HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2010 Pazar - 00:00

İşte Bornova’’nın yeni yaşam merkezi

Bornova Belediyesi tarafından yapılan Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon alanı törenle hizmete girdi. ’

İşte Bornova’’nın yeni yaşam merkezi



İZMİR - Bornova Belediyesi Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon alanı açıldı.

Açılışın ev sahipliğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaparken görkemli açılışa CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, 5. Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Yalcı, geçen dönem Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
113 dönümlük Rekreasyon Alanı’’nın açılışında açılış konuşmalarının ardından tiyatrocu Olcay Poyraz Nazım Hikmet Ran’’ın şiirlerini tiyatral olarak sundu.



Şiirlerin ardından Rekreasyon Alanı’’nda ücretsiz at binişi gerçekleştirildi. Go-kart pistinde yarışlar yapıldı. Çocuklara 500 adet uçurtma dağıtılarak, uçurtma gösterileri yapıldı. Açılışa katılan vatandaşlar için ücretsiz makarna, su, meyve suyu dağıtıldı. Lokma döküldü. Türk Hava Kurumu Bornova Şubesi tarafından maket uçak gösterileri yapılarak, Nazım Hikmet şiirleri eşliğinde Rekreasyon Alanı’’nın açılışı gerçekleştirildi.
 
BULGUN:  STRESLİ OLAN SOLUĞU BURADA ALACAK
Rekreasyon Alanı açılışında konuşma yapan CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun bu tip yerlere halkın çok ihtiyacı olduğunu belirterek, ’“Bu güzel günde sosyal, demokrat Bornovalılar ve İzmirliler bir araya geldik. Rekreasyon alanımızda spor tesisleri, eğlence alanları, piknik alanları yer alıyor. Kentin stresli havasından uzaklaşmak isteyen vatandaşlar soluğu burada alacak. Ben bu alanın yapımını başlatan geçen dönem Bornova Belediye Başkanımız Dr. Sırrı Aydoğan ve Rekreasyon Alanını tamamlayarak halkın hizmetine sunan ve Büyük Türk Ozanı Nazım Hikmet’’in adını veren Bornova Belediye Başkanımız Kamil Okyay Sındır’’ı tebrik ediyorum’” diye konuştu.
 
’“Belediyecilik sosyal demokratların işidir’” diyerek söze başlayan geçen dönem Bornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, ’“Biz herhangi güzel bir yeri gördüğümüzde buradan nasıl rant sağlarız diye düşünmeyiz. Bunu nasıl halka mal edebiliriz diye düşünürüz. Böyle güzel bir alana Büyük Türk Ozanımız Nazım Hikmet’’in adını verdikleri için Bornova Belediye Başkanımıza ve meclisine teşekkür ediyorum’” dedi.



SINDIR: AMAÇ BAYRAĞI DAHA YUKARIYA TAŞIMAK  
’“Sosyal belediyecilik, sosyal devlet anlayışı kamunun karşısında müşteri değil, vatandaş anlayışıdır’” diyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise şunları söyledi: ’“Sosyal belediyecilik bir şeyleri ücretsiz halkın sosyal refahı adına sunmaktır. Geçen dönem Bornova Belediye Başkanımız Dr. Sırrı Aydoğan ve meclis üyeleri bu alanı Rekreasyon Alanı olarak hayata geçirmeye karar vermişler ve ihalelerini gerçekleştirmişler. 29 Mart seçimlerinden sonra aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak adına, hizmette devamlılık ilkesini göz önünde bulundurarak, Rekreasyon Alanımızı tamamladık. Meclis üyelerimizin de oy birliğiyle Büyük Türk Ozanı Nazım Hikmet Ran adını verdik. Nazım Hikmet Ran’’ı şiirleri, güfteleriyle burada yaşatmak istiyoruz. Açılışının yapılması beklenen daha burası gibi 3 büyük merkezimiz var. Onların da açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.’”
 
TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK
 113 dönümlük rekreasyon alanında futbol sahası, basketbol sahası, go-card yarış pisti, at binişi için manej sahası, 400 kişilik kapalı düğün salonu, 450 kişilik açık düğün salonu, yürüyüş yolları, piknik alanları, 4 adet çocuk oyun alanı bulunuyor.
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekspres yollar İzmir’’i rahatlatacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni açılacak Yeşildere-Buca-Otogar ...
Bayraklı şantiyede buruk 1 Mayıs
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri ...
Kentsel mimaride engeller kalkıyor
Çağdaşlığın ölçütlerinden birinin engelli vatandaşlara sağlanan yaşam ...
 
Geleneksel koşuya kayıtlar başladı
Karşıyaka Belediyesi’’nin geleneksel olarak düzenlediği Zübeyde Hanım ...
Otistik çocuklarla tiyatro
Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi ’“Otizm’’de Farkındalık’” ...
Bornova Belediyesi’’ne çevre ödülü
Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Etkinlikleri ...
 
Buca’’da 1 Mayıs kutlandı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, belediye çalışanları ile 1 Mayıs İşçi ...
Başkanların fuar turu
Kültürpark Fuar alanındaki IPAF Plastik ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı’’nı ...
’“Altgeçitle ilgili gereken yapılacak’”
Başkan Aziz Kocaoğlu, Konak altgeçidi ile ilgili açıklamada bulunarak, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva