HABERLER>MAGAZİN
14 Mart 2011 Pazartesi - 00:00

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı!

 Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses, Beyaz TV'de İbo Şov programının tamamladıktan sonra, Şişli'de saat 00.00 sıralarında kimliği belirsiz şahısların silahlı saldırısına uğradı.’

İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı!

 

Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses, Beyaz TV'de İbo Şov programının tamamladıktan sonra, Şişli'de saat 00.00 sıralarında kimliği belirsiz şahısların silahlı saldırısına uğradı.’
 
İSTANBUL - Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda, Tatlıses ile yanında bulunan ve yardımcısı olduğu belirtilen Buket Çakıcı da yaralandı. Tatlıses ve Çakıcı, ilk olarak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar, buradan ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.

KURŞUN SIKANLAR EN AZ İKİ KİŞİ... haber için tıklayınız...
 
Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alınan İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Tatlıses, ilk ameliyatın ardından kısa bir süre sonra iki kez daha ameliyata alındı. Üçüncü kez ameliyat edilen şarkıcı yeniden yoğun bakıma alındı.
 
'Geldiği zamana göre daha iyi ama risk var'
Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, hastane girişinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.
 
Tatlıses'in beyin zarında ve beyninin içinde yaralanmadan dolayı kanama meydana geldiğini belirten Çuhadaroğlu, ilk önce bu kanamayı durdurduklarını, daha sonra da bir bütün halinde operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Kurşunun, Tatlıses'in başına arkadan girip önden çıktığını ve sağ kafa kemiğinde kırık oluşturduğunu kaydeden Çuhadaroğlu, sanatçının vücudunun bir bölümünün felç kalabileceğini belirtti.
 
Çuhadaroğlu, sanatçının son durumunun değerlendirilmesi için ilerleyen zamanda tomografisinin çekileceğini ifade ederek, şu anda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.
 
Sanatçıya kaç kurşun isabet ettiğinin Adli Tıp'ın incelemesinin ardından ortaya çıkacağını dile getiren Çuhadaroğlu, Tatlıses'in 24 saat süreyle uyutulacağını, durumunun bu şekilde değerlendirileceğini söyledi.
 
Çuhadaroğlu, Tatlıses'in burun bölgesinde de kurşun izleri olduğunu kaydetti.
Tatlıses ile aynı araçta bulunan basın danışmanı Buket Çakıcı'nın da ameliyat edildiğini belirten Çuhadaroğlu, Çakıcı'nın sağlık durumunun Tatlıses'e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi. Kurşunun, Çakıcı'nın boğazından girdiğini belirten Çuhadaroğlu, yüz kısmında da yaraların olduğunu anlattı. Tatlıses ve Çakıcı'ya plastik cerrahi müdahale yapıldığını ifade eden Çuhadaroğlu, ikisinin de sağlık durumlarının izlendiğini sözlerine ekledi.
 
Çok sayıda mermi var
Tatlıses'in saldırıya uğradığı Büyükdere Caddesi üzerindeki Nurol Plaza önünde çok sayıda uzun namlulu silahlara ait boş kovan bulundu. Olay yerini emniyet kordonuyla çeviren polis, detaylı delil araştırması yaptı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren ve siyah bir otomobille kaçan failleri yakalamak için çalışma başlattı.
 
Hastaneye akın var
Aralarında Ferhat Göçer, Ajda Pekkan, Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Perihan Savaş, Deniz Seki, Hakan Altuğ, Ömür Gedik, Yavuz Bingöl ve Yılmaz Morgül gibi ünlülerin de bulunduğu pekçok isim Acıbadem Hastanesi'ne akın ederken, Tatlıses'in eski eşi ve oğlu İdo'nun annesi Derya Tuna hastanenin önünde sinir krizi geçirdi.
 
'Durum sıkıntılı'
İbo Şov'un yayınlandığı Beyaz TV'nin yetkilisi NTV'ye konuştu.
İbrahim Tatlıses'in durumuyla ilgili, Beyaz Tv'nin İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcı NTV'ye açıklamalarda bulundu:
 
’“Kanalımızda yayınlanan 'İbo Şov' sona erdikten sonra, saat 12:00 sularında, kanalın bulunduğu Efendi Center’’dan ayrıldı. Az ileride, kanaldaki arkadaşlar 6 el silah sesi işittiklerini söylediler, saldırı gerçekleşmiş. Ben yeni içeriden çıktım ve doktorlar ameliyatın devam ettiğini söylediler. İlk ameliyat sona ermiş ve bu ikinci ameliyatmış. Bu ameliyatın 3 saat kadar süreceği ve sabaha karşı bir açıklama yapılacağı söylendi...
 
Benim içeriden edindiğim izlenim, sıkıntılı bir durum var ve dua etmekten başka bir şey gelmez elden. Merminin sıyırdığı, kafasına isabet ettiği şeklinde farklı bilgiler de var. Doktorlardan ise net bilgi almak mümkün değil, Hayati tehlikeleri var..."
 
'Büyük ihtimalle felç olacak'
İkinci ameliyatın ardından NTV'ye konuşan Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay da sanatçının yakın çevresinden aldığı bilgiye göre, üçüncü ameliyatın başladığını ve Tatlıses'in hayati tehlikeyi atlattığını fakat beyninden aldığı yara yüzünden büyük ihtimalle sol tarafının felç kalacağını açıkladı.
 
'Beyinde hasar ihtimali yüzde 50'
Sanatçının durumuyla ilgili olarak konuşan bir diğer isimse doktor şarkıcı Ferhat Göçer oldu.
Göçer, doktorlardan aldığı bilgiye göre, yüzde 50 sanatçının beyninde hasar oluştuğunu söyledi.
 
Saldırıda PKK şüphesi
İbrahim Tatlıses'in Kuzey Irak'ta inşaat sektörüne girmeyi planlıyordu ve bunun için Erbil'de görüşmeler yapmaya gitmişti. Saldırının sebebi şu ana kadar açıklık kazanmadı ancak şarkıcının vurulmasının Kuzey Irak'taki yatırımlarıyla ilgili olabileceğine dair iddialar da var. 112 ambulansıyla sevk işlemi esnasında Tatlıses’’in korumaları basın mensuplarına saldırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri ise kanalizasyonları bile arayarak çok sayıda boş kovan buldu. Uzun namlulu silahın ise Kalaşnikof olduğu tahmin ediliyor. Saldırıda uzun namlulu silah kullanılması, olayın arkasında bölücü terör örgütü PKK’’nın bulunduğu şüphelerini doğurdu. Bu arada polisin yaptığı araştırmalar, MOBESE, plazanın ve bölgedeki işyerlerinin kameralarının kayıtlarının incelenmesi sonucu saldırganların eşkallerini ve araçlarının plakasını belirleyerek yakalamak için opearasyonlara başladığı bildirildi.
 
Başhekim'den ikinci açıklama
Başhekim Çağlar Çuhadaroğlu, saat 11.00 civarında yaptığı ikinci açıklamada ise şunları söyledi: ’“Ailesi burada bulunuyor. Yoğun bakıma kimse girmiyor. Kendisi bizim kontrolümüz altındadır. Kalıcı hasar olabilir. Bu ameliyat onu önlemeye de yönelikti. Bize geldiğinde sol tarafı felçti. Şu an için yeni bir ameliyat gerekmiyor.
Geldiğinde şuuru açıktı, ameliyata başladığımızda uyandırma zorluğu başladı.
Yaralanmaya bağlı, beyinde ciddi bir hasar vardı. Beyin açıkta izlenmekteydi. Beyin zarı ve beyinde kanama vardı.Yoğun bakıma aldık, deneyimli bir ekibimiz var. Kafa basıncını düşürmek için ilaçlar veriyoruz.
 
Konuşma güçlüğü olacağını zannetmiyorum. Görünüm açısından da bir sorun yok.
Kısmi felç sözkonusu olabilir. Şüphelerim var. Hayati riski atlatırsak vücut performansını düzeltmeye çalışacağız. Bu süreç 1 yıl sürebilir.
 
Kafa basıncı düşürmek için kafatası parçalarını karın boşluğuna yerleştirdik.
İyimser olmak zorundayız çünkü geceye göre daha iyi durumdayız. Buket Hanım’’ın durumu iyi, ameliyattan uyanık olarak çıktı. Yoğun bakımda bulunuyor. Onda beyinle ilgili bir hasar yok.’“ Başhekim Çağlar, öğleden sonra yazılı bir açıklama yapacaklarını ifade etti.
 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gül: Üzüntü verici
Konuyu yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ''Sağlık durumunun iyiye gittiğini söylediler. Umarım sağlığına kavuşur'' dedi.
 
Bu tür bir saldırının kime yapılırsa yapılsın üzüntü verici olduğunu dile getiren Gül, ''Tabii ki toplumun gönlünü kazanmış önemli bir sanatçıya karşı yapılınca bunun üzüntüsü daha farklı oluyor'' diye konuştu.
 
Başbakan devrede
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Tatlıses'in sağlığına kavuşturulması için gerekenin yapılması talimatı verdiği kaydedildi.
 
Terör unsuru bulunmadı
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tatlıses'in şoförü Çalışkan ve Derya Tuna'nın da aralarında bulunduğu bazı yakınlarının bilgisine başvurdu.
 
Çevredeki binaların güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Tatlıses'in programının son bölümünün görüntüleri incelemeye alındı.
 
Zanlıların en az 2 kişi olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Olayda terör veya suç örgütü emaresine rastlanmadığı, bu nedenle soruşturmanın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu Tatlıses'e silahlı saldırıyı kınadı
CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, İbrahim Tatlıses'in oğlu, Ahmet Tatlıses ve tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu'nu telefonla arayarak, üzüntülerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Kılıçdaroğlu, Çuhadaroğlu'ndan İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu hakkında da bilgi aldı.
Kime yönelik olursa olsun şiddete başvurulmasını kınadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kimden gelirse gelsin cana kast amaçlı her tür saldırganlığı insanlık suçu olarak kabul ettiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, sahne ve sinema dünyasının olduğu kadar iş ve medya dünyasının da sayılı isimlerinden biri olarak nitelendirdiği İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkın’’dan sahnede ilan-ı aşk
Aşkın Nur Yengi, son albümü ’‘’’Gözümün Bebeği’’’’nin ilk konserini Ghetto’’da ...
Baskı yaptı sahne çıktı!
Berrak Tüzünataç yeni filmi ’‘Bir Avuç Deniz’’deki sevişme sahnesinde ...
Ölüm iddialarını çürüten rapor!
Defne Joy Foster'ın ölüm nedeni 15 gün sonra netleşecek. İlk incelemelere ...
 
Cem Özer umursamadı
Geçtiğimiz günlerde biten evliliğinin ardından aşırı strese bağlı olarak ...
Ali ile Gökçe dünyaevine giriyor
Ali Sunal - Gökçe Bahadır beraberliğinde mutlu sona az kaldı. 3 yıldır ...
Akkaya’’nın gecesi ’‘yerde’’ bitti
Deniz Akkaya’’nın İstanbul’’un çeşitli eğlence kulüplerinde eğlenerek ...
 
Defne'nin kocasının ehliyetine el kondu
Kısa bir süre önce hayatını kaybeden ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’’in ...
Kalbi yaşadıklarına dayanamadı!
Eşi Nurgül Yeşilçay’’dan ayrıldıktan sonra sıkıntılı günler geçiren ünlü ...
’‘Kusursuz’’ vücut bulundu!
Amerikalı seksi model Kate Upton, henüz 18 yaşında olmasına rağmen dünyaca ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva