HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2023 Perşembe - 20:56

Egedesonsöz kayıp profesörün izinde… ‘1 gün önce selamlaşmıştık!’

Dünya Bankası’nda çalıştıktan sonra emekli olan ve tatil için geldiği memleketi Balıkesir’in Gönen ilçesinde 13 gün önce ‘Tina’ adlı köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Prof. Dr. Korhan Berzeg’i arama çalışmalarından henüz sonuç çıkmazken Berzeg’in komşularından Altan Baykara Egedesonsöz’e açıklama yaptı.

Egedesonsöz kayıp profesörün izinde… ‘1 gün önce selamlaşmıştık!’

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ - Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Dünya Bankası’nda uzun süre ekonomi uzmanı olarak görev yaptıktan sonra emekli olup İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Prof. Dr. Korhan Berzeg (83), mayıs ayında, tatil için eşi İngiliz uyruklu Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir Gönen’in kırsal Armutlu Mahallesi’ndeki evine geldi. 17 Haziran’da Angela Berzeg kahvaltı hazırlarken köpeğiyle yürüyüş yapmak için evden ayrılan Korhan Berzeg geri dönmedi. Cep telefonunu evde bırakan eşi geri dönmeyince Angela Berzeg, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. 

İhbar üzerine bölgeye AFAD, AKUT ekipleriyle jandarmaya bağlı komando timleri sevk edildi. Ekipler, havadan dron ile de destek verilen arama çalışmaları 13'üncü günde de devam etti. Ekipler Korhan Berzeg ile köpeği Tina’nın izine ulaşamadı. 

BÖLGE HALKINDA TEDİRGİNLİK
Kayıp Berzeg ile ilgili bilgi toplamak için Egedesonsöz olarak Armutlu Mahallesi’ne gittik. Gönen’e 19 kilometre uzaklıktaki Armutlu 60 hanenin yer aldığı küçük bir mahalle. 220 nüfuslu köyün bir tarafında ova diğer tarafında meşe ve kızılçam ağaçları ile kaplı orman yer alıyor. Geniş bahçeli iki katlı evlerin ağırlıklı olarak yer aldığı Armutlu Mahallesi ise sakinliği ile dikkat çekiyor, uzunca süredir mahallede bir asayiş olayı dahi yaşanmamış.  Ancak Berzeg’in kaybolması bölge halkında bir tedirginlik yaratmış durumda. 

‘1 GÜN ÖNCE KONUŞMUŞTUK’
Berzeg’in komşularından Altan Baykara “Kaybolduğunun günün öncesinde kendisi ile selamlaştık. Ovaya giden yolda köpeği Tina ile birlikte gördüm. Çok uzun bir sohbetimiz olmadı. Dikkatimi çeken bir şey yoktu. Kaybolduğu gün en son olarak caminin karşısındaki kahvehanede oturanlar tarafından görülmüş. Korhan Bey’in köyün etrafındaki yangın şeridi olarak açılan yolların birinde yürüyüş yaparken kaybolmuş. Buralarda fazla kalmazdı. Kısa aralıklarla gelir dinlenir gider Büyükada’da yaşardı. Tüm aramalara rağmen bulunamaması bizi üzdü. Eğer bir cinayet olsa bile bizim köyle bağlantısının olacağını düşünmüyorum. Bizim köyde değil öldürme darp olayı dahi yaşanmamıştır. Koray Bey’in kimse ile de bir derdi yoktu” dedi. 

BAKAN ŞİMŞEK’İN DE HOCASIYDI
Korhan Berzeg, İTÜ’de profesör olarak ekonomi üzerine öğretim üyeliği yaptı. Daha sonra ABD’ye giderek Dünya Bankası’nda görev yapıp emekli oldu. Sonra eşiyle birlikte dönüp İstanbul Büyükada’ya yerleşti. Yaz aylarında 1 ay Armutlu’daki babadan kalma evinde kalıyormuş. Kayıp haberini öğrenen İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde her 2 eşinden olan kızları ve damatları buraya gelip çalışmaları yakından izlemeye başladı. Korhan Berzeg aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in üniversitede hocasıydı. Olayı öğrenen Bakan Şimşek, aileyi telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerini iletmiş.

 
İzmirli New York’ta!
 
Protestolar büyüyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkutan orman yangını
İzmir'in Dikili ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.
Kızılırmak'a top kaçtı... 3 çocuk can verdi!
Kırıkkale'de, kaçan topu almak için Kızılırmak'a giren 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.
Otomobil şarampolden yuvarlandı: 1 ölü, 4 yaralı
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Yeşildere köyünde şarampole yuvarlanan otomobildeki ...
 
İzmir'in plajları doldu taştı!
İzmir'de, kent merkezini Çeşme, Urla, Seferihisar ve Kuşadası gibi tatil ...
Antalya'da çıkan orman yangını söndürüldü
Antalya'nın Finike ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangında 2 dönüm alan zarar gördü.
Kayalıklarda can pazarı... 12 göçmen kurtarıldı!
İzmir'in Urla ilçesi açıklarında yardım talebinde bulunan 12 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.
 
İzmir'de imam nikahlı dehşeti... Önce eşini sonra kardeşini öldürdü!
İzmir'in Buca ilçesinde bir kişi, dini nikahlı eşini ve kardeşini tabancayla ateş ederek öldürdü.
Kanseri yenen Simay, lösemililere destek oluyor
İzmir'de 3 yıl önce lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki Simay Hasçelik, ...
Zehir tacirlerine 'valiz' darbesi!
İzmir'de Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yabancı uyruklu bir şüphelinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva