HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 14:57

Erdoğan'a: Atamayacaktın, neden umut verdin?

CHP İstanbul’da ‘Büyük Eğitim Mitingi’ düzenledi. Atanmayan öğretmenler, mülakat ve müfredat mağdurlarının katıldığı mitingde Özgür Özel, Erdoğan’a “Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?” diye sordu.

Erdoğan a: Atamayacaktın, neden umut verdin?

CHP ‘tematik’ mitinglerinin ilkine bugün İstanbul Saraçhane Meydanı’nda yapıldı. İstanbul Saraçhane’deki mitinglerden ilki olan ‘Büyük Eğitim Mitingi’ne atanmayan öğretmenler, mülakat ve müfredat mağdurları katıldı. Mitinge ayrıca Eğitim İş Sendikası, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP milletvekilleri de katıldı.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN: SİZLERİ BU SÖZDEN NE VAZGEÇİRDİ?
Saat 13:30’da başlayan mitingde atanamayan ilk sözü Hilal Başkapan adlı bir öğretmen meslektaşları adına aldı ve şunları söyledi: “Ataması yapılmayan öğretmenler ya düşük ücretlerle okullarda çalışmaya ya da asgari ücretin yarısına ücretli öğretmenlik yapmaya mecburlar. Bizler mesleğimizi insanca şartlarda yerine getirmek istiyoruz. Genel seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönem MEB Bakanı Mahmut Özer mülakatın kaldırılacağını dile getirdi. Bizler de bu sözlere umutlanıp tekrar sınava hazırlandık. Geldiğimiz noktada ise yılların emeği bir kenara bırakılmaktadır. Kalkacağı söylenen mülakat ise daha ağır bir şekilde önümüze konmaktadır. Bizler bu mülakatları öğretmenlik eğitimimizde onlarca kez aştık. Şu an objektifliğine asla inanmadığımız bir sisteme geçiliyor. Böyle olduğuna kendileri de inanıyor ki seçim sürecinde mülakatın kaldırılacağını vaat etti. Şimdi soruyoruz sizleri bu sözden vazgeçiren nedir? Farklı komisyonların farklı puanlar vermesinin önüne nasıl geçeceksiniz? Bu mülakat ekonomiye ağır bir yük getirmektedir. Mülakat yüzünden derece yapmış bir öğretmenin riski varken Suriyeli öğretmenin sınavsız göreve başlaması bizi derinden üzmektedir. Şimdi sözleri tutma zamanı. Sözlerimizi ebedi öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk sözleriyle bitiriyorum; ‘Toplumların uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür’ ”

‘ÇOCUKLARA YEMEK VERMEDİNİZ, SERMAYEYE PARA AKTARDINIZ’
Daha sonra Kürsüye çıkan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, iktidarın eğitim politikalarına tepki gösterdi. “Çocuklara yemek vermediniz, sermayeye para aktardınız” diye konuşan Özbay, mevcut iktidarın verdiği sözleri tutmadığına vurgu yaptı. Özbay, yeni eğitim müfredatına da tepki gösterdi.

Devamla söz alan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak da eğitim politikalarına tepki gösterdi. Liyakat vurgusu yapan Irmak, “Biz liyakat dedikçe onlar biat ve mülakat dediler” ifadelerini kullandı. Irmak, “Aydınlık yarınları birlikte kuracağız, karanlığa izin vermeyeceğiz” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL ‘İŞÇİ SINIFI’NA SELAMLA BAŞLADI
Mitingde sendika başkanlarından sonra söz alan CHP lideri Özgür Özel ise şu açıklamaları yaptı:

“Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, katledilen lise öğretmeni İbrahim Oktugan’ı, terör örgütünün katlettiği Aybike öğretmeni minnetle anıyoruz. Bu meydan Saraçhane, bu meydan tarihi bir meydan. Bu meydan ilk işçi mitinginin yapıldığı bir meydan. Saraçhane’den Türkiye işçi sınıfını saygıyla selamlıyorum. Bu meydanda atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, müfredat itiraz edenler var.

Bir kusurları yok ki atanamamış olsunlar atanmayan öğretmenlerin. Kaldırılacağına söz verilen mülakatın sınavda 1,2. olduğu halde sorulan soruya yandaşça cevap veremediği için liyakatli olduğu halde mülakat mağdurlarıyla birlikte herkes ve onlara destek olmak üzere burada bulunan herkese hoş geldiniz diyorum.

‘ERDOĞAN’A SESLENİYORUM…’
Diyorlar ki 3 yıl boyunca tasarruf tedbirleri kapsamında emekli olan kadar öğretmen atayacağız. Bu hesapla mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için 65 yıla kadar ihtiyaç var. Burada hatırlatıyorum. Ne diyordunuz itibardan tasarruf olur eğitimden olmaz. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun?

‘BU KAFAYA SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’
Cumhuriyetle derdi olan bir Bakan, Cumhuriyetle sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir. Seçim sloganı müfredat adı olamaz. Bu kafaya sonuna kadar direneceğiz. Ferman tek adamınsa, mücadele milletindir.”

 
Yolcu otobüsü alev aldı: Çok sayıda yolcu öldü!
 
TESK'ten 'yeni yapılandırma kanunu' talebi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kalkışma' çıkışı: Cüret edenlerin başı ezilmeli!
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin belediye başkanları toplantısında ...
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor!
AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı'nın 31 Mayıs-2 Haziran'da yapılacağı bildirildi.
Yeni anayasa açıklaması: Şu anda uzağız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni anayasa çalışmalarına oturmak için ...
 
Savcılıktan Kobane Davası kararlarına itiraz!
16 Mayıs’ta görülen Kobane Davası’nda tahliye edilmesine karar verilen ...
DEVA'nın başkanı Karaosmanoğlu'ndan CHP'ye geçenlere eleştiri: Seçim döneminde oturdular!
DEVA’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serap Karaosmanoğlu, partisinin ...
Fatih Erbakan: Yeni bir dönem başlatıyoruz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa'nın Viranşehir ...
 
Konak'ta rozet günü... DEVA'dan CHP'ye geçtiler!
DEVA Partisi İzmir il yönetiminden ve Konak ilçe yönetiminden 83 isim ...
Yılmaz Büyükerşen hakkında dava açıldı!
Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 4 sanık ...
CHP’de başkanlar zirvesi: İki mitinge yoğun katılım kararı ve ültimatom!
CHP İzmir İl Başkan Şenol Aslanoğlu, partisinin ilçe başkanları ile bir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva