HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2024 Salı - 23:08

İsias Oteli davasında yeni gelişme!

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni verdi. İsias Oteli enkazında hayatını kaybedenlerin ailelerinden Murat Aktuğralı, “Bu kararı olumlu karşılıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

İsias Oteli davasında yeni gelişme!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde KKTC’li sporcuların ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman’daki Grand İsias Otel davasında yeni bir gelişme yaşandı.

4 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ
Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni verdi. Edinilen bilgiye göre, İl İdare Kurulu gerekçeli kararında, İsias Oteli binasının yapısal kusurlarının ve donatı eksikliklerinin binanın yıkımına sebebiyet vermiş olabileceğini belirterek, denetim görevinin yerine getirilmediğine; proje bilgileri ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığına; otele ilişkin yapı ruhsatı verilirken binanın statik projelerinin değişen kullanım durumu da dikkate alınarak ilgili tarihte yürürlükte bulunan yönetmelik koşullarına göre tekrar değerlendirilmesi gerekirken bunun yapılmadığına; mevzuata uyulmadan yapı ruhsatı verildiğine yer verdi. Bu bağlamda yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki, ruhsat büro teknisyeni, ruhsat büro şefi, imar müdürü ve belediye başkan yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhine soruşturma izni verildi.

“ŞAMPİYON MELEKLERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ”
İsias otel enkazında 13 yaşındaki oğlu Aras’ı kaybeden Murat Aktuğralı, 14 yaşındaki kızı Selin’i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı avukat Hasan Esendağlı, Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun kararını değerlendirdi.

Aktuğralı, “Uzun zamandır beklediğimiz bir karardı. Bu kararı olumlu karşılıyoruz. İsias Otel’in yaratılması ve işletilmesiyle ilgili herkesin bu dava sürecinin içinde olmasını temenni ediyorduk. Bu anlamda olumlu bir aşama… Bu sürecin takipçisi olacağız” dedi. Ruşan Karakaya da tüm sorumluların en ağır cezayı alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Sevdiklerimizi bizden alan herkesin peşindeyiz. Usulsüzce iş yapmanın cezasını çekecekler, başka çocukları öldüremeyecekler. Aileler olarak davamızın peşindeyiz. Ne gerekirse yapacağız. Şampiyon Meleklerimize verdiğimiz sözü tutacağız” diye konuştu.

Avukat Hasan Esendağlı ise “İsias Otel davasında hali hazırda yargılanan otel sahipleri ve fenni mesullerin yanı sıra, denetim görevini yerine getirmeyen; ruhsat koşulları oluşmamasına rağmen otel ruhsatı veren belediye yetkililerinin yargılanmasının önünün açılması, bizleri ve ailelerimizi memnun etmiştir. Bu kişilerle ilgili soruşturma ve yargı sürecini de sıkı bir şekilde takip edeceğiz” ifadesine yer verdi.

 
İhbar üzerine durduruldu... Zehir otomobiline baskın!
 
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fidan, Gazze için İspanya yolcusu!
Türkiye'nin Gazze için yürüttüğü yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. ...
MGK'da terörle mücadele vurgusu!
MGK Bildirisi’nde, terörle mücadeleye ilişkin "Milli güvenliğimiz ve komşularımızın ...
Murat Kurum’dan 'İliç' iddialarına yanıt!
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, ...
 
İzmir'in 2 ilçesinde can kurtaran operasyon
İzmir'in Çeşme ve Urla ilçelerinde, 2 can salı ve 1 lastik bot içerisinde ...
78'lik bisikletli iş makinesi kurbanı oldu!
Yalova'nın Altınova ilçesinde bisikletiyle seyir halinde olan kişiye iş ...
İstek şarkı cinayetinde istenen ceza belli oldu!
İstanbul Kadıköy'de Cihan Aymaz'ın vahşice öldürüldüğü istek şarkı cinayetinde ...
 
Eşcinsellere hakaret eden Papa özür diledi!
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, eşcinseller için aşağılayıcı ...
İzmir'de EFES-2024 heyecanı... Milli savunma sanayisi vitrinde!
Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Ege Ordusu Komutanlığı'nın sevk ...
Tamir ettikleri kamyon sonları oldu!
Kilis'te, tamir etmeye çalışırken freni boşaldığı öne sürülen kamyonun ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva