HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2023 Pazartesi - 09:57

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan ‘endişeliyiz’ açıklaması: Yeni bir imar affı çıkabilir!

Bayraklı’yı yıkıp geçen 30 Ekim depreminin yıldönümünde depreme yönelik çalışmaları değerlendiren İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, “30 Ekim depremi, bir uyarıydı. Fakat bu uyarı dikkate alınmadı, 6 Şubat’ta daha büyük felaket yaşadık. Son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarılmış. Önümüzde yerel seçimler var, yeni bir imar affı çıkar diye düşünüyorum. Bu konu, 6 Şubat depremi öncesi TBMM’de tartışmaya açılmış olması, bizi endişelendiriyor” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan ‘endişeliyiz’ açıklaması: Yeni bir imar affı çıkabilir!

EGEDESONSÖZ- İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, SONSÖZ TV’de katıldığı programda Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

30 Ekim depreminin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen depremzedelerin sorunlarının hala çözüme kavuşturulmadığı süreci değerlendiren Başkan Ayatar, emsalden kentsel dönüşüme, imar affına kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

DEPREM KARŞI ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ KALIYOR
30 Ekim 2020’de yaşanan Sisam merkezli depremde Bayraklıda 17 binanın yıkıldığını, 3 bin ağır hasarlı, 80 bin dolayında da orta ve hafif hasarlı bina olduğunu hatırlatan Başkan Ayatar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Büyük bir acı ve yara aldık fakat daha kötüsü buna hala alışkın olmamış gibi davranıyoruz. Yıllar içerisinde 16 büyük deprem yaşadık. Buna rağmen hala depremlere önlem almıyoruz. 30 Ekim depreminin ilk günlerini hatırlayın; ABD’deki başkanlık seçimi depremin önüne geçmişti. O anda unuttuk aslında. O acılar tazeliğini korurken, gündem bir anda ABD seçimleri oluverdi. Bayraklı’da yıkılmış bir binanın önünde ulusal bir televizyon kanalı benimle canlı yayın yapıyordu ki, bir anda mesaj geldi, röportaja ara verildi, son dakika haberi olarak ABD seçimleri konuşuldu. Hala evine kavuşamayan insanların olması, barınacak yerlerinin olmaması, çok üzücü bir durum ama biz hala başka şeyleri konuşuyoruz, tartışıyoruz. Zemin artı 5 kat olduğu için bazı hak sahipleri açıkta kaldı, onarla rezerv alanda yer verildi. Ama evin içine birçok masraf yapmak zorunda kaldılar. Deprem önlemelerinin artık bir devlet politikası içine alınıp düzenlenmesi gerekiyor. Kamunun bu olayın içinde olması gerekiyor. Depreme önlem anlamında çalışmalar var ama yetersiz; ana mantığın değişmesi gerekiyor. Sürekli karşılaştığımız bir doğa olayı deprem ama depreme hazırlıklı değiliz.”

EMSAL MESELESİNİ DAR BİR KAPSAMDA TARTIŞMAK DOĞRU DEĞİL
Emsal konusuna değinen Eylem Ulutaş Ayatar, “Emsal artırılmış olsaydı, ne olacaktı? O binaların yapımı kolaylaşacaktı. Sonuçta vatandaşın ödemesi gereken bedel düşük olacaktı, daha iyi bir yapıda oturacaktı depremzede. Oysa konuyu, sadece bir emsal meselesi içerisine sıkıştırmanın sakıncaları var. Sorunların bir başlangıç noktası var. Yapıların yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Güvenli olmadığına inandığımız bütün yapılarda kentsel dönüşüm projesi yapılmalı. Bu bir gerçektir. Ancak kentimiz buna ne kadar hazır? Bu karar siyasi bir karardır. Bunun kamu görevi olduğunu devlet politikası haline getirilmediği sürece biz bu konuları daha çok konuşuruz, tartışırız. En pratik çözümü bulamamız ve sonuçlandırmamız isteniyor. Güvenli olmadığını bildiğimiz birçok yapı var. Emsal tartışması içinde kaldığımız sürece dar bir alana sıkışmış oluyoruz. Deprem konusu bir kamu konusudur. Deprem konusu daha kapsamlı bir şekilde konuşulmalı ve kalıcı çözümler üretilmelidir” dedi.

BELEDİYELER DEPREM ÇALIŞMALARINA ÖNCÜLÜK ETMEYE BAŞLADI
30 Ekim depreminden yeterince ders alınmadığının altını çizen Başkan Ayatar, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Her depreme bir milat diyoruz ancak milat falan olmuyor maalesef. 30 Ekim net bir uyarı depremiydi. Her birimiz aslında bu uyarının farkındaydık. Ancak bu uyarıyı ne kadar dikkate aldık, bilemiyorum. Aslında bazı yapıların güvenli olmadığını acı bir tecrübeyle yaşadık. İnşaat Mühendisleri Odası olarak belediyelerle ortak çalışmalarımız var. Bizimle protokol sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'da envanter yapı çalışmasını tamamladı. Bornova başta olmak üzere bütün kentte ön değerlendirme yaptık. Yoğun hasarın yoğun olduğu yerlerde çalışmaları hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Fakat daha önceden önlem alınmalıydı. 2017 öncesi yapılmış bütün yapıların denetlenmesi çok önceden haritalanıp hazırlanmalıydı. 6 Şubat depreminden sonra birçok belediyede çalışmalar geç de olsa başladı. Hangi bölgelerde yapıların güçlendirilmesi veya yenilenmesi gerekiyor, bunun altyapısı hazırlanıyor. İlçe belediyeler daha aktif. Mesela Karabağlar’da mahalle afet örgütlüğü oluşturduk.  Muhtarlardan başlayarak bilinç yayıyoruz. Toplum alarak bir bilinç düzeyine ihtiyacımız var. Devletin ve yerel yönetimlerin sorumlulukları var. Yeni yapılan inşa ederken ne kadar güvenli yapıyoruz? Uygulamada hala eksikler var. Yönetmelikler var, ama uygulamada hala eksiklerimiz var. Statik hesapların kontrolü, betonarmenin kontrolü konularında Belediyede çalışanların büyük sorumlulukları var.  Bir binada hasar olduğunda ruhsata bakıldığında kimin imzası varsa ondan hesap soruluyor. Belediyenin kendi denetim mekanizmalarını güçlendirmesi gerekiyor. En azından bundan sonra yapılacak yapılar için denetimi artırmalıyız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğü burada kilit rol konumundadır. Yapı denetimler artmalı ve yetkinlikler kesinlikle arttırılmalı.”

YAPILAR YETERİ KADAR GÜÇLENDİRİLİYOR MU?
Ayatar, yapıların güçlendirilmesi başlıklı düzenledikleri sempozyumla ilgili olarak, “Ülkemizde bir yapıyı yıkıp yeniden yapmak genel bir bakış olmuş durumda maalesef. Bu ekonomik açıdan pek de mümkün olmuyor.  Biz inşaat mühendisleri odası olarak her yapı değil, ama uygun olan yapılar güçlendirilebilir, diyoruz. Hedefimiz can kaybının olmaması. Yapıların güçlendirmesi bir diğer alternatif bu bir tercih aslında. Her şeyden önce olası bir depremde can kaybını önlemeliyiz. Hatay’da güçlendirme yapılan bir binada 50 kişi kurtarıldı” açıklamasında bulundu.

DEPREM BÖLGELERİNE YENİ BİNALAR YAPIYORUZ
Kahramanmaraş’ta deprem bölgelerine yeniden binalar inşa edilmediğini, ancak Bayraklı’da yıkılan binaların oldukları yerde yeniden inşa edildiğini hatırlattığımız Başkan Ayatar, “Bu bir çelişki değil mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bayraklı’da yıkılan binaların, oldukları yerde yeniden yapılmış olması, tartışmalara yol açtı. Burada zemin çok önemli, üst yapı önemli, temel uygun bir şeklide yapılmalı, yeni yapılan binaların zeminleri çok detaylı bir şekilde incelenmelidir. 2 hafta önce deprem bölgesindeydim. Antakya’da hala içimizin kan ağladığı görüntüler var. Yer seçimi çok önemli; tarım alanlarına yapı inşa etmek doğru bir karar değildi. Her toprak parçasına bir bina dikmişiz zamanında. Hala öyle yapıyoruz. Tarım alanlarına bina yapılmış, bu bir doğru politika değildi. Her toprak parçasına bina diktik. Teknik olarak mümkün ama bu bir politik tercih. Ülke siyasetinin bir tercihidir. Tarım alanlarının daha verimli bir şekilde işletilmesi için binaların bu bölgelerin dışında yapılması gerekiyor.”

REZERV ALAN VE TOKİ SOSYAL KONUTLARI MESELESİ
Bayraklı’da rezerv alanda çok sayıda evin sahibi beklediğini anlatan Başkan Ayatar, 250 dairenin öğrenci yurdu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na satılmasını, TOKİ’’nin sosyal konut projelerini şu sözlerle eleştirdi:

“Rezerv alanın neden, hangi amaçla oluşturulduğuna bakmalıyız her şeyden önce. Bir alanın yenilenmesi için bir rezerv alan belirlenir, kentsel dönüşümün veya riskli bölgede yaşayan insanların o rezerv alana taşınmasını bekleriz. Öğrenci yurdunun öncelikli olduğu bir yer değil orası. Daha farklı alanlara da yurt yapılabilirdi elbette. Rezerv alanlar hepimizin oralara yapıların inşa edileceği bir yer değildir. Bu zihniyetin bir an önce değişmesi gerekiyor. Yurdun orada olması da öğrenciler adına bir ulaşım sorunu doğurmuş durumda, okullarına gidip gelmekte güçlük çekiyorlar. TOKİ’nin sosyal konut projeleri de konuta ihtiyacı olanlara değil, yatırımlara hitap eder hale geldi. TOKİ’nin sosyal konut projesi, bir kampanyayla tanıtıldı. Seçim sürecinde olduğumuz bir dönemdi. Sosyal konutun bir mantığı vardır.  Kar amacı güdülmez, hedef kitle, hak sahibinin gelir düzeyi bellidir. Yerleri neye göre belirliyoruz? Nasıl bir alana evler yapılacak? Oraya insanlar neden gitsin, oraya orada bir yaşam var mı?  Herkesin mülkü olması amaçlandı sosyal konut projesiyle. Fakat mülkü olanlar, mülkü olmayan kardeşleri üzerinden başvuru yaptı. Bu konuda maalesef denetimler yetersiz kaldı. TOKİ kampanyalarına bakmak lazım; o sosyal konutları gerçekten mülk sahipleri mi aldı, yoksa konutu olan, yatırımcılar mı aldı? Ülkemizde her geçen gün inşaat sayılarının artmasına rağmen hak sahipliğinde gerilemenin olması, ilginçtir. Demek ki bu inşaatlar belli bir kesimin elinde toplanıyor. Sosyal konutlar asgari ücretliler için pek istenildiği gibi olmadı. Sosyal konutlarda amaç ekonomik geliri düşük kesimlere hitap etmek ama istenilen ücretler, bir asgari ücretlinin ödeyebileceği tutarların çok çok üzerinde. TOKİ sosyal konutları ismi çok güzel ama sonuç hiç de güzel olmadı.”

İMAR AFFI SUÇA TEŞVİK EDİYOR
İmar affı konusuna da değinen Başkan Ayatar, “Yeni bir imar affı çıkacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna,  “1955’ten 2002’ye kadar, yani 47 yılda 8 imar affı çıktı. 2002’den bu yana 9 kez imar affı çıkarıldı. Yerel seçimler öncesi, yeni bir imar affı çıkar diye düşünüyorum. 2017 imar barışı süreci, seçim öncesi başlamıştı. 6 Şubat depreminden önce de TBMM’de bu konu, tartışan bir konuydu. Plan dâhilinde imar afları yapılıyor. İmar affına uğrayan yapılarla ilgili olarak can güvenliği var mı, dediğimizde cevap alamadık. İmar affı toplumu yozlaştırıyor. Ben kaçak yapıyı yaparım, zaten af gelir düşüncesi var toplumda. Bu anlayış, sadece konutlarda değil, lüks oteller için de var. Bu durum, bu anlayış, insanları imar suçu işlemeye teşvik ediyor. Toplumda kötü etkisi var. Umarım ve dilerim, yeni bir imar affı çıkmaz” yanıtını verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YERİNDE OLMALI
İzmir’de kentsel dönüşüm projelerinin sağlıklı yürüyüp yürümediği konusunda görüşlerini anlatan Başkan Ayatar, “Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm olmalı veya yapıları güçlendirmeliyiz. Burada vatandaşların mağdur olmaması çok önemli,  uzlaşı sağlanmalı. Uzlaşının olmadığı yerlerde kentsel dönüşüm başarısız olur, bunun örneğini İstanbul’da gördük. Oradaki kültürü yok etmeden kentsel dönüşüm yapılmalı, mahalle kültürü bozulmamalı, komşuluk ilişkileri bozulmamalı, vatandaşlar buna itiraz edebiliyor. Amaç, çatışmanın olmadığı bir kentsel dönüşüm oluşturmak, olmalı. İşimiz çok zor ama olması gerekenler yapılmalı, uzlaşıyla kentsel dönüşüm yapılabilir” diye konuştu.

BAYRAKLI ADLİYESİ EK BİNASI HASARLI
Bayraklı Adliyesi ek binasının 30 Ekim depreminden etkilendiğini hatırlatan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, “Ek binaya çürük raporu verildi. Orası yıkılıp yeniden mi yapılacak, güçlendirilecek mi, ne düşünülüyor, bilmiyorum. Bizim fikrimiz hiç sorulmadı. Binanın hasar aldığını biliyorum. Teknik anlamda beklenilen ilgiyi göremiyoruz. Seçim dönemleri dışında pek ilgi görmüyoruz. Kentin ayaklanması konularında beklenilen ilgiyi maalesef görmüyoruz. Seçim dönemlerinde daha fazla ilgi görüyoruz. Ortada şeffaf olmayan konular atılıyor. Biz, verin bakalım, inceleyelim, diyoruz. Şehir hastanesi güçlendirmesi yapılıyor. Bu güçlendirme neden yapılıyor, verin bir de biz bakalım, diyoruz. Ama izin verilmiyor. Muhakkak gerekçeleri vardır. Meslek odası olarak bilgilendirilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'den Kıbrıs'a direkt uçuşlar başladı
 
Futbol yorumcusu Bülent Buda'dan o karara sert tepki: Utanç verici!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÜNNAMİN ÖZBAY 11 Kasım 2023 Cumartesi 15:24

İMAR AFFI DEĞİL KONTROL EDİLEREK İMAR BARIŞI OLMALI. KÜÇÜK TEK ODALI BİNALARIN YAPI KAYIT İPTALLERİ DÜZELTİLMELİ. DEVLET YAPICIDIR YIKIMCI OLMAMALI .!......

Yorumu oyla      2      3  
Bayram 3 Kasım 2023 Cuma 14:56

İmar barışı 2017 tarihe kadar yapılan yapılara çıkmalı

Yorumu oyla      2      3  
Semih 2 Kasım 2023 Perşembe 09:49

Imar affı derhal çıkmalı bencede. Devlet yıkmaz yapar. Devletin bir numaralı görevi halkına bayındırlık hizmeti vermektir. Ülkede 100 yıldır imar planları çizilmemiş ve kadastro geçmemiş yerler var. Devlet bu kadar süredir uyumuş ve halkını ihmal etmiş. Halk naapsın ülke olmuş 100 milyon elbette başının çaresine bakacak ve başını sokacak bina yapacak. Devletin burada yapacağı tek şey kalıyor. İmar barışı çıkarmak ve iptal edilen yapı kayıt belgelerini iade etmek. Kazanılmış hak mükteseptir; geri alınamaz. Yapı kayıt belgeleri iade edilsin. Mağduriyetler giderilsin.

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 1 Kasım 2023 Çarşamba 14:12

Deprem bölgesi Elbistan'dan yazıyorum. Depremde yapı denetimli, onlarca mühendis imzalı binalardan kaçtık gecekondudaki eski evlerimize sığındık. 2018 imar barışı uygulamada ciddi sıkıntılar doğurmuştur. 7 milyon başvurunun 3 milyonu iptal edilmiştir. Depreme dayanıklılık şartlı imar barışı kaçınılmazdır.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet 1 Kasım 2023 Çarşamba 13:54

Eylem hanım 6 şubat depreminde 20-25 müdendisin imzasının olduğu binalar toplu mezar oldu. Buna mukabil imar barışından yapılmış 1 tane örneği varmı büyük binadan? Ben söyleyim yok. İmar barışından statüsü değişen var Malatyadaki binada. Emin olun yok. O mühendislerin kaçını meslekten ihraç ettiniz? Yaygara yapıyorsunuz...!

Yorumu oyla      3      3  
Süleyman 31 Ekim 2023 Salı 20:13

Bizim binalarimiz bir bilemedin iki kat ve yeni öncelikle beldiyeler köyleri mahalleye dönüştürüp niye imar planı yapamamış önce onu sorgulamak lazım artı bekdiyeker kendi imkanıyla insatini yapana ruhsat fiyatta uygun bir fiyata ve kendi bünyesinde verse kaçağı önlemiş olur.yok ben oraya buraya gönderirim dersen inşaatın yarı parasına ruhsatı verirsen kacaga yönlendirip teşvik edersin veya kırsalı mahalleyi tekrardan köy stasune sokup konuyu kökünden çözmek sizlerin görevi devlette yıkım milli servettir diye imar barışını getirmek zorunda kalıyor bencede yıkım çözüm değil böylece vatandaşta belediyeye emlak vergisini ödeyip resmiyet kazandırmak istiyoruz cunki bu saatten sonra emeklinin ev yapma şansı yok depremi bizlerin üzerine yıktılar vatandaş ne yapacak barınma en temel ihtiyaç vatandaşa yardımcı olun kolaylık sağlayın veya temel aşamasında yaptırmayın su elektirik verdiysen adres verdiysen yıkmanın bir manası yok böylece hem devlet kazanacak hem millet stresten kurtulacak hukumetimizde bir açıklama ve kontrolü imar barışı bekliyoruz cunki Bizler ranci falan değiliz orta halli emekli insanlarız illa ben yıkacağım duyarsan vatandaşı düşünüp yik ama bana tekrardan bir barinacagim bir ev yap ama para pul isteme benden cunki bankalara hala yaptığımız evin borcunu ödüyoruz saygilarimla milleti gözü yaşlı sandığa götürmeyin

Yorumu oyla      4      3  
Tolga Akıncı 31 Ekim 2023 Salı 17:15

Mühendislerin endişeli olması gayet normal 6 Şubat depreminde yıkılan binalar mühendislerin ve belediyelerin imar müdürlüklerinin rant onayından sağlam diye geçmiş, halbuki vatandaşların kendi yaptıkları müstakil evler dimdik ayakta sarsıntıdan en çok etkilenenler ise hafif hasarlar almış. Yani vatandaş kendisi sağlam yapıyor, mühendisler ise pişmiş aşa su katıyor, içeri girme sırası hangi mühendiste,

Yorumu oyla      4      3  
Cem ta 31 Ekim 2023 Salı 16:55

2018 imarbarışı kusurludur, yapılar denetlenmeliydi, güncel olmayan ve kanunda yer almayan uydu kayıtlarına göre yapıkayıt belgesi iptal edilenlerin para iadesi yapılmadığı gibi ağır para cezası ve mahkemelerde yargılanarak büyük mağduriyetler yaratmıştır, yapıkayıt güncellenmeli ve mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerekir

Yorumu oyla      4      3  
Levent 31 Ekim 2023 Salı 15:15

İnşaat mühendis odası ilk önce kendi işlerini düzgün yapsın yıkılan binaların yüzde kaçı ruhsatlı kaçı ruhsatsız ona baksın sonra imar affını eleştirsin

Yorumu oyla      4      3  
özgür 31 Ekim 2023 Salı 13:02

modern yerlesimlerimiz olsun yasallık olsun ama zarurete itilen halkın magduriyetide giderilsin. yıkılan binalar mühendis denetimli müteahit yapıları. vatandaşın zaruret ile yaptığı binaların neresini eleştiriyorlar. sağlamlık ve konfor aransın ama herkeste görevini yapsın. mağduriyetlerin giderilmesi zarureti var. karşı olmak çözüm olmuyor...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En iyileri arasında... DEÜ'den büyük başarı!
Dünya çapında prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri ...
Acısı hala taze... Depremin üzerinden geçen 3 yıl!
İzmir'de Seferihisar ilçesi açıklarında 3 yıl önce meydana gelen ve 117 ...
Adliyede yaşandı... Tuvalete kilitleyip tecavüz etti!
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde (BAM) temizlik personeli R.Y., adliyedeki ...
 
Dilan Polat ve Engin Polat'tan 'özür' açıklaması!
MASAK tarafından haklarında başlatılan incelemenin ardından tüm mal varlıklarına ...
Asansör faciasının tanıklarından 'ikinci ceset' iddiası... Yorgandaki sır!
Aydın’daki asansör faciasının yaşandığı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda ...
'Narkogüç' operasyonları: 158 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen 'Narkogüç' operasyonlarında ...
 
Jeyan Tözüm hayatını kaybetti
Yeşilçam'da Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma ...
İzmir’e ölüm örtüsü çöktü!
Hava kirliliğinde kaynaklı İzmir’in üzerinde çöken örtü İzmirlilerin sağlığını ...
8'inci kattan düşen çocuğun acı sonu!
Malatya'da 8 katlı binanın son katında bulunan evlerinin balkonunda oynadığı ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva