HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2011 Pazar - 10:25

Ege Zeytinyağı için tanıtım atağı

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 'Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli' adlı projesi için Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nden hibe aldı. Proje kapsamında, İstinye Park, Kanyon, Palladium’da eylül ayında pazar günleri zeytinyağı tadımı ve tanıtımı yapacak.

Ege Zeytinyağı için tanıtım atağı

İZMİR - Ekonomi Bakanlığı ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği işbirliğinde kurulan ZZTK'nın hem yurtiçinde hem de yurtdışında tanıtım yapmayı ilke edindiğini belirten ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, tüketiciyi zeytinyağının sağlığa faydaları ve lezzeti hakkında bilgilendirmek amacıyla Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’ne verdikleri 'Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli' projesinin hibe desteği almaya hak kazanmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Ölken, her kesimden tüketici kitlesinin alışveriş için kullandığı İstinye Park, Kanyon, Palladium alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilecek olan tanıtımın başarılı olması için çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Ölken, "Türkiye geneli gerçekleştireceğimiz zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliklerinin ilk halkasında onbinlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Türkiye’de 800 gram seviyesinde olan kişibaşı yıllık zeytinyağı tüketimini ZZTK ve zeytinyağı sektöründeki diğer kuruluşların yürüttüğü çalışmalar sonucunda 1.5 kilograma çıkardıklarına dikkat çeken Metin Ölken şunları söyledi:
 
"Türkiye’de 2000 yılı sonrasında zeytin ağacı varlığımız 90 milyondan 170 milyona çıktı. Önümüzdeki 3-5 yıllık süreçte Türkiye yıllık 400 bin tonun üzerinde zeytinyağı üreten bir ülke konumuna yükselecek ve dünya ikinciliğine oturacak. Yakın gelecekte oluşacak bu rekoltenin sadece ihracatla ve mevcut iç tüketimle eritilmesi mümkün değil. O nedenle Türkiye’deki tüketimi özendirmemiz gerekiyor, iç tanıtıma bu nedenle ağırlık veriyoruz. İstikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat için güçlü bir iç piyasaya inanıyoruz."
 
Sürekli zeytinyağı kullanan kişilerin, kullanmayan kişilere göre kansere yakalanma olasılığının yüzde 50 daha az olduğunu belirten Ölken, "Zeytinyağının hücrelerin korunmasından sindirimi kolaylaştırmaya, kemik gelişimine katkı sağlamaktan kabızlığı önlemeye, yaşlanmanın beyin fonksiyonları üzerindeki etkisini yavaşlatmaktan kötü kolesterolü düşürmeye sağlığımıza katkısı var. Zeytinyağının insan sağlığına katkılarını anlatacağız, zeytinyağı tadım uzmanları ile tadım eğitimi vereceğiz. Tadım (degustasyon) etkinliği ile zeytinyağının da aynı şarap gibi bir kültür, damak zevki konusu olduğu algısını oluşturmak istiyoruz. Etkinliklerde, Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından akredite edilmiş Zeytindostu Derneği işbirliğinde oluşturulan Aydın Tcaret Borsası Tadım panelinin uzmanları görev yapacak, aynı zamanda bir eğitim semineri için ülkemizde bulunan İtalyan uzmanlarda misafir edilecek" diye konuştu.
 
ETKİNLİKLERE BAŞBAKAN DAVET EDİLECEK
İstinye Park'ta 11 Eylül Pazar, Kanyon'da 18 Eylül Pazar ve Palladium'da 25 Eylül Pazar günü 12.00-20.00 saatleri arasında tadım etkinliklerinde halkla interaktif zeytinyağı tadımı yapılacağını kaydeden Ölken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’i de tadım etkinliklerine davet edeceklerini aktardı.
 
Ölken, etkinliklerde zeytinyağının sağlığa faydalarının anlatılacağını ve el broşürleri dağıtılacağını, çocuk ziyaretçilere sürpriz hediyeler vereceklerini de sözlerine ekledi. (DHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Necmi Çalışkan İzmir'in kalkınması için ne önerdi?
İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis üyesi Necmi Çalışkan, İzmir’in ekonomik ...
Bakan Yıldırım'dan vergi müjdesi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de "Türkiye'de iletişim vergileri yüksek" ...
Darphane'den altına kriz ayarı
Avrupa ve ABD'deki ekonomik çalkantılar nedeniyle güvenli liman altının ...
 
EGİAD’da kalpak krizi
‘Kalpaklı Atatürk’ fotoğrafı ile birlikte klişe haline gelen ‘Yarınlar ...
Çeşme bayramda cıvıl cıvıl
Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla, tatilciler soluğu Çeşme’de alacak. ...
Ege ihracatına doğal katkı
Ege Bölgesi, yılın ilk 7 ayında kekikten adaçayına, biberiyeden tıbbi ...
 
Açlık sınırı 882 lira
Türk-İş, Ağustos ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 882 lira olarak hesapladı.
VOB'dan ilginç büyükbaş kontratı
Şimdiye kadar genellikle finansal kontratlarla gündeme gelen İzmir'deki ...
İhracatta yüzde 24,2'lik artış
Temmuz ayında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,2 artarak ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva