HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2024 Perşembe - 10:35

Elektrik faciasında yeni gelişme: 27 şüpheliye tutuklama talebi!

İzmir'de sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 27 şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Öte yandan belge ve beyan delilleri değerlendirilerek 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Elektrik faciasında yeni gelişme: 27 şüpheliye tutuklama talebi!

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Bilirkişi ön raporu çerçevesinde sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 27 şüphelinin emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanarak adliyeye çıkarıldı.

TAMAMINA TUTUKLAMA TALEBİ
Şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 4'üncü ve 5'inci Sulh Ceza Hakimliklerine tutuklama talebiyle sevk edildi.

5 KİŞİ HAKKINDA DAHA GÖZALTI KARARI
Ayrıca belge ve beyan delilleri değerlendirilerek 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin de yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

 İzmir Barosu üyesi Murat Fatih Ülke, baro olarak bilirkişi incelemesi talebinde bulunduklarını söyledi. Avukat Ülke, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Burada birkaç gün önce korkunç bir olay yaşandı. 21'inci yüzyılın ilk çeyreği bitmek üzereyken İzmir'in tam göbeğinde 2 kişi biriken suya basıp elektrik akımına çarpılarak yaşamlarını yitirdi. Bu olay tüm İzmirlilerin başına gelebilirdi. Bu nedenle, bu olaydaki sorumluların hata, ihmal ve denetim eksikliğinin ne olduğunu ortaya çıkması adına delil tespiti için bir başvuru yaptık. Bu başvurudaki temel amacımız, burada yaşanan hata ve ihmaldeki, denetim eksikliğindeki kurumsal sorumluluğun ortaya çıkması. İzolasyon hatası mı? Kabloların yeterli derinlikte olmaması mı? Trafo ile bağlantı noktalarından mı kaynaklanıyordur? Sorun sadece bu lokalde mi yoksa daha geniş bir bölgeye mi ilgilendiriyor gibi birçok soru işaretinin açığa çıkmasını amaçladık. Sorumluluğu ortaya çıkan kurumların bu sorunu gidermesi için neler yapmasının gerektiğini tespitini de istedik. Çünkü bize İzmir'in çok farklı yerlerinden, bunun gibi elektrik akımı tehlikesi olan yerlerle ilgili bilgiler geliyor. Bu İzmir genelinde çok önemli bir sorun" dedi.

'TEKRAR AÇILMASINI VE İNCELENMESİNİ TALEP EDECEĞİZ'
Avukat Murat Fatih Ülke şöyle devam etti:

"21'inci yüzyılda küresel ısınmadan, kuraklıktan bahsederken, yağmuru hepimiz özlemle beklerken, artık yağmur yağmasından korkar hale gelmek istemiyoruz. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Daha önceki savcılık dosyasında yerle ilgili yapılan incelemedeki tutulan tutanakların ve belgelerin yeniden incelenerek yeterli olup olmadığını karar verecek bilirkişi bugün buraya geldi. Eğer yeterli olmadığına kanaati getirilirse, buranın tekrar açılmasını ve incelenmesini talep edeceğiz. Devam eden savcılık dosyası ceza hukuku anlamında bireysel sorumluluklarının tespiti aşamasında sürüyor. Ancak biz GDZ Elektrik'in, İZSU'nun, belediye gibi burada kurumsal sorumlulukları olan ortaya çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

'PROBLEMLERİN GELECEKTE SORUNLAR YAŞATABİLECEĞİNİ BİLDİRMİŞTİK'
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şahan Kılıç da "Biz kaza olur olmaz olay yerinde incelemelerde bulunduk. Fotoğraflar ve rapor ile gördüğümüz kusurları bildirdik. Basın açıklamasında da eksik ve problemleri anlatmaya çalıştık. Bu konuda daha önce de bir açıklamamız oldu. Birkaç problemin, gelecekte sorunlar yaşatabileceğini bildirmiştik. Biz, konuyla ilgili üzerimize düşen görevi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yapısal değişikliklerle ilgili önerilerimizi belirtiyoruz. Dünya standartlarında neler yapıldığını anlatıyoruz. Bununla ilgili mevzuatın değişmesi gerektiği gibi önerilerde bulunuyoruz. Şu an için burada her şeyin üstü kapatılmış. Bununla ilgili bu saatten sonra değil de bundan önce yapılan tespitlerin daha önemli, daha değerli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Olay
Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.(AA- DHA)

 
İzmir'de basketbol tutkusu sokağa taşacak
 
Altınordu'da kaleci Mert Furkan yolcu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Etki ve tesir 18 Temmuz 2024 Perşembe 13:31

Bütün liyakatsizliğin kaynağı chp ve İzmir. Say say bitmez. Yunan şarkıcı getirip kovmak marifetmiş gibi bir de zırvalıyor.

Yorumu oyla      2      9  
Citizen 18 Temmuz 2024 Perşembe 11:17

Yakın zamanda Narlıdere'de bizim sokaktaki elektrik tellerini de yer altına aldılar. Sokağımızda su taşkınları çok fazla yaşanıyor. Bu kabloların bağlantı yerlerinin doğru bir şekilde izole edildiğini de sanmıyorum. Zaten çok ilkel bir şekilde kazıldı ve yapıldı herşey. Yapılan çalışmadaki görüntü de güven verici değildi. Ayrıca, ayda neredeyse 1-2 defa İZSU gelip patlayan boruları onarmak için sokakta kazı yapıyor. Sonra arada bir jeotermalciler gelip boruları onarmak için kazıyor. Sonra Gediz geliyor o da kazıyor arada bir. Kısacası, yaptıkları hiçbir şey asla sağlam değil ve asla güven vermiyor. Hiçbiri masum değil. "Hak, hukuk, adelet" demesi gereken asla onlar değil, biziz.

Yorumu oyla      7      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına darbe
Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında ...
Bergama'dan acı haber: Yangın şehidi memleketine uğurlandı
İzmir'in Bergama ilçesindeki orman yangınına müdahale sırasında içerisinde ...
13 ilde 'SİBERAĞ-1' operasyonu: 35 gözaltı
13 ilde düzenlenen “nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine girme, ...
 
İzmir'de FETÖ baskını!
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Umut yolculuğu İzmir'de son buldu!
İzmir'in Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında 89 düzensiz göçmen yakalandı, ...
Kapanmanın eşiğine geldiler... ASM'lerde kira krizi!
İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, Balçova’da yıkılacak ...
 
TÜRKSAT 6A'nın son ateşlemesi yapıldı
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'nın, yörünge ...
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Damat darp edildi.... Yakınları gelinin evini bastı!
Bursa'da iki gün önce eşinin ailesi tarafından darbedilerek yoğun bakım ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Küçük çiftçiliğin tasfiyesi ya da tarım arazilerinin kiraya verilmesi ne demek?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazıyooor!'
Kemal ARI
Kemal ARI
‘Hacıyanesti, gel de ordularını kurtar!’
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Körfez ölür mü?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kapsayıcı ve Eşitlikçi Bir Olimpiyat
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Bana Mustafa Kemal’i anlat dediler
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sorumluluk...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset bu ise…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Türkiye’de yaşarken anlam bulamamanın yarattığı psikolojik çöküntü
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yüksek fiyatlara galiba alıştık!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva