HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2012 Cuma - 19:15

Erdoğan: Zana'yı susturmaya çalışıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Van 4.Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada BDP'li Leyla Zana ile yaptığı görüşmeye ilişkin 'çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldu.' tespitinde bulundu.

Erdoğan: Zana yı susturmaya çalışıyorlar

VAN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Van 4.Olağan İl Kongresi'nde konuştu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile yaptığı görüşmeyle ilgili, “Sayın Leyla Zana'nın bizimle görüşmesinden, çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldu. Art arda çok sert açıklamalar yaptı. Şu anda mahalle baskısı uygulayarak, tehdit ederek, korkutarak Sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar” dedi.
 
Erdoğan, depremle Van'a olan sorumluluklarının daha da arttığını belirtti.
 
“Enkazın altından çıkan her bebek, her çocuk, her kardeşimiz 75 milyonun tamamının gözlerini yaşarttı” diyen Erdoğan, “Düşünebiliyor musunuz? Trabzon'da yetiştirme yurdunda kalan, bisiklet almak için harçlıklarını biriktiren 12 yaşındaki Muhammet, hayali olan bisikletten vazgeçerek 61 lirasını Van'a gönderdi. İstanbul'da sokaktan kağıt toplayarak para kazanmaya çalışan gençler, kendilerini bir kenara bıraktılar, Van'a yardım gönderdiler” diye konuştu.
 
Vanlılara seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“Sevgili Vanlılar, biz biriz, beraberiz, ezelden ebediyete kadar kardeşiz. Onun için bir olduk, birlikte olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu kardeşliği hiç kimse bozamayacak. Bizim aramıza hiç kimse giremeyecek. Hiç kimse bizim kadim birlikteliğimizi çiğneyip geçemeyecek.
 
Lütfen dikkat edin, 23 Ekim'de Van'da deprem oldu, ne terör örgütü ne de BDP tahriklere, provokasyonlara, kanlı eylemlere en küçük bir ara vermedi. 75 milyon Van'ın acısı için ağlarken, 75 milyon Van için seferber olurken bölücü terör örgütü kan akıtmaya ve BDP provokasyon yapmaya devam etti.
 
Türkiye hatta dünya Van'da enkaz kaldırmaya çalışırken terör örgütü Van'ın ilçelerinde mayınlı tuzaklar hazırladı. Vanlılar burada enkaz altından insan kurtarmaya çalışırken Van Belediyesi'nin cenaze araçları Malatya morgunun önünde ne yazık ki terörist taşımak için tahsis edildi.
 
Türkiye'nin her yerinden doktorlar burada Vanlı kardeşime fedakarca hizmet etmenin mücadelesini verirken, BDP'nin milletvekili geldi, burada doktora şiddet uygulamak gibi bir densizliğin, terbiyesizliğin içine girdi.
 
Taş atmak için, molotof atmak için, kepenk kapattırmak için, askere, polise, kamu görevlisine saldırmak için anında organize olanlar, Van'da can pazarı yaşanırken, uzakta durup seyretmeyi tercih ettiler. Bu terör örgütü benim Van'daki ihtiyaç sahibi kardeşime gönderilmiş çadırı, battaniyeyi, giyecek ve yiyeceği gasbedecek kadar alçak olduğunu bir kez daha gösterdi.
 
Kendisi de bu toprakların bir evladı olan deprem sonrası gönüllü olarak tayin isteyip Van'a gelen polis memurumuz Murat Dilmaç'ı nöbet tuttuğu konteyner kentte kalleşçe şehit etmekten çekinmediler. Murat Dilmaç, kendi ailesinin de kaldığı konteyner kentteki depremzedelerin, güvenliğini sağlamak için orada görev yapıyordu.
 
Van depremiyle terör örgütünün, BDP'nin BDP'li belediyelerin maskesi bir kez daha yere düşmüştür. Bunlar sadece ve sadece kan ticareti yaparlar, can ticareti yaparlar. Bunlar gençleri kendi kirli emellerine alet eder ama o gençlerin annelerine, babalarına, kardeşlerine acıdan başka hiçbir şey vermezler”
 
'LEYLE ZANA'YI SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile görüşmesine değinen Erdoğan, şunları söyledi:
“BDP tarafından aday gösterilerek seçilen bir bağımsız milletvekili Sayın Leyla Zana bir açıklama yaptı. Çözüme ilişkin umudunu dile getirdi. Randevu talep etti, verdik ve Ankara'da Başbakan Yardımcım Beşir Atalay ile üçlü bir görüşme yaptık. Çok samimi bir ortamda ön yargılardan uzak, çözümü arzulayan bir tavırla kendisiyle istişarede bulunduk. Şuraya dikkat edin Sayın Leyla Zana'nın bizimle görüşmesinden, çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldular. Art arda çok sert açıklamalar yaptılar. Şu anda mahalle baskısı uygulayarak, tehdit ederek, korkutarak Sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar. İşte terör örgütü ve uzantısı budur.
 
BDP, Doğu'nun, Güneydoğu'nun CHP'si olmak için emin adımlarla, kararlı adımlarla ilerleyen bir partidir. Nasıl ki CHP tek parti özlemi içindeyse BDP de tek parti olma özlemi içindedir. Ne diyor? Biz diyor, 'Kürtlerin partisiyiz' diyor. Hayır değilsiniz. Kürt kardeşlerimi şu anda birinci derecede temsil eden parti AK Parti'dir. Yapılan her şey ortada. Cebren, dayatarak, tehditle oy alma var, bir de demokratik olarak, halkın kendi iradesine saygı duyarak, propagandasını yapan demokratik ortamın temsilcisi AK Parti var. Nasıl ki CHP kendi fikirlerinden başkasına tahammül edemiyorsa BDP de ne yazık ki iktidar olmanın yollarını farklı şekilde zorluyor. Nasıl ki CHP Dersim'de insanları katlettiyse, demokrasiyi ertelediyse, darbelere çanak tuttuysa farklı bir sesi nerede görürse görsün susturduysa bugün BDP de aynısını yapıyor. Nasıl ki CHP statüko partisi olduysa BDP de bugün statükonun bozulmasına tahammül edemiyor. İşte bu kirli oyunu sizler bozacaksınız.” (aa)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Engin ‘rakiplerine’ konuk oldu: Akay’la dostluk mesajı
CHP İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki heyet AK Parti, HAS Parti ve ...
‘Tutuklu vekiller çıkarsa Başbuğ da çıkar’
Hükümetin tüm yasal düzenlemelerinde kilit rol oynayan Başbakan Yardımcısı ...
CHP’nin kadın vekillerinden Nevşehir çıkarması
CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven ve Sedef Küçük, fahri vekilliklerini ...
 
“PKK ile müzakere söz konusu olamaz”
Başbakan Erdoğan, “Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi ...
MHP Karaburun’dan ‘iki transfer’
Karaburun Belediyesinin AKP’li iki meclis üyesi törenle MHP’ye katıldı. ...
Sürpriz liste: Kılıçdaroğlu'nun PM’si sızdı mı?
CHP gözler 17- 18 Temmuz’daki büyük kurultaya çevrildi. Kılıçdaroğlu tarafından ...
 
'Uçağımızın düşürülmesi papatya falına döndü'
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, iki pilotun şehit olduğu, Akdeniz'e ...
Bekaroğlu: Söz vermiştik, ne değişti?
HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, "1 Kasım 2010'da bir grup ...
AK Partili kadınlardan okullara destek
Ak Parti İzmir kadın kolları Teşkilatı “ Her şey çocuklarımız için “ projesini ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva