HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2023 Salı - 09:42

Halkın Kasabı’na İzmirlilerden büyük ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun fiyatlı ve kaliteli gıda sunmak için hizmete aldığı Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Tamamı yerli besiden günde 5 ton et satışına ulaşan mağazaların 13’üncüsü yeni yıl öncesinde Karabağlar’ın Bozyaka semtinde açılacak.

Halkın Kasabı’na İzmirlilerden büyük ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda doğan ve halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için hayata geçirilen Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları, enflasyona karşı vatandaşın sofrasına umut olmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, tamamen yerli üreticiden alınan besiler, Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde karkas et ve İzmirli markalı et ürünleri olarak işleniyor. Hazırlanan et ürünleri, gezici otobüsüyle sayıları 12’ye ulaşan Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazalarında uygun fiyat etiketiyle tüketiciyle buluşturuluyor.

GÜNDE 5 TON ET SATIŞI
Halkın Kasabı mağazalarında satışa sunulan kırmızı et ürünleri, ucuz, sağlıklı ve lezzetli yapısıyla kısa sürede İzmirli yurttaşların vazgeçilmezi oldu. Piyasada kilosu 400 TL’yi geçen etlere karşın Halkın Kasabı, dana kıymanın kilosunu 299 TL’den, dana kuşbaşının kilosunu 330 TL’den ve Halkın Kasabı sucuklarının kilosunu 395 TL’den satışa sunuyor. Mağazalarda kuyruklar oluşturan yurttaşların ilgisiyle, Halkın Kasabı mağazalarında günlük kırmızı et satışı 5 tona ulaştı.

“HEM UCUZ, HEM KALİTELİ, HEM LEZZETLİ” 
Halkın Kasabı’nın Kemeraltı mağazasında alışveriş yapan yurttaşlar ise aldıkları hizmeti şu ifadelerle değerlendirdi:

Necdet ve Süheyla Beşir: “Çok iyi bir uygulama. Bu sayede et yiyoruz. Piyasaya göre en az yüzde 15 fiyat farkı var. Hatta belki çok daha fazla. Etin kalitesi mükemmel. Severek, beğenerek gelip alıyoruz. Bu mağazaların biraz daha yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Diğer kasaplara göre çok ucuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etleri hem ucuz, hem kaliteli, hem lezzetli.” 
Orhan Doğramacı: “Ben yeni öğrendim, iki aydır geliyorum.  Hem dışarıdan daha iyi hem güvenle alıyoruz. Burada kıymanın kilosunu 299 liradan alıyoruz. Dışarıda en az 350 TL. Evdekiler de çok memnun, hanım al demezse almayız. Ondan onaydan geçince biz de alıyoruz.”

“ECZANE GİBİ TEMİZ, PIRIL PIRIL”
Reyhan Ebcioğlu: “Ben İstanbul’da yaşıyordum, annemin yanına geldim. Gayet güzel. Annem de çok memnun, ben de çok memnunum. Devamlı gelip alıyoruz. Kalite çok yüksek gerçekten. Buraya geldikçe uğrayıp alıyorum. Rengi çok güzel, verdiği tat çok güzel. Tadı natürel geliyor, yapay bir tat vermiyor. Bu hizmet için çok teşekkür ediyorum.”   
Hasan Turan: “Fiyatlar çok uygun. Eczane gibi temiz, pırıl pırıl ve güvenli. Daha ne olsun. Daha önce böyle bir hizmet yapılmamıştı. Fevkalade halka uygun. Bundan daha iyisi düşünülemez. Eskiden bu kadar alamıyorduk, fiyatı uygun olunca daha fazla kırmızı et tüketebiliyoruz.”

“MEMNUN OLMAMAK İÇİN BİRAZ CAHİL OLMAK LAZIM”
Zuhal Gül: “Sürekli buradan alıyorum etimi. Kemeraltı’nda esnafım. Birçok ürünü memleketimizden getiriyoruz ama eti özellikle buradan alıyorum. Hem fiyat uygun hem etler güzel. Zaten etin güzeli burada, hiç çekinmeden alıyorum. Bundan memnun olmamak için biraz cahil olmak lazım, daha ne olsun. Çok teşekkür ediyorum bize bu hizmeti sundukları için.” 

“VATANDAŞI KIRMIZI ETTEN UZAKLAŞTIRDILAR”
Mustafa Akyol: “Belediyelerin ve kooperatiflerin uygun fiyatlarla gerçekten ürün satması çok önemli. Türkiye’de hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Biz neredeyse beşinci sınıf vatandaş olduk. Pirince yüzde 40, ete yüzde 45 zam gelirse böyle olur. Ocak ayından sonra da yine yüzde 50 zam gelmesini bekliyoruz. Et reyonuna imkân yok, yaklaşılmıyor. Biz de mecbur kooperatiflerin mağazalarına geliyoruz. Belediyeler olsun, kooperatifler olsun, burada yapılan indirimler vatandaş için en iyi çalışmalar. Biz bunların çoğaltılmasını istiyoruz. Vatandaşı kırmızı etten uzaklaştırdılar.” 

“KALİTELİ ÜRÜN ALMAK KADAR KALİTELİ HİZMET ALMAK DA ÖNEMLİ”
Erdoğan Kiraz: “Gayet memnunum. O yüzden de alışverişlerimi buradan yapıyorum. Etler kaliteli ve lezzetli, fiyatı da uygun. Bu imkânı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün ürünlerinden memnunum. Personelin ilgisi ayrı bir güzellik. Kaliteli ürün almak önemli ama bir o kadar da kaliteli hizmet gerekiyor. Bu hizmetten mutluyuz. Yöneticilerin halkını düşünmesi öncelikli bir konu. Bu önceliği de biz İzmir’de görüyoruz.”

KARABAĞLAR’A YENİ YIL HEDİYESİ 13’ÜNCÜ ŞUBE 
Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları şu an Bornova Doğanlar, Erzene, Özkanlar ve Çamdibi, Karşıyaka Girne, Konak Gültepe ve Kemeraltı, Menemen Ulukent, Buca Gediz (ESHOT), Balçova Merkez, Torbalı Ayrancılar ve gezici otobüs olmak üzere toplam 12 şubeyle İzmirliye hizmet veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan talep nedeniyle 13’üncü şubeyi yeni yıl öncesi Karabağlar Bozyaka’da açacak.

 
Bornova’da ‘Yılbaşı Hediyelik Eşya Günleri’ başlıyor
 
İzmir'de terör baskını!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan 27 Aralık 2023 Çarşamba 12:03

Ya kardeşim ne ucuzu en pahalı marketlerde aynı fiyat Birkaç kere girdim sadece bakmakla kaldım Ayıp be vallahi ayıp Halkın ama zengin halkın demi

Yorumu oyla      1      1  
İlyas 27 Aralık 2023 Çarşamba 11:04

Çok güzel hayırlı olsun İzmir''e açılan halk kasabı bize çok uzak gönül isterki Kusadasindada açılsa çok güzel olur ve seviniriz

Yorumu oyla      1      1  
Adalı 27 Aralık 2023 Çarşamba 09:43

Buca kasaplar meydanında açılmıştı sonra tadilat nedeni ile kapandı, kapanış o kapanış bir daha''da açılmadı.ya kasaplar meydanında yada Şirinyer merkezde acil ihtiyaç var.

Yorumu oyla      1      1  
Sunay 26 Aralık 2023 Salı 23:58

Bucada kasaplar da açıldı sözde ama yok yani biz faydalanamıyoruz

Yorumu oyla      1      1  
26 Aralık 2023 Salı 17:17

Kaliteli et zaten 500 lira ve üzeri. 330 ise fiyat uygun. 100 liraya ancak tavuk alırsın, o da yarısını.

Yorumu oyla      1      1  
YORGUN DEMOKRAT 26 Aralık 2023 Salı 12:39

Halkın bakkalında satılan etlerin fiyatları uygun. Ancak İzmirli markası ile satılan peynir grubunda neden yüksek?

Yorumu oyla      3      1  
serpil 26 Aralık 2023 Salı 12:24

Neymiş demek ki Tunç Soyerin yaptığı şeyler varmış..Halkın bakkalı gibi...

Yorumu oyla      3      3  
Tansel 26 Aralık 2023 Salı 11:54

Daha fazla şube açılmalı, ürünler gerçekten güzel, güvenilir ve çok talep görüyor.

Yorumu oyla      3      2  
kani 26 Aralık 2023 Salı 11:52

Şimdi görende diyecek ki etin kilosu 100 tl. Komedi etin kilosu 330 tl, kalkmışlar halkın kasabı diye uydurma bir isim bulmuşlar.Ya geçin bunları 330 tl nasıl verip et alacaklar. Siz fiyatları yüzde elli, altmış indirimle satacaksınız ki halkın kasabı olsun.Olsa olsa bu halkın kasabı değil de, belediyenin normal parayla et satışı yaptığı satış merkezi olur.

Yorumu oyla      4      7  
26 Aralık 2023 Salı 11:23

Halkın Kasabı Egekent semtinde niye yok? Halkın kasabı karşıyakada var ama Egekent'te yok. Birazda karşıyakadaki vatandaş Egekente gelsin et almaya.

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ‘Yılbaşı Hediyelik Eşya Günleri’ başlıyor
İzmirliler, yılbaşı hediyelerini Bornovalı kadınlarından alacak. Bornova ...
Başkanvekili Özkan: Hemşehrilerimizin sesiyiz!
Menderes İkinci Ordu Günleri İkinci Hamsi Şöleni Menderes Belediye Başkanvekili ...
İzmir Veteriner Hekimleri Odası’ndan Soyer’e destek ziyareti
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan ile yönetim kurulu ...
 
Büyükşehir’de yeni Başkan Vekili belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun Bergama Belediye ...
İZSU'dan 4 ilçe için 2023 raporu: 28 sondaj kuyusu açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılında Ödemiş, ...
Soyer’e Filistin Yatta Belediyesi’nden ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Filistin’in Yatta kentinden ...
 
Üniversitelinin barınma sorununa Soyer’den neşter
İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrenimi için şehre gelen gençlerin ...
Batur'dan Manisa'da yaşananlar için açıklama: Siyasi provokasyona dönüştü!
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ...
Başkan Soyer Basmane sakinleriyle buluştu: İkinci dönem bambaşka olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarihi kimliğinin ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva