HABERLER>POLİTİKA
22 Mart 2022 Salı - 08:50

İYİ Partili Kırkpınar iktidara sert çıktı: Sihirli değnek lazım!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, iktidar temsilcilerinin esnafı ziyaret etmediğini belirterek bunun sebebinin sorunlara çözüm bulamayacaklarından kaynaklandığını olduğunu ifade etti. Esnaf ziyaretleri sırasında vatandaşların kendisine başka siyasi partilerden kimsenin gelmediğini söylediklerini aktaran Kırkpınar, “Esnafa ‘başka siyasi partilerden biri geldi mi?’ diye sorduğumda ‘hayır’ diyor. Hepsi aynı şeyi söylüyorlar. Ülke iyi yönetilemiyor. Gelseler de neyi soracaklar ve çözecekler? Bu saatten sonra ancak sihirli değnek olması gerekir...” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar iktidara sert çıktı: Sihirli değnek lazım!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SonSöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kırkpınar, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Genel siyasetten İzmir özeline inerek açıklamalarda bulunan Kırkpınar, esnaf ziyaretlerinde karşılaştıkları sorunlara ve konulara dair iktidara çarpıcı eleştiriler getirdi. İktidardaki parti temsilcilerinin esnafın kira ve elektrik faturalarının maliyetleri nedeniyle yaşadıkları geçim derdine çözüm bulamadıklarını, ziyaretlerini de bu nedenle tanıdığı ve siyasi eğilimi yakın kişilere yaptıklarını iddia etti. Bunların yanı sıra İYİ Parti içerisindeki gelişmelere dair de açıklamalarda bulundu.

TABLO GİDEREK AĞIRLAŞIYOR
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Aydın iline yaptığı ziyaretini değerlendiren Kırkpınar, esnaf görüşmelerinden öne çıkanları şu ifadelerle aktardı:

“Sayın Genel Başkanımızın ülkenin geçtiği bu süreçte henüz başlarındayken Antalya’dan başlamak üzere Türkiye genelinde esnaf ziyaretlerine başlamıştı. İkinci durak olarak 30 Ocak’ta İzmir’e gelmişti. 81 ili de ziyaret etme hedefi vardı. Aydın’la birlikte 79. ili tamamlamış olduk. Kalan şehirlerde Diyarbakır ve Karaman var. Bu ziyaretlerin bir kısmında bende vardım. Tablo giderek ağırlaşıyor. Siftahını yapmadan dükkanını kapattığını söyleyen esnaflar var. Sonuç olarak ya dükkanını kapatıyor ya da çare arıyor. Bizim de 25 gün önce Kemeraltı ziyaretimiz olmuştu. Malum düğün sezonu geliyor. Ama özellikle abiye ve gelinlik mağazalarında sadece bir tane spot lamba yanıyor... Tek lambanın yandığı dükkanlara ne giren var ne uğrayan... O lambalar abiyeleri, gelinlikleri gösterişli yapan şeyler halbuki... Umutsuzluk çökmüş. Yarınlar endişeli... Yüzde 30’un üzerinde vergiyle uğraşan esnaf mutsuz ve çökmüş durumda... Çare bulunamıyorsa sandığı neden getirmiyorlar diye düşünüyorlar.”

Aydın ziyareti üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir’e ne zaman geleceği sorusunu yanıtlayan Kırkpınar, geldiği zaman gerçekleşecek programa da değinerek “Aslında Aydın ziyareti İzmir ziyareti olarak planlanmıştı. Hava koşulları nedeniyle ertelendi. Tarihleri kaydırarak ötelemek durumunda kaldık. Takvimi de uygun olursa bu ayın (Mart) sonunda gelmesini bekliyoruz. Programımızda Menderes, Bornova ve Kemalpaşa vardı. Yine aynı takvim içinde Sivil Toplum Kuruluşları ve ticari kuruluşları da ziyareti olabilir” şeklinde açıkladı.

HİÇ KİMSENİN ÜMİDİ KALMAMIŞ
Elektrik faturalarında yaşanan fiyat artışlarının esnafları yaraladığını vurgulayan Kırkpınar, artık iktidardan ümitleri kalmadığını belirterek “Biz önceki aylar İl Başkanlığı binamızda elektrik faturasını 1400 TL civarı öderken Ocak’ta 6 bin TL ödedik. KDV oranı ve kilowalt saat üzerinden düşüş oldu ama... Bununla birlikte hadi Şubat ayında da 4 bin TL gelmiş olsun... Biz bunu ödemekte zorlanmayabiliriz belki ama esnaf ne yapsın? Cuma günü Toros’a çıktım. Ziyaret esnasında gördük ki 2750 lira kirası olan kuruyemişçi iki katına elektrik faturası ödemiş. Hiç kimsenin ümidi kalmamış. Günlük kazancı belli olan insanlar dükkanlarında elektrik tasarrufu yapmaya başladı” sözlerini kullandı.

BU TERS TEPEN SİLAHA BENZER!
Seçim kanununda değişikliğe gidilmesi konusunu değerlendiren Kırkpınar, bunu iktidarın gücünü kaybettiğini hissettiği için yaptığını söyleyerek “Siyasette bir şey vardır. İktidar, iktidarda kalma gücünü kaybedince seçim kanununu getirmeye başvurur. Siz siyasi partinin kapanmasıyla ilgili işlem başlatmışsınız, bir yandan da seçim kanunu getiriyorsunuz. Niyetiniz de bu siyasi partiyi anayasaya aykırı diye soruşturma açmak varsa, bunun devamı siyasi partiler kanununda değişikliktir. Bunu pas geçtiniz. Konuyu seçime getirdiniz. Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde salonda yaptığı bir açıklaması var. Cingözlük yapıyorlar. Madde madde baktığınızda eski sistem olmadığı için siyasi yasakların başladığı süreçte kendi alanlarında devletin organları kullanılamaz diye bir ibare vardır. Burada bundan muaf olan Cumhurbaşkanı, bu imkanları kullanarak seçim zamanı propagandasını yapacak. Böyle bir şey olur mu? Seçim barajını da yüzde 7’ye düşürdüler. Yeter ki sandık gelsin hepsi aşılır. Siyasi iktidar kendi gücünü koruma adına tasarı getiriyorsa bu ters tepen silaha benzer... Geçmiş dönem de AK Parti ve MHP’nin oyları yüksek olduğu için onların işine yaradı. Şimdi aynı oyları alamayacakları için böyle yapıyorlar... Bu tasarı yasalaşsın. O zaman erken seçim olmaz ama tek bir madde koyarsa seçimi yine getirebilir. Baskın ya da erken seçim olur. Cumhur İttifakı’nın oy oranı artık yüzde 40’ı zor buluyor. Bir iktidar değişimi kaçınılmaz olmuştur. Bunu kendi anket firmaları söylüyor. Siyasi iktidarın halk üzerinde yaptığı bir korku iklimi var... O partiye üyeliğiniz yoksa bir de başka partiye üyeyseniz sadece yaşama hakkınız oluyor” dedi.

BU ESNAF DEĞİL DOST ZİYARETİ...
Muhalefet cephesinden gelen ‘iktidar partisinin temsilcileri eşe dosta ziyarete gidiyor’ iddiasına yönelik açıklama yapan Kırkpınar, bu görüşe katıldığını “ Bu esnaf ziyareti değil, dost ziyareti” sözüyle belirtti. Bunun yanı sıra İYİ Parti’nin İzmir’deki üye skalasına dair şu sözleri ekledi:

“Kendi üyenizi ziyaret etmenin bir faydası olmaz. Biz daha Cuma günü ikinci bir Kemeraltı ziyareti yaptık. Anafartalar caddesi’ne girdik 150. metreye geldiğimizde şerbet satan birine ‘başka siyasi partilerden biri geldi mi?’ diye sorduğumda ‘hayır’ dedi. Hepsi aynı şeyi söylüyorlar. Ülke iyi yönetilemiyor. Gelseler de neyi soracaklar ve çözecekler. Bu saatten sonra ancak sihirli değnek olması gerekir... Millet durumundan memnunsa yine oy verir ama milletvekilleri, temsilcileri olarak o esnafları görmeleri gerekir. Kemeraltı, İzmir’in nabzıdır. Oraya gidecekler. Onlar gidiyor; eş, dosta kahve çay içiyor. Bu esnaf ziyareti değil, dost ziyareti olur.

SON DÖNEMDE ÜYE GEÇİŞLERİ AK PARTİ’DEN!
Şuan İzmir’de üye sayımız 24 bin. Son dönemlerde AK Parti’den üye kayıtlarımız var. Geçtiğimiz gün Menemen ve Gaziemir’den toplam 117 yeni üye geldi. 115’i AK Parti’den... Bunlara transfer demiyoruz. Yol arkadaşı, gönüldaş diyoruz... Biz insanlarla birebir kurduğumuz ilişkilerimizde sorularımızı soruyoruz, tespit ediyoruz. Esnaf bunlar pazar günü toplandık... Bizim hedefimiz 35 bindi... Biz bunu yıl sonuna kadar 40 bine taşıyacağız. Şuan da 330 civarında bekleyen üye adayı var. İnternet üzerinde de bir o kadar bekleyen var. Ama bunun yanında bugün 2 de istifa vardı mesela... Bu çok normal, olacak tabii. Üye olmak için geldiklerinde daha önce başka partiye üye olup olmadıklarını soruyoruz. Yok diyorlar. Biz yine de bir bakın diyoruz. Çünkü bakıyorlar AK Parti’ye üye kaydı var.. Vatandaşın haberi yok. Islak imzasız hiçbir üye olmaz. Üyemiz şu kadar oldu demek için hemen o kişiyi kazandırmakta acele davranıyorlar. İçişlerinde veriler vardır. Ne yapıyorlar bilmiyorum ama geniş verilerden alıp üye yapıyorlar insanları...”

 
Manisa'da uyuşturucu operasyonları: 6 gözaltı
 
Abramovich’in ikinci yatı da Türkiye açıklarında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Çizgi filmden bugünlere ‘güç sende’…
Mehmet KARABEL yazdı... Çizgi filmden bugünlere ‘güç sende’…
Hollanda Başbakanı Rutte Türkiye'ye geliyor
Hollanda Başbakanı Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle bugün ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e millet bahçesi yanıtı: Engel olmaktan vazgeçin!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
 
Erdoğan'dan dijital seferberlik açıklaması
'Forum Metaverse' etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ...
MHP'li Osmanağaoğlu Millet İttifakı'na yüklendi
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
CHP İzmir EYT'lilerle buluştu
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu tarafından, muhalefet partilerine ...
 
MHP'ye Tire'de büyük katılım!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı’na katılımlar devam ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan Buca metrosu çıkışı: Toplumda siyasi müdahale algısı var!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Buca Metrosu'nun yapım ihalesi ...
CHP Bornova'nın acı kaybı!
Bornova Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ali Kılıç vefat etti.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva