HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2023 Pazar - 08:57

Gazeteci Yapar, Esnaf Odası seçimlerini yorumladı: Zekeriya Mutlu bu durumu hak etti!

Egedesonsöz İmtiyaz Sahibi Fatih Yapar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde 16 yıllık iktidarının ardından mağlubiyet alan Zekeriya Mutlu’yu hedef alarak “Yarı yolda bırakıldım demediniz. Ne olduğunu anlatmadınız. İzmir Esnafı’na bu yapılır mı demediniz, tekrar arkadan dolaşıp, dolaşıp bir yerlerden çıkmaya çalıştınız. Verdiğiniz tüm fotoğraf, son beş yılda yaptıklarınız, bu geldiğiniz durumu hak eden bir pozisyondaydı. Zekeriya Mutlu bugün ne muamele görüyorsa bana göre hak ettiğini görüyordur” dedi.

Gazeteci Yapar, Esnaf Odası seçimlerini yorumladı: Zekeriya Mutlu bu durumu hak etti!

EGEDESONSÖZ- Gazeteci Fatih Yapar, Bir TV’de yayınlanan “Söz Meclisten İçeri” programında, İzmir Esnaf ve Sanaatkarlar Odası seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteciler Ümit Yaldız, Hanzade Ünuz ve Mustafa Yılmaz’ın da değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda 16 yıllık Zekeriya Mutlu döneminin bitişi ve Yalçın Ata’nın galibiyeti ile taçlanan seçimdeki “siyasi müdahale” konusu programda tartışıldı.

Seçimin arka planında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yoğun bir çalışma yaptığını ve bunun Kaya’nın da kabul ettiğini belirten Gazeteci Fatih Yapar, esnaf kredi kooperatifinin de seçimde kilit bir aktör olarak yer aldığının altını çizdi.

ESNAF KREDİ KOOPERATİFİNİN DE DESTEĞİ VAR
Yapar açıklamasında şunları söyledi:

“Seçim sürecine siyasi, idari, maddi ve manevi anlamda müdahale etmiş bir iktidar siyaseti var. Bunun tamamen yöneticiliğini, arka plan çalışmalarını Mahmut Atilla Kaya’nın yaptığını da zaten kendisi de kabul etti. Doğrudan evet biz müdahale ettik demedi ancak arka planda Mahmut Atilla Kaya’nın çalışmaları var. Sonuçta, esnaf birliği ve esnafa destek veren esnaf kredi kooperatifi var. Tüm parayı, maddi imkanları orada değerlendiriyor. Uzun yıllar Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanlığını Selahattin Hünü’nün vefatından sonra genel merkez eli ile oğlunun Erdem Hünü seçilmesinde de siyasi bir müdahale vardı. Birçok odanın arka planda borçlarının kapatılması konusu var. Odalara maddi destek verilmesi ki, Selehattin Hünü’nün 2019 yerel seçimlerinde adaylık ile ilgili değerlendirme yapıldığında, Nihat Zeybekçi kendisini ziyarete geldiğinde, ‘AK Parti’ye oy veremeyenleri Allah çarpar’ diye bir ifadesi vardı. Bu değerlendirmeler ile siyasi anlamdaki müdahaleler buralardan başlamıştı. Şu anda gelinen durum itibari ile, müdahaleler yapıldı ve içerideki yönetim kademelerine bakacak olursak; Kahveciler Odası Başkanı, Kamyoncular Esnaf Odası ve 3’ncü Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı. Bunlar fiili partide görev alan isimler. Yönetim kademesinde bugün Yalçın Ata ile birlikte çalışacaklar. Siyaset şunu görüyor, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da ziyaret etti. 'Biz artık hükümet ile bir kanal bulduk' diye düşünülüyor. 'Bakanlıklarla temas kurabilecek bir yapı bundan sonra esnaf teşkilatında bulunuyor”

ZEKERİYA MUTLU BU DURUMU HAK ETTİ
Eski Başkan Mutlu’yu hedef alan Gazeteci Yapar, “Gelelim mevzuya, siyasi müdahale var mı var. İşin özeti budur. Bugün Esnaf Odaları Birliği eski Başkanı Zekeriya Mutlu’nun düştüğü durum, hak ettiği bir durum. Geldiği nokta, hak ettiği bir noktadır. Gördüğü muamele, hak ettiği bir muameledir. Hepsi kendi yaptıklarından dolayı başına gelmiş olaylardır. Uzun yıllardır Esnaf teşkilatı pasifti. Pandemi dönemi geçirmişsiniz, esnaf kırılmış, kirasını ödeyememiş siz, ne yardım yapmışsınız ne de yardım çağrısında bulunmuşsunuz. İnanılmaz derecede intiharlar yaşanmış, dükkanlar kapatılmış. Bu yerlerde çıkıp açıklama yapmamış, eylem yapmamışsınız. Fiili bir şey ortaya koyamamışsınız. İşiniz gücünüz, gidip kurdele kesmek, protokolde bulunmak olmuş. Zaten ilk olarak AK Parti'den milletvekili adayı olmak istemişsiniz, sonra sizi koydukları sırayı beğenmemişsiniz. Aday gösterilmeyince de Esnaf Başkanlığı'na devam etmişsiniz. O dönem istifa süreci olmadı biz biliyoruz” dedi.

İYİ PARTİ’YE DE YAKINLAŞMIŞTI
Geçtiğimiz ay yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim öncesinde Mutlu’nun ilk olarak İYİ Parti ile yakınlaşması olduğunu kaydeden Yapar, “Genel seçim sürecinde, siz geldiniz Meral Akşener’i Esnaf Birliği’nde ağırladınız. İYİ Parti’ye göz kırptınız. Onlara 'Ben sizden de aday olabilirim' dediniz. Sonra CHP’den aday adayı oldunuz. Öncesinde Kemal Bey ile görüştünüz. Esnaf Odası Onursal Başkanı, CHP eski Milletvekili Mehmet Ali Susam aracılığı ile gittiniz CHP’ye. Orada Parti Sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile anlaştınız. Özel toplantıda Kemal Bey’in size ne söylediğini çeşitli yerlerde söylediniz. İstifa etme kararı aldınız ve istifa ettiniz. Sonra döndünüz aday yapılmayınca, hiçbir şey söylemediniz. 'Yarı yolda bırakıldım' demediniz. Ne olduğunu anlatmadınız. 'İzmir Esnafı’na bu yapılır mı' demediniz, tekrar arkadan dolaşıp, dolaşıp bir yerlerden çıkmaya çalıştınız. Pazarcılar Odası kökenlisiniz, pazarcı olarak istifa ettiniz. Seyyar Sebze ve Meyve Satıcıları Odası’ndan tekrar yönetime girmeye kalktınız. Verdiğiniz tüm fotoğraf, son beş yılda yaptıklarınız, bu geldiğiniz durumu hak eden bir pozisyondaydı. Zekeriya Mutlu bugün ne muamele görüyorsa bana göre hak ettiğini görüyordur” ifadesini kullandı.

MUTLU’NUN SESSİZ KALMASININ SEBEBİ YEREL SEÇİMLER OLABİLİR
Mutlu’nun süreç içerisinde pasif kalmasının sebeplerinden birinin yerel seçimler olabileceğini söyleyen Yapar, “Esnaf Teşkilatı liderini istifa ettirmek sonrasında ise onu listeye koymamak ayıptır dedik. Bu esnafa bu teşkilata yazıktır dedik. Niye sen hakkını savunmuyorsun dedik. Ama hiçbir şey demedi. Zekeriya Mutlu’nun da bu kadar bağırmaması ve tepki göstermeme nedeni 8 ay sonra gelecek olan yerel seçimler de olabilir. Seçim geliyor beni bir yerden aday yaparlar diye düşünüyor olabilir” açıklamasını yaptı.

 
FETÖ firarisi Boydak tutuklandı!
 
Bayram öncesi talep patladı... Fiyatlar fırladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Yaldız’dan Soyer’in ‘değişim’ yazısı için yorum: Eleştiri, Kılıçdaroğlu’na değil anlayışa!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir Büyükşehir ...
Bahçeli'den Rabia Kadir çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Geldiğimiz bu aşamada, Sayın Rabia Kadir’in ...
CHP'li Kılıç'tan Akşener'e gönderme: Şimdilik içimize atıyoruz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin kurultayında dile ...
 
Akşener ‘en büyük pişmanlığım’ dedi, CHP’li Bayır ateş püskürdü: Boşaltın o zaman meclisi!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kurultay toplantısında söylediği ...
Erdoğan'dan Rus lider Putin'e destek
Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in lideri silahlı ayaklanma başlattı. ...
Oktay Vural siyasete geri döndü!
İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı'nda Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi. ...
 
Bakan Yumaklı da katıldı... İzmir'de dev orman yangını tatbikatı!
Bakan Yumaklı da katıldı... İzmir'de dev orman yangını tatbikatı!
AK Partili İnan duyurdu… Büyükşehir’in kooperatif modeline bakanlıktan soruşturma!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir ...
CHP Menderes kulisleri... Adım adım iki adaylı seçim!
Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Örgütü’nde ilçe başkanlığı için Hakan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva