HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2023 Pazar - 19:06

İl Başkanı Aslanoğlu'ndan yeni açıklama: CHP'nin İzmir'deki oy oranı...

CHP İl Başkanı Şenol Arslanoğlu “Sandık sonuçlarının üçte birini almış durumdayız. İzmir’de biz, yüzde 62 gibi bir oy oranındayız. AK Parti ise yüzde 32 gibi bir oy oranında. Neredeyse 2 katına katlamış durumdayız.” dedi.

İl Başkanı Aslanoğlu ndan yeni açıklama: CHP nin İzmir deki oy oranı...

Ahmet Can KARATAŞ/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kentteki seçim sonuçları ile ilgili açıklamada bulundu.

Beklenenin üzerinde sonuçlar geldiğini ifade eden Aslanoğlu, “Kendi sandığımda sandık sonuçlarını takip ettim Balçova’da. Bizim oy kullandığımız sandıkta oy oranımız yüzde 73,5. Yan sınıftaki sandıkta yüzde 75,5. Sandıklardan güzel sonuçlar geliyor. Balçova, Seferihisar, Karaburun, Bornova ve diğer ilçelerden beklediğimizin üstünde performans geliyor. Sandık sonuçları geldiğinde İzmir’de göreceğiz ki büyük bir farkla kazanacağız. İzmir benim beklediğimin de üzerinde bir performans gösteriyor. Anketlerin üstünde de bir sonuç çıkacağı çok net” dedi.

KAYDA DEĞER SORUN YOK
Sandık başlarında kayda değer sorun yaşanmadığını kaydeden Aslanoğlu, “10 bin sandığımız var. Sandıklarda ufak tefek sorunlar yaşandı. Kayda değer büyük sorunlar değildi. Gayet sakindi. İzmir’e yakışır şekilde demokrasi şöleni halinde seçim geçecek demiştik. Bir sıkıntı yaşamdan şu ana kadar sandıkların açılışını tamamladık” diye konuştu.

Türkiye’nin bir manipülasyon ile karşı karşıya olduğunu belirten Aslanoğlu “Biraz önce hem İstanbul Belediye Başkanımız hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu açıklamaları dinledik. Türkiye bir manipülasyon ile karşı karşıya İzmir için rakamları çok rahat söyleyebiliriz. Bir de televizyonlardaki açıklananlara bakar mısınız? İzmir’de sandık sonuçları hemen hemen netleşmiş bir durumda. Sandık sonuçlarının üçte birini almış durumdayız. İzmir’de biz, yüzde 62 gibi bir oy oranındayız. AK Parti ise yüzde 32 gibi bir oy oranında. Neredeyse 2 katına katlamış durumdayız.” ifadelerini kullandı..

Aslanoğlu şunları söyledi:

Türkiye genelinde de bizlerdeki sonuçlar, yani okul bilişim görevlilerimizden gelen sonuçlar ile birlikte, dört farklı yerden gelen sonuçları birleştiriyoruz. YSK’dan gelen sonuçları görüyoruz. Okuldan gelen sonuçları görüyoruz. CHP başlığı altında ıslak imalıları görüyoruz. Birde karmasını görüyoruz. İzmir için sonuçlar net. Türkiye geneline baktığınızda, öndeyiz. Henüz birinci tur da seçimi kazanacağımızı söylemek zor. Açılan sandık sayısı az. Ben şuanda partilerin oy oranlarını söyleyemiyorum. Girilen sandık sayısı bunu söylemek için az. Bu oyunu biliyorsunuz. Nedem bu oyunun devamını getiriyorsunuz. 2019 yerel seçimlerinde yaşadınız bunu. Anadolu Ajansından gelen verilerin sonucunu gördük. Saat 10’dan sonra bir şey açıklayamadı… Yine ilerleyen saatlerde heehüü yapmaya devam edecekler. Bildiğiniz şeyler. Buna prim verecek davranışlardan uzak duralım. Türkiye’de gerçekten öndeyiz. Bu önde oluşumuz birinci tur da seçimi bitirmek için yetiyor mu? Uç noktalardayız hep birlikte göreceğiz. Tüm illerden gelecek sandık sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Bir de bu panik havası nedir? Yarım saat, bir saat sonra sonuçlar çıkacak. Acele veri vermenin bir anlamı yok. Biraz sonra bizdeki sayıları tek tek sizlere açıklayacağım. Türkiye’de zaten öndeyiz. Birinci tura yetecek mi? Yetmeyecek mi? Göreceğiz. Benim gözlemim yetecek!

'İLÇE SEÇİM KURULLARINDA ÇOK BÜYÜK KUYRUKLAR VAR'
Aslanoğlu ilerleyen saatler yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Evet en son görüştüğümüzden bu yana Konak İlçe Seçim Kurulu, Bayraklı İlçe Seçim Kurulu ve Bornova İlçe Seçim Kurulu'nda arkadaşlarımızı ziyaret ettim. Oradaki çalışmaları inceledim. Üç ilçe seçim kurulunda da tatsız giden herhangi bir şey yok bu süre içerisinde sadece Bayraklı'da tatsız bir olayla karşılaştık. Şu an o da sakinleştirilmiş durumda. İlçe seçim kurullarında çok büyük kuyruklar var. Henüz daha sandıklar yeni geliyor, otobüslerden yeni iniyor arkadaşlarımız. Sıraya giriyorlar. Gecenin çok ilerleyen saatlerine kadar sandık sayımları sürecek belli. Bunların doğal olarak sisteme girişi de aynı ölçüde uzayacaktır biraz erken bekliyorduk sonuçları hep beraber hepimiz. Biraz daha gecikeceği belli. Bizim sistemimizde ise hemen hemen yüzde doksan üçlerini…

 
AK Partili Çelik'in sandığından Kılıçdaroğlu çıktı
 
AK Parti İzmir'de platform kurulmaya başlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik'in sandığından Kılıçdaroğlu çıktı
Adana'da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde AK ...
Bakan Özer'in sandığından Erdoğan çıktı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in seçim bölgesi Ordu'da oy kullandığı ...
İzmir, ‘Kılıçdaroğlu’ dedi!
Resmi olmayan sonuçlara göre, 14 Mayıs seçimlerinde İzmir seçmeni tercihini ...
 
Sandıklar açıldı… Ülke genelinden ilk sonuçlar!
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili aday seçim sonuçları açıklanıyor.
YSK Başkanı'ndan oy verme süreci hakkında açıklama
YSK Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy ...
Erdoğan'dan sandık çağrısı: Sahip çıkma vakti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, ...
 
'Herkes tezlerini milletimize arz etti, karar milletin'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ...
MHP Genel Başkanı Bahçeli oyunu kullandı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
Muharrem İnce'den 'sitem' dolu oy!
Geçen günlerde cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyuran Memleket ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva