HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2011 Cumartesi - 11:46

Egeli hazırgiyimcilerden İstanbul çıkarması

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İstanbul’da 37 Egeli ihracatçı ile, Marks&Spencer, S.Oliver, El Cortes Ingles, French Connection K&L Rupert, HermesOtto, Lındex’in aralarında bulunduğu 25 ithalatçıyı buluşturdu.

Egeli hazırgiyimcilerden İstanbul çıkarması

İZMİR - Egeli hazırgiyim ihracatçılarını dünya ile buluşturmaya devam ettiklerini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, geçtiğimiz aylarda Metro ve Marks&Spencer gruplarını İzmir’de ağırladıklarını bu sefer İstanbul’da dünya devi firmaların temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi.
 
Döviz kurlarının hazırgiyim ihracatçılarının dünyadaki rakipleri ile rekabet edebilecekleri seviyelere gelmesi ile birlikte ellerinin daha da güçlendiğini belirten Kızılgüneşler, “Egeli hazırgiyim ihracatçılarımızı dünya ile buluşturuyoruz. Türkiye’nin hazırgiyim ihracatının yüzde 13’ünü gerçekleştiriyoruz ve Ege Bölgesi olarak yaklaşık 2.5 milyar dolar ihracatımız var. Amacımız her yıl ihracatımızı yüzde 20 oranında arttırarak 2015 yılında 5 milyar doları aşmak bütün çalışmalarımızı bu hedefi gerçekleştirmek için arttırdık” diye konuştu.
 
Türkçesi “Bir Türk Modası Molası” anlamına gelen “Turkish Fashion Break” sloganıyla 10 yılı aşan bir süredir Türk konfeksiyon sektörünün güçlü olduğu ya da hedef pazar olarak belirlediği ülkelerde; “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonları”na imza attıklarını hatırlatan Kızılgüneşler şöyle devam etti: “Bu amaçla 2 Kasım 2011 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz ithalatçılarla, Türk konfeksiyon ihracatçılarını “Turkish Fashion Break” organizasyonunda bir araya getireceğiz, 27 Kasım – 03 Aralık tarihlerinde ise Japonya’da konfeksiyon ihracatçılarımız Japonlara Türk konfeksiyon ürünleri ihracatını arttırmanın yollarını arayacaklar. Hiçbirimizin müşterisi ayağına gelmiyor, bizler dünyayı karış karış gezerek ihracatımızı arttıracağız.”
 
İHRACATÇILAR ORGANİZASYONDAN ÇOK MEMNUN
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin organizasyonunda dünya devleri ile İstanbul Ceylan Intercontinental Otel’de buluşan 37 tane Egeli hazırgiyim ihracatçısı yoğun bir görüşme trafiğinde koleksiyonlarını dünya devlerine tanıtma olanağı buldu.
 
Organizasyon sonunda üyelerinin organizasyon ile ilgili düşüncelerini öğrenmek amacıyla bir anket yaptıklarını belirten EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, 37 firmanın tamamının organizasyondan memnun ayrıldığını belirttiğini, 36 firmanın organizasyonun önümüzdeki yıllarda tekrarlanması halinde kesinlikle tekrar katılacağını beyan ettiğini söyledi.
 

Bugüne kadar Ege Bölgesi’nden birçok firmanın dünya devleri ile çalıştığını, ancak milyarlarca dolarlık alım yapan firmalara daha çok ürün satma potansiyelini değerlendirmek istediklerini açıklayan Kızılgüneşler, “Bugüne kadar birçok dev firmayı İzmir’de ağırladık. Şimdide İstanbul’da konuşlanmış firma ve acenteleri bir araya getirdik. İzmir’den de 37 farklı büyüklükte ihracatçı firma bu organizasyona katıldı. Bay, bayan, çocuk ve bebek giysileri ihracatçısı olan firmalar hazırladıkları güncel koleksiyonları uygun bir ortamda sergileme imkanı buldular. Firmalar ikili görüşmeler yaparak hem birbirlerini tanıdılar ve hem de geleceğe yönelik önemli iş bağlantıları gerçekleştirecekler” diyerek sözlerine son verdi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayi devinin yıldönümünde darbuka şov
Lider jant üreticilerinden İnci Holding ile dünyanın en büyük jant üreticisi ...
Elektrikten sonra doğalgaza da büyük zam!
Elektrik fiyatlarına yapılan artıştan bir gün sonra, doğalgaza da beklenen zam geldi.
İzmir, havadaki kapışma için güçlü ortak arıyor
Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali işletilmesi ihalesine ...
 
Toplantı tarihi iki odanın arasını açtı
İzmir İli Oda ve Borsalar Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’nın tarihinin ...
Kale Grubu ikinci 'konsepti' izmir'de açtı
İzmir'de geçtiğimiz aylarda bir bayi açan ve Ege Serbest Bölgesi'nde de ...
Cari açık 71 milyar doları aştı!
Ağustos'ta dış ticaret açığı 8.2 milyar dolarla beklentilerin üzerine ...
 
Hayvancılık projelerinde gözler sıfır faizli kredilerde
Hayvancılık sektöründe yatırım yapmak isteyen kişilere danışmanlık ve ...
İzmirli sanayici cari açıktan kaygılı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi ...
50 yıllık dev el değiştirdi
İzmir’in köklü sanayi tesislerinden ve çok ortaklı firma öncülerinden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva