HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2023 Salı - 18:33

Erdoğan müjdeyi verdi: 3 yeni tesis kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl içinde Eskişehir’e 501 milyon liralık yatırımla üç yeni bor işleme tesisi daha kazandıracağız" müjdesini verdi.

Erdoğan müjdeyi verdi: 3 yeni tesis kurulacak

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Şehrimizin dinamizmi her geçen gün artıyor. Bizim bu ülkeye en büyük hizmetimiz asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini sadece 20 yılda tamamlamış olmamızdır. Türkiye Yüzyılını inşa etmeye hazırlanıyoruz. Bugün de ekonomimizin kendilerine bağlı kalmasını isteyenler var. Terör örgütlerinin kanlı saldırılarından, darbe teşebbüslerine kadar kullanmadık araç bırakmadılar. Hepsinin üstesinden geldik. Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. 

"7'Lİ MASA TERÖRLE KOL KOLA"
CHP terörle kol kola, İYİ Parti terörle kol kola, yavrucaklar var onlar da istikameti kaybetmişler. Bu masaya alenen destek veren terör örgütlerini de ilave etmek lazım. Sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini, eroin kaçakçılarını ne istiyor bunlar? Türkiye yüksek teknoloji alanına girmesin istiyorlar. İHA yapmasın, SİHA yapmasın, AKINCI yapmasın, KIZILELMA yapmasın, TCG Anadolu'ya da yapmasın. Yıllar yılı ülkeyi böyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler.

"BEBECAN EKONOMİDEN ANLAMAZ"
Türkiye kendi belirledikleri politikalara sadakat etsin istiyorlar. Davos'tayız Bebecan o zaman bakan, beraber IMF'in başındaki zatla görüşüyoruz. Dedim ki "Siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz ama bu gelenler bize akıl vermeye mi geliyor yoksa taksitlerini almaya mı geliyorlar. Türkiye'yi ben yönetirim". 2013'te bunların alacağını ödedik. CHP ve İP bunlar bize akıl verdiler, IMF'ten borç almanız lazım dediler. Bebecan ekonomiden anlamaz, sadece satışını yapar. Bay bay Kemal buna milletvekilliği vermiş, satışa geldiler. 

"14 MAYIS'TA SİYASİ MEFTA HALİNE GELECEKLER"
CHP'liler bizim TCG Anadolu'dan bile rahatsız, terör örgütünün uzantısı HDP de rahatsız, Kandil'de rahatsız. İHA, SİHA bunların tepesine tepesine iniyor. Cumhur İttifakı iş başında olursa teröristlere nefes almak yok. Alacağımız çok yol var. 14 Mayıs bunların siyasi mefta haline gelmesi olacaktır. Ülkemizin yaşadığı devrimleri hazmedemeyenler yüzlerinden okunuyor. Eskiden ülkemizle ilgili niyetlerini gizli saklı ifade ederlerdi, artık açıkça söylüyorlar. 

Bay bay Kemal çıkmış soğan da soğan diyor. Sen soğanı şöyle masanın üstüne koyup vurup da yiyebilirsin, biz öyle büyüdük. Bay bay Kemal bu yollar olmasaydı bu soğanı nasıl taşıyacaktınız. 

Bu yolları yaptık ki bunlar taşınsın. Bunların böyle bir derdi yok. Çok uzun mücadeleler sonunda ülkemizi bugünkü seviyesine getirdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız. 14 Mayıs'ta umudunu FETÖ ve PKK'ya bağlayanlara dersini veriyor muyuz?

Bizim siyasetteki alameti farikamız eser ve hizmettir. Milletimiz bizi 15 seçimde 1.parti olarak çıkardı. Bugün de Eskişehir'de yatırım tutarı 4 milyar olan 99 ayrı yatırımın açılışını yapmak için buradayız.

"3 YENİ BOR İŞLEME TESİSİ DAHA KAZANDIRACAĞIZ"
Bugün sizlerle 2 önemli projenin sevincini paylaşacağız. Eskişehir bor cevheriyle 2 milyar Dolar gelir sağladı. Eti Maden, Eskişehir'e 700 milyon liralık yatırım yaptı. Artık cep telefonlarında bir otomobilin ötesinde bir akıllı cihaz olan Togg'da kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor. Bu madenlerin enerjiden savunmaya kimyadan cam ve seramik üretimine kadar geniş kullanım alanı var. Yıllık üretimi 500 bin tona çıkartacak yeni bir tesis kuracağız. 3 yeni bor işleme tesisi daha kazandıracağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde ihtiyacımız olan lokomotifi burada üreteceğiz. İlk hareket testine şahitlik edeceğiz. Eskişehir lokomotif üretimi döner köprü imalatı gibi birçok yeniliğe bizim dönemimizde imza attı.

 
Muğla'da zehir tacirlerine baskın!
 
Kılıçdaroğlu da törende... İzmir95 Projesi Türkiye'ye yayılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Belime silahımı takar kendimi korurum'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden ...
'Yapamayacakları ne varsa vadediyorlar'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin, iktidarın eser ve hizmetlerinden ...
Dışişleri: Sudan'daki vatandaşlarımızın durumunu yakından takip ediyoruz
Dışişleri Bakanlığı'nca, "Sudan’daki vatandaşlarımızın durumunu yakından ...
 
'Bayrağımız ve vatanımız için ölüme gideriz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim iki kırmızı çizgimiz var; ...
'133 bin TOKİ konutundan 1 tanesi bile yıkılmadı'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Kahramanmaraş'ta basın toplantısı ...
TBMM, '23 Nisan' özel gündemiyle toplanacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), kuruluşunun 103'üncü yıl dönümü ve ...
 
AK Partili Kaya’dan CHP’li Sandal’a tepki: Ciddiye alınacak birisi değil!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Bayraklı’da bulunan deprem ...
Erdoğan: Emperyalist düzene biz dur dedik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar'daki, ilk seçim mitinginde ...
İYİ Parti adayları vitrinde… İzmir’de anahtarı teslim almaya geldik!
İYİ Parti İzmir'de gerçekleştirilen milletvekilliği aday tanıtım toplantısına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva