HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2012 Çarşamba - 14:39

Durak meydan okudu: Namertliği bırakın…

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sert konuştu. Karşıyakalı kadınlara seslenen Durak, siyasi rakiplerinden belediye içindeki dedikodulara, kendisini ve ailesini yıpratma çalışmalarından kamuoyunda konuşulanlara kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Durak meydan okudu: Namertliği bırakın…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yeni yıl etkinlileri kapsamında ilçe protokolü ile bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezleri’nde görev alan kadınlarla bir araya geldi. Bahçelievler Düğün Salonu’nda yaklaşık bin kadına seslenen Başkan Durak, son dönemdeki gelişmeleri gündeme getirdi.

Durak, “Bazı çevrelerin, siyasi ikbal endişesi yapanların saldırılarına maruz kaldık. Bu durum halen daha devam ediyor. Korkakça kapı aralarından devam eden saldırılara karşı duracağız” dedi.
 
ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK!
Görevde olduğu süre içinde geçen süreci ‘uzun soluklu yolculuk’ olarak tanımlayan Başkan Durak, yaşanan güzel değişimlerin içinde kendisini üzen konuların olduğunu söyledi.

Durak, “Kentimize hizmet etme ayrıcalığını, üst üste iki kez şahsıma tanıyan yüz binleri hiçe sayarcasına, bazı çevrelerin saldırılarına maruz kaldık. Bu çevreler fısıltı gazeteleriyle kulaktan kulağa başlattıkları çirkin kampanyalarını, yıllar içinde sosyal medyaya taşıdı. Korkakça, kapı arkalarında yürütülen bu saldırılar, bugün artık Facebook ve Twitter sayfalarında takma isimlerle devam etmektedir. Korkaklığı, namertliği bırakacaklar. Bizim karşımıza erkekçe çıkacaklar. Biz işimizi yapacağız. Yukarıda Allah var. Yukarıdakinin sopası yok. Bugün, burada sizlerden aldığım güçle bir kez daha tekrarlamak isterim ki benim alnım ak, başım dik” diye konuştu.
 
DEDİKODU ÇARKI YENİDEN DÖNMEYE BAŞLADI
Kendisi başta olmak üzere aile fertleri ile ilgili haksız ithamların bulunduğunu anlatan Başkan Durak, “Tam 9 yıllık belediye başkanlığım döneminde, onlarca kez denetlendim. Ailem dahil olmak üzere tüm mal varlığım didik didik edildi. Belediye çalışmaları, her yıl onlarca kez denetlendi. Bütün bunlardan alnımızın akıyla çıktık. Akçeli, şaibeli tek bir işimizin dahi olmadığı bizzat müfettiş raporlarına geçirildi. Gerek iş yaşamım, gerek siyasi yaşamım boyunca, ne kendimin, ne ailemin, ne de yol arkadaşlarımın yüzünü yere eğdirecek bir davranış içinde bulunmadım. Onlardan da böyle bir davranış görmedim. 20 yıllık iş hayatımda çocuklarıma haram lokma yedirmedim. Yalan, dolan nedir bilmedim. Üçkağıtçılık yapmadım. Bu koltuklarda, onurumuzla ve gururumuzla, sadece ve sadece hizmet aşkıyla görev yaptık. Cumartesi-Pazar demeden çalıştım. En yakın arkadaşlarıma, aileme zaman ayıramadım. Karşıyakalı her vatandaşım benim aile ferdim. Onlarla güldüm, onlarla ağladım. Ancak, ne yazıktır ki bütün bunlara rağmen, hep, siyasi ikbal endişesi yaşayanların hedefinde olduk. Bir gün herkes kazdığı kuyunun içine düşecek. Şimdi yine bir seçim sürecine doğru adım adım ilerliyoruz. Bu kapı arkası dedikodu çarkı yeniden dönmeye başladı. Böylesine küçük hesaplar peşinde koşanlara dün olduğu gibi yarında hep birlikte karşı koyacağız. Onlara taviz vermeyeceğiz. Bunu yapamadığımız takdirde bu dedikodu çarkı sizi de bizi de üzer. Bunu arzu etmeyiz” dedi. Başkan Durak, yola çıkarken yanında olan 5-10 kişinin binleri bulduğunu söyledi.
 
BİZE ‘HAYALCİ’ DEDİLER!
Ülkenin içinden geçmekte olduğu süreçte, İzmir’in, özellikle de Karşıyaka’nın Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sigortası olduğunu anlatan Başkan Durak, “Biz göreve gelirken bize ‘hayalci’ dediler. Yaptıklarımız ile insanlara bunun olmadığını gösterdik. Böylesine önemli bir süreçte, direnci kırmak üzere akın akın üzerimize gelinirken küçük hesaplar peşinde koşmak kimseye fayda sağlamaz. Yapılması gereken tek bir şey vardır. Omuzlarımızda taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle, bu yolda omuz omuza yürümek zorundayız. Başka da hiçbir şekilde çıkarımız, çözümüz yok. Siz varsanız biz varız. Siz yoksanız biz de olmayız. İnsan olmayan yere hizmet götürmüyoruz. Bizim insanlarımızın en önemli eğiticileri kadınlarımız, analarımız. Bu yola çıkarken buradaki kadınlarımızın sürece hazırlıklı olup olmadıklarını, benimle omuz omuza olup olmadıklarını bir kez daha duymak istiyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Durak’ın bu sözlerini kadınlar ayakta alkışladı.

 
“BENİM GİZLİ KAHRAMANLARIM”
Kadın danışma merkezlerinin önemine de değinen Başkan Durak, Karşıyaka’nın yine farkını ortaya koyduğunu söyledi. Kadınlara ‘benim gizli kahramanlarım’ diyerek seslenen Durak, “Yıl boyunca gerçekleştirdiğiniz etkinliklerle hemcinslerinizin yaşadığı sorunlar karşısında farkındalık yaratmayı başardınız. İçinde yaşadığımız toplumun kadına bakış açısından kaynaklanan yanlışlara, eksikliklere dikkat çekerek, sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yaptınız. Düzenlediğiniz kermeslerle sadece ihtiyaç sahibi kadınlarımıza değil, geleceğin mimarı gençlerimize ve çocuklarımıza da umut oldunuz. Karşıyaka’nın geleceğini şekillendirirken, bakış açınız bizlere rehberlik etti. Dokuz yıldır bu kente yapmış olduğumuz her hizmette sizlerin emeğini yadsıyamam. Biz bu yola omuz omuza çıktık. 9 yılda çok yol kat ettik. Maaş dahi ödemekte zorlanan bir belediyeden, 500 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirme becerisine sahip bir belediye haline geldik. 300’ün üzerinde projeyi hayata geçirdik” dedi.

Toplantıda, Başkan Durak ve eşi Birsen Durak konuşmanın ardından kadın danışma merkezlerinin yöneticilerine plaket ve çiçek verdi. Öte yandan Nergis Kadın Danışma Merkezi'nde verilen okuma yazma kurslarında eğitim alan ve okuma yazma öğrenen 65 yaşındaki Emine Ünalan Başkan Durak'a yazdığı "Bize Okullar Açın" şiirini okudu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Aralık 2012 Perşembe 11:39

bir avuç insan nasıl oluyormuş? seçimi konuşmak çok erken hayırlısı diyoruz heyecan yapmayalım bekleyip göreceğiz sessiz sessiz

Yorumu oyla      20      7  
MEGAKÖYLÜ 27 Aralık 2012 Perşembe 10:48

Hayısrlısı olsun bakalım.dediklerini yakında zaman gösterır

Yorumu oyla      23      7  
adsız 27 Aralık 2012 Perşembe 10:40

Sanatçı olarak Artoyu getirmiş.Soldan sanatçı bulamadın mı? CHP'yi kadın-erkek arası bir sanatçıya mı düşürdün?

Yorumu oyla      24      7  
27 Aralık 2012 Perşembe 10:04

Kim mert kim namert için koy sandığı belediye binasınada gör gözünün göremediğini.girin belediye sitesinden başkanlık kurumsal yapıya görün aynı soyadından yardımcılara müdürlere!!!

Yorumu oyla      25      8  
26 Aralık 2012 Çarşamba 17:26

YA MEYDAN OKUNUYOR YA HODRİ MEYDAN YA FACEBOOK SALDIRIYOR BOŞVERELİM MEYDANI DA İŞİMİZE BAKALIM

Yorumu oyla      32      7  
DUYGU (ESKİ GİZLİ KAHRAMAN) 26 Aralık 2012 Çarşamba 15:49

bende fikrimi söylemek istiyorum; kendi içinde anlaşamayan bir belediye başkanı istemiyorum-İSTEMİYORUZ açık ve net...olmaması için yürüyüşler yapacağız, bizde 5-10 idik 1000 OLDUK.YAKINDA GÖRÜŞECEĞİZ HEP BİRLİKTE.DAHA SEÇİME ÇOK VAR.

Yorumu oyla      47      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hayvan' barışı: Büyükşehir ve Kordon el ele...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon esnafı uzun aradan sonra ilk kez ...
Aliağa'da eğitime desteğe devam
Aliağa Belediyesi’nin eğitime katkısı devam ediyor. Son 3,5 yılda okulların ...
Konak’tan Kemeraltı esnafına can suyu
Vatandaşın yılbaşı alışverişi yapması için semtlerden ücretsiz otobüs ...
 
İzmir’i kilitleyen ihalede bir garip karar: KİK’e gitmiyoruz
Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 3 bin 317 otobüs ...
Bornovalılar hava kalitesini artık anlık öğreniyor
Türkiye’de ilk defa Bornovalılar soludukları havanın kalitesini anlık ...
Veliler istedi Başkan Solak yaptı
Çiğli Balatçık Mahallesi’ndeki Tekel lojmanlarının boşaltılmasıyla harabe ...
 
Başkan Kocaoğlu'na yol teşekkürü
Büyükşehir Belediye Başkanı, Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi ...
Karşıyaka yeni yıla ve 'yeni rekorlara' hazır!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni yıla günler kala ilçe protokolünü ...
‘Kent kart’ ihalesi iptal: Olası kriz nasıl aşıldı?
ESHOT’un geride kalan günlerde yenilediği ve Kent Kart A.Ş. tarafından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva