HABERLER>GÜNCEL
22 Ekim 2023 Pazar - 08:47

Gündem Soyer’in adaylığı… O toplantıdaki isim konuştu: Spekülasyon!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir iş dünyası heyetini kabul ettiği toplantıda “Adayımız Tunç Soyer’dir” dediği iddiaları gündeme oturmuştu. Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise toplantıda yaşananları anlattı.

Gündem Soyer’in adaylığı… O toplantıdaki isim konuştu: Spekülasyon!

EGEDESONSÖZ- Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, SONSÖZ TV’de, Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

İzmirli iş insanlarından oluşan heyetle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyarete giden heyette yer alan Başkan Yelkenbiçer,  sohbette Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in adaylığının hiç konuşulmadığını, sohbetlerinin iş dünyasından ibaret olduğunu söyledi.

TUNÇ BEY’İN ADAYLIĞI GÜNDEME GELMEDİ
Soyer’in adaylığının açıklandığı öne sürülen görüşmelerin, kendilerinden sonra görüşmelere katılan İZSİAD heyetiyle olduğunu dile getiren Yelkenbiçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’de bayağı bir spekülasyon oldu. Biz öncelikle İZSİAD’dan (İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği) önce BASİFED (Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu) olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik. Sebebi ziyaret de geçen sene Kemal Bey’i BASİFED olarak iş dünyasıyla buluşma etkinliğinde ağırlamıştık. Bizim sohbetimiz yine iş dünyası ekseninde gerçekleşti. Basında spekülasyon olduğu gibi Tunç Bey’in adaylığı gündeme gelmedi. Ahlak olarak da orada konu olanın orada konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki bir genel başkan, belediye başkan adaylığını neden bir federasyonla yaptığı bir görüşmede açıklasın. Ben de davete icabet ettim olay bundan ibaret.”

Z KUŞAĞINA YÖNELİK GİRİŞİMLER
Pandemi döneminde göreve başladığını ifade eden Yelkenbiçer, bunu Z kuşağına yönelik çalışmalar yürütmek açısından nasıl bir avantaja çevirdiklerini şu sözlerle anlattı:

“Ekibimizle beraber detaylı bir çalışma yapma fırsatı elde ettik. Z kuşağının iş dünyasında egemen olacağı bir döneme giriyorduk. Z kuşağın derneğimize adapte olması yönünde yeni nesle yönelik ihtiyaçlar etrafında şekillendirdik. İklim seferberliği, sürdürülebilirlik konularını gündeme aldık. Dinamik olmak zorunda olduğumuz bir dönemden geçiyorduk. Dünyada birçok konuda değişim süreci yaşanıyor. Her alanda dinamik olarak bu süreci yönetebileceğimizi düşündük. Bahsettiğim bir oyun girişimciliği fonu. Z kuşağının talebi doğrultusunda e-spor gündemimiz oldu, NFT Metaverse çalışması gerçekleştirdik. Açıkçası gençler de buna katılım gösterdiler yani amacına ulaştı.”

EGİAD’IN LİDERLİK DÖNEMİ 2 YIL
Yelkenbiçer, bu çalışmalar sonucunda hiçbir dönem olmadığı kadar EGİAD’a katılımın olduğunu ve 100 civarında yeni üyeye ulaştıklarını aktardı. Eski üyelerin ve yeni üyelerin ortak kültürde buluşmasını sağlamak için çabaladıklarını dile getiren Yelkenbiçer, “2023 Ocak’ta, 100 üyenin EGİAD kültürünü edinmesi gerekiyor, diye karar almıştık. Eski ve yeni kültürü bütünleştirme teması üzerinde durduk. Genç arkadaşlarımızın liderlik dönemine geçmesini bekliyoruz. Bizde liderlik dönemi 2 yıl sürüyor, yeni liderler için bir dönem daha yapma kararı aldık” ifadelerine yer verdi.

DIŞ TİCARET ELÇİLERİMİZ ÖNEMLİ BİR AÇIĞI KAPATIYOR
EGİAD’ın ‘Dış Ticaret Elçileri’ projesi hakkında konuşan Yelkenbiçer, şunları söyledi:

“Başkanvekili olduğum dönemde sayın Mustafa Aslan Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Onun dönemindeki bir proje olan ‘Dış Ticaret Elçileri’ projesinde amacımız şuydu: Farklı ülkelerde işletme kuran girişimcilerimiz var. Dış ticaret elçileri olarak atarsak; misal Almanya… Fatih Mehmet Sancar’ın orada işletmesi var. Orada onu elçi yaptık. Bir üyemiz Almanya’da şirket kurmak istediği zaman ona gidiyor. Avukat olarak kimden faydalanmış, bankadan hesap açmasına kadar bunlardan faydalanmasını sağladık. Üyelerimizin dış ticareti artırmasına yönelik bir fayda olarak görüyoruz. Döviz girdisini ülkemize sokmak için yaptığımız bir proje. İtalya’daki dış ticaret elçimiz Mustafa Uğur Barkan; Hollanda’da Elif Kazancı, Onur Can Ambalaj; Belçika’da Pınar Berberoğlu… Birkaç ülkenin daha elçisi var. Bu proje ortada yokken herkes kendi şirketinin kendi bilgi birikimiyle yapıyordu. Şu anda sıfırdan bir şirket kurmaktansa, elçiye gidebilirim. Bana bir ayda kuracağım şirketi 15 günde kurmamı sağlayabilir.”

YATIRIM MELEKLERİ, PANDEMİDE BİLE…
EGİAD Melekleri Yatırım Ağı ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Yelkenbiçer “Girişimcilik alanında çalışmaktan çok mutluyuz. Yatırım Melekleri bölgemizde ve dünyada girişimcileri tarayarak yatırımcılarına yatırım yapma imkanı sunuyor. Bireysel yatırım yapıyor herkes. 2015 yılında EGİAD melekleri olarak tüzel kişi olarak kurulduk. 2018’de akreditasyona başladık. Bölgemizdeki tek melek yatırım ağıydık. Her 5 yılda 10 yatırımcı olarak 5 yatırım yapmak zorundasınız. 2028’e kadar tek melek yatırım biziz. EGİAD, 2015’ten bu yana 33 girişim ve yatırım, 4 milyon dolardan fazla kendi bünyesinde 60 yatırımcısı, rutin olarak girişimcileriyle öne çıkmaya devam ediyor. Ülkemizin orta gelir tuzağından çıkması için bir fırsat olarak görüyoruz. İzQ girişimcilik ve inovasyon merkezini destekliyoruz. İzmir’i inovasyon şehri yapma vizyonuyla kurulmuş İzQ’da görev alarak eşgüdümlü olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dönem dönem mentorluk yapıyoruz” dedi.

SIRADA HANGİ PROJELER VAR?
EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ilerleyen süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da bilgiler aktardı:

“İlk işimiz, spor salonu hem kaynak yaratma hem enstalasyon kısmı, inşaat kısmı... Spor salonunu EGİAD Ortaokulu’na hak ettiği bir şekilde yapmak. Kasım ayında bir deprem idethon’u gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Girişimci adaylarını 48 saat boyunca İzQ’da toplayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremle ilgili çalışan departmanları depremle ilgili sorunlarını anlatacak, genç girişimci arkadaşlar da çözüm bulmaya çalışacak. Deprem dirençli kentler konusunda yeni çözümler bulmaya çalışılacak. ESİAD (Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği) ile planladığımız dijital dönüşüm planımız var. İşlerimizi tamamen dijitale taşımaktan bahsediyorum. 7 sene önce sanayide 4.0 zirvesi düzenlemiştik. Şubat ayındaki zirvemiz de ‘yapay zeka’ olacak. Yapay zekanın insan gücünü, üretimi ve iş yapış biçimini, detaylı bir şekilde, en iyi örnekleri inceleyeceğimiz bir zirve olacak.”

EV GENÇLERİ BEKA SORUNUDUR
Evde oturan gençler anlamına gelen ‘NEET’ kategorisi ile ilgili incelemeler yaptıklarını söyleyen Yelkenbiçer, “Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin ‘NEET’ kategorisinde ülkemizin birinci olduğunu gördük. Atatürk, Cumhuriyet’i gençlere emanet etmişti ama bunu popüler bir tabirle beka sorunu olarak da tabir edebiliriz. Türkiye ölçeğinde NEET nedir, İzmir ölçeğinde durum nedir, dünya bunu nasıl çözmüş? Biz de bunu inceleyerek İzmir’de nasıl çözebiliriz diye yola çıktık. İzmir Derneği ile işbirliğimiz ve beraber bir akademik çalışma gerçekleştireceğiz Ankara’daki milletvekillerine, yerel yönetimlere çözüm önerilerimizle birlikte gidip bu sorunu çözmeye çalışacağız. Deprem farkındalığıyla ilgili olarak deprem koordinasyon kurulu ile çalışmalar yapıyoruz. Göreve ocak ayında başladık, şubat depremiyle karşılaştık. Neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Bütün kurumlar bir olarak bir bağış kampanyası düzenledik. İnsanları bilinçlendirmeye çalıştık. En azından deprem farkındalığını işleyerek işletmelerde afet direncini ele aldık. Her ay bir rapor topluyorduk. Herkes şirketinde neler yaptığını her ay paylaşıyor. İlk yardımdan başladık daha sonra deprem dirençli şirketler konusunda çeşitli eğitimlerimiz oldu” diye konuştu.

BUGÜNKÜ ÖNCELİĞİM SİYASET DEĞİL, EGİAD
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması için yapılan davetler ve iş dünyası temsilcilerinin siyasete yakınlığı hatırlatılan Başkan Alp Avni Yelkenbiçer, “Kariyer planlamanızda belediye başkanı, milletvekili olmak var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“EGİAD’ın geçmiş dönem başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir milletvekili şu an. Gurur duyuyoruz. Benim görev sürem 2025 Ocak’a kadar. Siyasete bir ilgim var bizim ülkede siyasete ilgi olmadan bir iş yapılamıyor maalesef. Ben çok onurlu bir görevdeyim şu anda. Birinci önceliğim ailem, ikinci önceliğim EGİAD. Şimdi siyasete girme hedefim var desem yalan söylemiş olurum. EGİAD’ı da topluma hizmet etmek olarak görüyoruz.”

HER PARTİYE EŞİT YAKINLIKTAYIZ
EGİAD olarak genel seçimlerde çok yoğun bir şekilde misafir ağırladıklarını ifade eden Yelkenbiçer, gençlerin siyasetçilerle bir araya gelmeleri için toplantılar düzenlediklerini söyledi. Yelkenbiçer, “9 siyasi toplantı gerçekleştirdik. 80-100 arası katılım vardı. Her partiden 15 milletvekili ağırladık. Bir cumhurbaşkanı adayı, bir genel başkan ağırladık. Üyelerimiz, İzmir’le, ekonomiyle Türkiye’yle ilgili sorularını sorabildiler. Biz her partiye eşit yakınlıktayız. Hep eşit uzaklık derler ama biz yakın çalışmayı seviyoruz. Biz gönüllü çalışan insan kaynağıyız. Bize gelmek isteyen her siyasi partiye kapımız açık” dedi. Başkan Yelkenbiçer, her siyasi partiden beklentilerini şu sözlerle özetledi:

“Siyasette çatışmacı yapının bitmesini, toplumda eşitliliği, İstanbul Sözleşmesi’ne girilmesi gerektiğini, kurumların güçlendirilmesi gerektiğini, sadece büyüme odaklı değil, inovasyon odaklı yeşil büyüme, dijital büyümeye ihtiyacımız olduğunu, topluma refahın böyle yaratılacağını söyledik. Kuvvetler ayrılığına dikkat çektik. Son olarak da her canlının göçmenden tutun, kadın, çocuk her canlının onurlu yaşam hakkının tahsis edilmesi gerektiğini söyledik. Siyasi beklentilerimizi hepsine iletme şansımız oldu.”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Bu 'kitap' bir hesap pusulası!
 
Federasyon Başkanı Muhtar anlattı: Amatör ruh sizlere ömür!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
E CHP'li 22 Ekim 2023 Pazar 11:49

İz Gazete yalan haberi yapan ilk haber grubudur.Neden böyle bir yalan haber yapma gereği duyduğu şon 4 yıla nereden nereye geldiği araştırılırşa anlaşılır.!!!

Yorumu oyla      11      3  
İZMİRLİ 22 Ekim 2023 Pazar 11:33

R YAPMANIZDAKİ NE DEN NEDİR...

Yorumu oyla      6      4  
davut kaya 22 Ekim 2023 Pazar 10:26

hahahaaha

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bu 'kitap' bir hesap pusulası!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu 'kitap' bir hesap pusulası!
Korkunç olay: Bebek seyir halindeki otomobilden düştü!
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde seyir halindeki otomobilden düşen 1,5 yaşındaki ...
Kocasını bıçakladı... Polisi arayıp kendini ihbar etti!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Gönül D. (52), tartışırken kendisine küfreden ...
 
Tanker dehşet saçtı: 3 ölü, 11 yaralı
Gaziantep'teTarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda freni boşalan tanker; ...
Definecilerin hedefindeydi… Kaçak kazıdan 'Roma' çıktı!
Tire’de kaçak kazı yapılan bölgeden Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma ...
Sahil Güvenlik kurtardı... Hayata dönüş!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 20 düzensiz göçmen kurtarıldı.
 
İzmirliler dikkat... Bu yollar trafiğe kapalı!
Turkcell Granfondo İzmir Bisiklet Yarışı kapsamında bugün Konak-Urla hattında ...
20 doktor Gazze'ye yola çıkıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya X hesabından 'Gazzeli bebekler ...
AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Akın'ın nikahı kıyıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin İl Yönetim Kurulu ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva