabileceği bu tür çalışmalara öncelik vermektedir. Biz bu bilinç ve duyarlılıkla çalışmaktayız. MOBESE takip sistemi bizim altyapımız üzerinden çalışmaktadır. Emniyet Müdürlüğü, bizim Coğrafi Bilgi Sistem’’imizi kullanarak çok faydalı çalışmalar yapmaktadır. Aynı şekilde itfaiye teşkilatımız da bu sistemden faydalanmakta, 30 bine yakın engelli vatandaşımızın nerede oturduğu, olası kriz ve afet durumlarında müdahaleyi kolaylaştırmak için binaların fiziki bilgileri gibi verilere kolayca ulaşabilmektedir.’”
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’’ye örnek olacak bir bilgi paylaşımını hayata geçirdiklerini belirterek, ’“Bilinmezi azaltarak ve bilgiyi çoğaltarak daha süratli, can ve mal kaybını minimuma indirecek hizmetler yürütüyoruz’” dedi.

 
Daha kaliteli ve etkin hizmet
Türkiye’’ye örnek olacağı belirtilen bu bilgi paylaşımının gerçekleştirilebilmesi için, İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeraltına yüksek hızlı fiber kablolar döşeyerek İzmirNet ağını oluşturdu.
 
Veri, ses ve görüntü iletişimini sağlamaktan başlayarak çok çeşitli hizmetler sunan bu altyapının uzunluğunun 300 km olduğu,  e-belediyecilik çalışmalarında da örnek olacağı vurgulandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde yapılacak çalışmalarla, sistemin belediyelere sağlayacağı avantajlar ise şöyle özetleniyor:
1. Belediyeler, bilişim teknolojilerinin yüksek maliyetinden kurtarılacak.
2. İmar, altyapı ve emlak vergisi çalışmalarında mülkiyet, adres, harita ve imar bilgileri tek havuzda toplanacak.
3. Taşınmazların gerçek değerleri belirlenmiş olacağından vergi kayıpları tamamen önlenecek.
4. Bugünkü rakamlarla kıyaslanamayacak ölçüde yeni kaynaklar oluşacak ve hizmet şeklinde kent sakinlerine dönecek.
5. Konut, tarım, sanayi, sosyal tesis, ticari alan ve hizmet alanları planlı oluşacak; şimdiye kadar meydana gelen düzensiz oluşumların onarılması sağlanabilecek.
6. Adalet, güvenlik, sağlık, eğitim ve kriz yönetimi gibi devletin temel hizmetleri daha etkin ve hızlı bir şekilde yerine getirilecek.
7. Vatandaşın daha hızlı ve kaliteli hizmet almasını sağlayacak teknolojik altyapıya ulaşılacak.
8. Kamuda birlikte çalışabilirlilik esasları gereğince yazılımlar ve bilgiler paylaşılacak.
9. Bilgi tekrarlanmayacağından bürokrasi azaltılacak.
10. Yüksek nitelikli sayısal haritalar, Coğrafi Adres Bilgi Sistemi ve İmar Bilgi Sistemi sayesinde altyapı hizmetleri kolayca yerine getirilebilecek; onarım ve genişleme sıkıntısı yaşanmayacak.
11. Dolayısıyla vatandaşlar, daha kaliteli ve etkin hizmet alabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’’e plastik organize sanayi bölgesi
İzmir'in en önemli sorunlarından biri olan gecekondu ve olumsuz ...
Solak tehdit edenleri açıkladı, savcılık devrede
Çiğli Belediye Başkanı, kendisini ve ailesini tehdit edenleri emniyete ...
Başkan Sındır'dan ’‘çat kapı’’ ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır belediye meclis ...
 
Buca’’da salon sporları protokolü
Futbol ile Türkiye gündemine oturan Buca’’da salon sporlarını da daha ...
Konak alt geçidi yıkılabilir
Konak Meydan düzenlemesi kapsamında 8 yıl önce yapılan ve 4 metreden ...
Başkanlar’’dan Özgüven’’e destek
Başkan Kocaoğlu ve İl Başkanı Bulgun, 'eski garaj' davasında ...
 
Ege Belediyeler Birliği yeni binasında’…
Geçtiğimiz Haziran ayında belirlenen yeni yönetimi ile merkezi İzmir ...
Çiğli’’de şantiye krizi!
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Harmandalı Uğur Mahallesinde yapmayı ...
Azeri çocuklar Gaziemir’’den gitmek istemiyor!
Bakü’’deki Haydar Aliyev Vakfı’’nın Çocuk Bakımevi’’nde kalan çocuklara, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva