HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2023 Salı - 01:59

İZENERJİ'de adım adım greve... Gözler Soyer'le yapılacak görüşmede!

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ işçilerinin bugün iş bırakması üzerine gerçekleşen yeni toplu iş sözleşmesi görüşmesinde verilen yeni zam teklifi yine beklentilerinin altında kaldı. Yüzde 51'lik zam önerisi sendikacılar tarafından kabul görmedi. Sendika, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den görüşme talep etti. Bayram öncesi bir görüşmelerde ilerleme kaydedilmezse sendika yönetimi bayram sonrası grev kararını asacağını duyurdu.

İZENERJİ de adım adım greve... Gözler Soyer le yapılacak görüşmede!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ AŞ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ile belediye bürokratları ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler bugün iş bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediye bünyesindeki temizlik, park bahçeler, fen işleri, katı atık, çevre temizliği, makine atölyeleri, İZSU, ESHOT, huzurevleri ile güvenlik gibi 20 biriminde görevli 10 binin üzerinde işçi öğle mesaisi ile birlikte hizmet vermeyi kesti. Sadece Eşrefpaşa Hastanesi acil birimi ve mezarlıklar gibi bazı birimlerde çalışan işçiler üretimi durdurmadı.

Basmane Meydanı’nda toplanan işçiler sloganlar İZENERJİ Genel Müdürlüğü’ne yürüdü. İşçiler sık sık ‘Eşit İşe Eşit Ücret’, ‘Toplu Sözleşme Hakkımız Grev Silahımız’ sloganlarını attı.

Büyükşehir Belediyesi bürokratları sendika yönetimlerini bugün toplantıya çağırdı. Görüşme sırasında iş bırakan işçiler İZENEJİ Genel Müdürlüğü önünden ayrılmadı.

KRİTİK 6 MADDE MASADA
Dün saatler süren görüşmelerde kalan 6 madde üzerinde görüşülmüş, İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 40’lık zam teklifini yüzde 45’e çekmişti. Ancak bu teklif de sendika tarafından kabul görmemişti.

3 MADDEDE DAHA ANLAŞMA
Görüşme sonrası yapılan açıklamada iş riski primi, mesleki denklik tazminatı primi ve güvenlik personeli risk ve silah tazminatı, işe devam teşvik primi ve kıdem zammı maddelerinde anlaşma sağlandı. 3 madde ise hala masada bekliyor.

Ayrıca taban ücreti için verilen zam önerisi ise yüzde 45’ten yüzde 51’e yükseltildi. Ancak bu öneri de beklentinin altında kaldığı için kabul edilmedi. İZENERJİ işçileri, bir çok birimde çalıştıkları İZELMAN işçileri eşit ücret almayı talep ediyor. Son bağıtlanan İZELMAN sözleşmesine göre ücret eşitliği ilkesinin sağlanması için yüzde 66 oranında zam yapılması gerekiyor.



‘EŞİTLİK YOKSA ANLAŞMA DA YOK’
Görüşmeye dair işçilere açıklama yapan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, “Biz bu yola çıkarken ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi ile yola çıktık. Eşitlik sağlanmadan bu toplu sözleşmenin altına imza atmayacağımızı her burada hem de masada gerekli mercilere ilettik. Biz bu teklifin hesabını dahi yapmıyoruz. Taban ücretinde bir anlaşma sağlanırsa 3’üncü enflasyon da hayat da bulacaktır.” dedi.

CHP’Lİ AĞBABA’YA ATIF
CHP Genel Başkanı Ağbaba’nın kamuda devam eden toplu sözleşmesi ile ilgili açıklamasını hatırlatan Gül “Ülkemizde bir seçim var ve muhalefet partilerindeki milletvekilleri mecliste, sokakta ülkedeki ekonomik koşulları ve değişimin şart olduğunu anlatıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın “İçinize sinmeyen, hakkınızı gözetmeyen, sofradan eksilen bir dilim ekmeği yerine getirmeyen bu sözleşmenin altına imza atmayın” açıklaması yaptı. Biz de hakkımızı gözetmeyen, içimize sinmeyen bir sözleşmenin altına imza atmayacağız.” diye konuştu.



‘ANLAŞMA YOKSA BAYRAM SONRA GREV!’
Yarından itibaren Başkan Soyer’le görüşme talep edeceklerini dile getiren Gül “Genel Sekreter Barış Karcı yetkisinin buraya kadar olduğunu söyledi. Biz de yarın itibari ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme talep edeceğiz. Umarız Bayram öncesi bir geri dönüş sağlar, görüşmeyi yaparız. Aksi halde Bayramdan sonra eylemliliklere devam edeceğimizi bildirdik. Bizim elimizde tek bir silahımız var, grev. Bayramdan sonra bir anlaşma sağlanmazsa, eşit işe eşit ücret talebimiz hayata geçmezse ‘grev’ kararımızı hep birlikte Egemenlik Binası’na asacağız.” ifadelerini kullandı.

İZENERJİ İŞÇİLERİNİN TALEPLERİ
Taslak sözleşmede yer alan bilgilere 6 farklı grupta çalışan işçilerin günlük taban ücretleri için 550 TL ile 610 TL arasında değişen rakamlarda belirlendi. 2 yıllık sözleşmede bütün parasal talepler içinse sonraki altı ayda bir enflasyon oranında artış ve yüzde 3 oranında da refah payı talep edildi.

GREV SAYACI İLERLİYOR
Arabulucunun uyuşmazlık tutanağının taraflara ulaşmasının ardından 60 günlük grev süreci ilerliyor. 27 Mayıs’a kadar anlaşma sağlanamazsa sendika grev kararını hayata geçirecek. 

 
Motor kısmından alev alan kamyonet yandı!
 
Çadırda uyuşturucu servisine tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuncelili 20 Nisan 2023 Perşembe 04:07

İdda ediyorum. hodri meydan.. Araştırın sorun bilerek yazın konuşun.. Eğer dediğiniz gibi en çok Tuncelli varsa tüm haklarımı almadan istifa edeceğim..İdda ediyorum en az tuncelili var.

Yorumu oyla      2      3  
Erdinç 19 Nisan 2023 Çarşamba 20:44

Yorum yapmadan önce bı düşünün aldığım maaşla geçinebiliyormuyum . Ayda bir restoranda yemek yiyebiliyor muyum. Evime et alabiliyor muyum. Çocuğuma istediğini alabiliyor muyum. Önce bunları bı sorgulayın sonra hak arayanlara laf edin.

Yorumu oyla      2      3  
Karsiyakali 19 Nisan 2023 Çarşamba 19:17

Hak yiyerek torpille işe gir maaş beğenme bir düşünün bakalım kul hakki yemek nasıl oluyor.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 19 Nisan 2023 Çarşamba 15:06

Arkadaşlar şuan gerçekten İzmir belediye tuncelililerden ve romanlardan oluşuyor liyakat yok tunceliliysen al kimliğini gel İzmir''e işin hazır öte yandan izelmanin ikramiyeleri hala ödenmiş değil ayıptır ama şu dediğimi unutmayın bu sokaktailerin greve gideceklerin alayı torpilli bunlar greve gitse ne yapacak prim vermeyin şunlara millet asgari ücretle gecinirken bunlar şuan 10 bin maaş beğenmiyor alacakları maaş 18 bin istiyor yuhhhhh

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 19 Nisan 2023 Çarşamba 14:07

Aşağıdaki arkadaşın yorumu çok güzel İzmir belediyesi gerçekten Tunceli belediyesi olmuş ve duyumlara göre izelmanin hala ikramiyeleri yatmamış bayram onceside yatmayacakmis eeee ne demişler akılsız başın cezasını işçiler çeker o kadar işçi ikramiye beklerken başkanın ramazan kartlarına 30 milyonluk bütçe ayırması gerçekten manidar tamamen seçim endeskli çalışma ama biran önce işçinin ikramiyelerini yatırın bayram geliyor ayıptır parayı bankada isletmeyin verin sahibine

Yorumu oyla      2      3  
Ahmed 18 Nisan 2023 Salı 19:58

Herşeyin hayırlısı artık sendika yönetimlerle yakın olursa hicbirsey yaptıramaz Güvenlik ustunde mobing var heerseyden önce güvenlik biriminde ki amir müdür hepsini değiştirmek lazım kök saldılar pastayı belli kişiler arasında yiyiolar kimse bilmiyor sanıyorlar ama mesailer adam kayirmaca birilerine bunlara göz yumuyor

Yorumu oyla      3      3  
İzenerji 18 Nisan 2023 Salı 19:19

Yav bunların alayı bak yemin edebilirim yüzde 80 i sahada olmayan torpille girmiş vasıfsız yapacağı bı süpürge onuda kahvelerde mesai dolduran Tunceli vatandaşları çünkü İzmir belediyesi bir Tunceli belediyesi olmuştur. Romanlar vekil olmasa akpartiye verecez derler bu gereksizler zam olmassa oy yok derler ahh ahhh Kocaoğlu nerdesin en bababsi yüzde 9 verir aha kapı derdi sesleri cikmazdi

Yorumu oyla      6      10  
Hepiniz Haklısınız 18 Nisan 2023 Salı 16:40

Bide olaya şöyle baka bilirsiniz, 4 yıllık üniversite okuyan kişi gelip belediyede çöp mü toplasın sokakları mı temizlesin çiçek mi eksin hayvanat bahçesine hayvan bakıcılığı mı yapsın yoksa pazar yerleri leş gibi bırakıp giden insanların pisliğini mi temizlesin. kimse babasının hayrına çalışmıyor kimse de babasının hayrına bu paraları vermiyor, bu işçinin en doğal hakkıdır isteyecektir ve yönetenlerde verecektir. kıytırık 2 yılık üniversite okuyup bur da ahkam kesmenin bir anlamı yoktur.

Yorumu oyla      12      4  
Emekci 18 Nisan 2023 Salı 16:35

Şu yorumları okurken ne kadar pespaye bir durum içerisinde olduğumuzu orta çıkardı işçi açlık sınırının altında kalmış yasam hakkı istiyor .ama ne cahilliği kalmış ne çalışmadığı ne torpili ne aldığı para yorumda yazılanlara söylüyorum sizler hayatınızda ne emekten ne hayatın içinde olmadığınız için bu yorumlar yapıyorsunuz utanmadan sıkılmadan ve siz bu ülkede oy kullanıyorsunuz durumumuz bu bence

Yorumu oyla      8      3  
emekçi 18 Nisan 2023 Salı 16:24

herkes emeğinin karşılığını alır inşallah

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den 2024 mesajı: Bir dönem daha başkanlık yapmak isterim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2024 yılında yapılacak yerel ...
Aydın Büyükşehir'in iftar programları devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu geleneksel iftar sofraları, binlerce ...
Millet İttifakı'ndan ortak iftar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadir Gecesi’nde Millet ...
 
'Göğsümü siper etmeye, uykusuz çalışmaya söz veriyorum'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı ...
Coşkulu açılış... Başkan Soyer: İzmir rekorlar kıracak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe ve Narlıdere’de ...
Başkan Çerçioğlu, Sultanhisar ve Atça'da fide dağıttı
Ata Tohumlarına sahip çıkan Aydın Büyükşehir Belediyesi, fide dağıtımlarına ...
 
Başkan Çerçioğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar ve Atça'da ...
İzBBŞT, depremzede çocuklarla bir araya geldi
İzmir Şehir Tiyatroları’nın afetzede çocuklara destek için kurduğu inisiyatif ...
12 ilçeye inşa edilecek... İZSU'dan arıtma tesisi hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in 12 ilçesinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva