HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2024 Cuma - 00:01

Erdoğan imzaladı... Hotar büyükelçi oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirmesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik'in Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı. Hotar'a büyükelçi unvanı da verilirken atama ile birlikte Hotar'ın DEÜ'deki görevi de sonlanmış oldu.

Erdoğan imzaladı... Hotar büyükelçi oldu!

EGEDESONSÖZ -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan karara göre Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Akdeniz için Birlik'in Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendilrildi. Hotar'a ayrıca büyükelçilik unvanı da verildi. 

Kararla birlikte Hotar'ın Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki rektörlük görevi de sonlanmış oldu. Hotar, 15 Temmuz 2018 tarihinden beri rektörlük görevini yürütüyordu.

Alınan karar şu şekilde: 

1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü ve 161 inci maddeleri gereğince, Fatma Seniha Nükhet HOTAR Akdeniz için Birlik (AiB) Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmiş ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir.

HOTAR'DAN AÇIKLAMA
Nükhet Hotar ise yaptığı açıklamayla büyükelçilik ünvanı ve Akdeniz İçin Birlik (UFM) genel sekreter yardımcılığı görevinden dolayı mutluluk yaşadığını belirterek " Bir süreden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandırmasıyla tarafıma tevdi edileceğini bildiğim büyükelçilik ünvanı ve Akdeniz İçin Birlik (UFM) genel sekreter yardımcılığı görevi, şahsımda büyük bir mutluluk oluşturmuştur. 15 Temmuz 2018 tarihinde yine Muhterem Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne atanmış idim. Önce öğrencisi sonrasında öğretim üyesi olduğum üniversitenin ilk kadın rektörü olmanın gururunu da büyük bir sorumluluk duygusu ile taşımaktayım. Görevden ayrılmanın burukluğu ancak ülkemizi uluslararası stratejik öneme sahip bir kuruluşta üst düzeyde temsil edecek olmanın heyecanı ve sevinci içindeyim. Bu duygularla Muhterem Cumhurbaşkanımıza en derin şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrenci ve çalışma arkadaşlarıma başarılarının devamını diliyorum" ifadeleri kullandı.

AKDENİZ İÇİN BİRLİK HAKKINDA
Akdeniz için Birlik (AiB) Avrupa ve Akdeniz Havzası'ndan 43 ülkenin yer aldığı hükûmetler arası bir kuruluştur: Avrupa Birliği'nden 28 üye devlet ve Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Avrupa'dan 15 ortak Akdeniz ülkesini kapsar.  Birlik, 1995'te kurulan ve Barselona Süreci olarak bilinen Avrupa-Akdeniz Ortaklığı'nı güçlendirme amacıyla Temmuz 2008'de Akdeniz için Paris Zirvesi’nde oluşturulmuştur. Birliğin amacı, Akdeniz bölgesi genelinde istikrar ve entegrasyonu teşvik etmektir. Birlik, Akdeniz'in iki kıyısı arasında ortak mülkiyet, ortak karar alma ve ortak sorumluluk prensipleri temelinde bölgesel stratejik meselelerin tartışılması için bir forum teşkil eder. Başlıca amacı, ülkelerin sosyoekonomik kalkınmasını desteklemek ve bölgede istikrar sağlamak üzere Akdeniz bölgesinde hem Kuzey-Güney hem de Güney-Güney entegrasyonunu artırmaktır. Kuruluş, yürüttüğü eylemlerle insani kalkınmayı teşvik etmek ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek şeklinde iki temel dayanağa odaklanmaktadır.

 
HÜDA PAR'dan İzmir kararı!
 
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık 17 Şubat 2024 Cumartesi 02:33

Bir insan düşünün ki koca bir üniversitenin başında ve görevinden ayrıldığında bilim, irfan ve eğitime katkıları ile anılması gerekirken, kendisi hakkında hiç bir yerde tek bir iyi kelime yok.Sadece insanlar kaybolan yıllara acıyor ve tüm kayıplara rağmen bu görevden alma nedeni ile mutlu oluyor.Yazık ki ne yazık

Yorumu oyla      1      1  
Mustafa karaman 16 Şubat 2024 Cuma 12:14

Yeni görevinizde başarılar dilerim

Yorumu oyla      1      2  
ŞAKİR OGÜN TARHAN 16 Şubat 2024 Cuma 12:04

böyle bir görev değişikliği üniversite için hayırlı olmuş kendisi içinde hayırlı olur inşallah üniversitenin başarısız bir hastane yönetiliyor algısı vardı bundan sonra bunu düzeltecek bir yöneticinin gelmesini ümit ederim

Yorumu oyla      1      1  
Bulut 16 Şubat 2024 Cuma 09:41

Artık ülkemizin sırtı yere gelmez.

Yorumu oyla      3      3  
CHP’li 16 Şubat 2024 Cuma 08:40

Senelerdir chp de çalışıyorum 16 yaşımdan 35 yaşıma kadar her yerden görev aldım chp de ama daha meclis üyesi bile olamadım bırak meclis üyeliğini ilçe yönetime girerken bile kavgayla chp izmire çeki düzen ver çantada keklik olayını bitir

Yorumu oyla      3      6  
MURTAZA 16 Şubat 2024 Cuma 07:31

Dokuz Eylül Üniversitesi akademik camiasının gözü aydın. Anladınız beni değil mi?

Yorumu oyla      15      3  
izmirli 16 Şubat 2024 Cuma 04:54

bir izmirli olarak içim rahatladı. hiç olmazsa izmirden ve deü’den uzak olsun. öğrenciler gidişi sebebiyle bir kutlama yapıyor mu acaba?

Yorumu oyla      14      3  
İyi haber 16 Şubat 2024 Cuma 02:15

Kurtulduk!

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HÜDA PAR'dan İzmir kararı!
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir ve ...
İzmir'de hayvanseverlerden 'Eros' eylemi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, İstanbul'da vahşice öldürülen 'Eros' isimli ...
İşçiler toprak altındayken ilan verdiler!
Erzincan İliç’teki felaketin ardından 9 işçiyi arama çalışmaları sürerken ...
 
YÖK'ten özel yetenek sınavlarına yeni düzenleme
Spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının giriş ...
Instagram'daki 2 yıllık sessizliğini bozdu
2022 yılından beri Instagram paylaşımı yapmayan Sedat Peker, Sevgililer ...
Kademeli emeklilik bekleyene emsal karar!
Milyonlar EYT yasası sonrası en çok 'Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak' ...
 
Türkiye ESSI için imza attı!
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorious, Türkiye ve Yunanistan’ın Avrupa ...
YSK'dan e-posta ve mesaj uyarısı!
YSK'dan yapılan uyarıda, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen ...
Liseli öğrenci okul arkadaşı kurbanı!
Ankara’da okul arkadaşı tarafından bıçaklanan lise öğrencisi, tedavi gördüğü ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva