HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Aralık 2009 Perşembe - 00:00

Engelliler, 750 kontüre isyan etti

2010'da sınırsız biniş imkanı olan kartlar yerine 750 kontürlük kartlar verileceğini, Başkan Kocaoğlu'ndan öğrenen engelli dernekleri, büyük tepki gösterdi.’

Engelliler, 750 kontüre isyan etti

2010'da sınırsız biniş imkanı olan kartlar yerine 750 kontürlük kartlar verileceğini, Başkan Kocaoğlu'ndan öğrenen engelli dernekleri, büyük tepki gösterdi.’
 
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, engellilerin kent içinde yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Hep birlikte el ele sorunları aşmak durumundayız'' dedi.  
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek sorunlarını anlatan engelli dernekleri, Başkan'dan bazı taleplerde bulundular..
Kaldırımların engelliler tarafından kullanılması için düzenlemeler yaptıklarını, ana arterlerdeki kaldırımlara engelli rampaları yapıldığını belirten Kocaoğlu, engellilerin her yere rahat ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı. Kocaoğlu, Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışa Derneği Başkanı Songül Korkmaz'ın talebi üzerine fenilketonüri hastaların düşük kalorili ekmek sorununun İzmir Ekmek Fabrikası tarafından karşılanması amacıyla bir çalışma başlatılacağını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki çalışmasının talep edileceğini söyledi.
 
Aziz Kocaoğlu, engellilerin ast ve üst geçitler ile metrolarda sorunlar yaşadığına yönelik eleştiriler üzerine, yeni yapılan alt ve üst geçitlerde engelli asansörleri ve yürüyen merdivenler bulunduğunu, eski alt ve üst geçitlerde asansörler yapılacağını dile getirdi.
Bir engellinin şehir içi ulaşımda kullandıkları ve sınırsız biniş imkanı olan kartlar yerine 750 kontörlük kartlar verileceğini duyduğunu, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine, şunları söyledi:
''Önümüzdeki yıl engellilere 750 kontörlük serbest seyahat kartları verilecek. Şehir içinde bir kez kart gösterildiğinde 90 dakika istediğin yere istediğin kadar biniyorsun. İzmir'in bir ucundan diğer ucuna gidebilirsin. Yılda 365 gün var, günde iki kez kullanılırsa 750 kontör rahat rahat yeterli. ESHOT korkunç zarar ediyor. Ücreti 2 liraya çıkardığınızda sorun biter. Biz engellilerin haklarını kısıtlamıyoruz. Ama ESHOT ineni bineni bilmek istiyor, ona göre programlamak istiyor. Amacımız istismarı önlemek, hakkı gasp etme gibi bir düşüncemiz asla yok, zaten istatistikler ortada, genellikle bu kadar kullanılmıyor.''
 Engelli dernekleri yöneticileri 750 kontörlük ulaşım kartlarına tepki gösterirken, görme engelliler ise bastonların eskiden belediye tarafından sağlandığını, artık verilmediğini belirterek şikayette bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KİK'te İzmir çatlağı
Gerekçeli karar yayınlandı, İzmir metro ihalesini siyaset kokan kararla ...
Dikili’’de Yunan Başkonsolusu 'hemşeri' oldu
Dikili’’ye Dostluk ve Barış ziyaretinde bulunan Yunanistan'ın İzmir ...
Büyükşehir’’de operasyon
Zabıta Daire Başkanı emekliye ayrıldı, Grand Plaza ve İZBELCOM’’da genel ...
 
Başkan Sındır’’dan Sertel’’e ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ...
Konak ve Kızılay’’dan sıcak bir çorba’…
Konak Belediyesi ile Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şubesi arasında yapılan ...
Gaziemir havacılıkla gelişecek
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ESBAŞ ve EGEV ortaklığında ...
 
İzmir geri dönüşüme hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ’‘Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması ...
Artık hipodromu su basmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şirinyer Hipodromu’’nun içinden geçen 60 ...
Kocaoğlu’’ndan Erdoğan ve Gül'e metro çağrısı
Sonsöz’’ün gündeme taşıdığı ’‘Metro’’daki siyaset kokusu’’ kentin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva