HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2023 Cumartesi - 17:12

CHP Lideri başkanlarla buluştu: İttifak olmayacak gibi hazırlanın!

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önemli isimleriyle yaptığı online görüşme sonrası ilk toplantıda, seçim sonuçları ele alınırken ve yerel seçimler de masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına "Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur" dediği öğrenildi...

CHP Lideri başkanlarla buluştu: İttifak olmayacak gibi hazırlanın!

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından yerel seçimlerde ittifak olmayacakmış gibi hazırlık yapmalarını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirildi ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı.

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek, "Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi." dedi.

KILIÇDAROĞLU: İTTİFAK OLMAYACAKMIŞ GİBİ HAZIRLANIN
Partisinin belediye başkanları toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur” dediği öğrenildi.

CHP’de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıya CHP’li tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları katılırken, 36 belediye başkanı mazeret bildirerek toplantıya gelmedi.

Toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Ekrem İmamoğlu ile bazı belediye başkanları da söz alırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarına önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına yönelik uyarılarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca belediye başkanlarından belediyelerin ekonomik ve sosyal projelerini ön plana çıkarmalarını, vatandaşın cebine dokunacak projelerin de halka iyi anlatılmasını istediği belirtildi.

İMAMOĞLU TOPLANTISI SIZMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında internet ortamında görüntülü toplantı yapılmış, bu toplantı tartışma yaratmıştı.

Toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra, Kılıçdaroğlu’nun bir dönem A takımında yer alan Bülent Tezcan, Engin Altay, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel gibi isimler yer aldı.

İmamoğlu daha sonra toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok" dedi.

Toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra, Kılıçdaroğlu’nun bir dönem A takımında yer alan Bülent Tezcan, Engin Altay, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel gibi isimler yer aldı.

İmamoğlu daha sonra toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise "Partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız" açıklaması yapmıştı.

Habertürk yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Sonuçta partiye uzun yıllar emek veren arkadaşların yaptıkları bir toplantı olarak düşünebiliriz. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Parti içi konuları televizyonlarda konuşmayı doğru bulmam. Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmem. Parti içi tartışmaları toplumun önüne getirme kadar yanlış bir şey yok. Kurallar içinde mücadele edersiniz. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım. Söylediğim odur" demişti.

 
KPSS oturumları yarın başlıyor
 
Bayraklı’da ‘zarf’ gerginliği… Mavi ve Beyaz liste karşı karşıya geldi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 23 Temmuz 2023 Pazar 09:22

Milletvekilli seçimlerinde beklenen oyunu alamadı suçlu bu milletvekilleri seçenler suçlu bulundu,genel başkan yardımcılarını da onlar mı? Seçti bırakın siyasî kimliğinizi bürokrat kimliğiniz var sıkılmadan yalan söylüyorsunuz Kılıçdaroğlu, CHP tarihine kara bir leke olarak geçtiniz ekibinizle yüz yıl saltanat süren birileri ile...

Yorumu oyla      6      3  
Cumhuriyetli 22 Temmuz 2023 Cumartesi 20:11

geçen sefer kazanayamayaksınız yazmıştım bu seçimde yazıyorum AKP izmirli bir belediye başkanı aday gösterirse kaybedeceksiniz. Ankara istanbul buraları zaten kaybettiniz.

Yorumu oyla      3      3  
zeyno 22 Temmuz 2023 Cumartesi 19:26

Hizmette sıfırsınız, kalkmış hala ittifaktan bahsediyorsunuz. Çalışın diyeceğim de kim çalışacak? Bırak çalışmayı başkan beyler yanına bile sokmuyor vatandaşı sanki koltuk babasının malı gibi.

Yorumu oyla      2      3  
Fatoş 22 Temmuz 2023 Cumartesi 19:21

Siz giderseniz niçin olmasın sayın başkan NOKTA

Yorumu oyla      2      3  
zülfikar 22 Temmuz 2023 Cumartesi 19:20

İyi Parti'den İzmir için Mahmut Özgener'i aday olarak görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
born 22 Temmuz 2023 Cumartesi 19:14

Bu yerel seçimlerde eğer AKP iyi bir aday çıkarırsa kazanma ihtimalleri yüksek. Haberiniz olsun suya son yaptığınız %43 zam İzmirlinin iyice belini büktü.

Yorumu oyla      2      3  
YORGUN DEMOKRAT 22 Temmuz 2023 Cumartesi 18:53

Yine yenilecek gibi hazırlanın...

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemir 22 Temmuz 2023 Cumartesi 17:37

Seni ve avanelerini, artık kimse ortaklığa çağırmaz! o iş bitti artık. 2024 yerel seçimlerinde chp tarihinin en büyük MAĞLUBİYETİNİ yaşayacak SAYENİZDE...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de o isimlere liste şoku… Belediye başkanı ve yardımcısına çizik!
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir’de yaşanan krizler bu kez da ‘liste’ ...
CHP İzmir'de mahalle delege seçimi günü... Hangi ilçede/Ne sonuç çıktı?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de mahalle delege seçimleri hız kesmeden ...
CHP'li Bakan’dan ‘talimat’ iddiası: İl Müdürü'nün HTS kayıtları incelensin!
Tartışmalara neden olan Örnekköy hakkında konuşan ve Çevre, Şehircilik ...
 
Yerel seçim stratejisini masaya yatırdı!
Yerel seçimler için süre daralıyor. Millet İttifakı cephesinde işbirliği ...
Zoom toplantısının ardından ilk buluşma!
Kamuoyunun gündemine gelen zoom toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir ...
Başkan Tugay'dan 'Liste' eleştirilerine cevap: Yarışa dahil değilim!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimleri devam ederken bazı belediye ...
 
İYİ Parti Manisa'da 41 kişi istifa etti!
Manisa'da İYİ Parti Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerden ...
'Fahiş kira artışlarına giden cezasını çekecektir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını ...
CHP'li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya ‘sermayenin adamı’ yanıtı: Kendi çevrene bak!
AK Partili Mahmut Atilla Kaya’nın İnciraltı ile ilgili ‘sermayenin adamı’ ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva