HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2024 Perşembe - 18:24

CHP Lideri açtı... Bornova'da motokuryelere özel park!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi’nin güvencesiz ve zor şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan motokuryelere destek olmak için hayata geçirdiği, “Motokurye Parkı”nın örnek proje olarak gösterdi. Özel, Motokurye Parkı’nın SODEM bünyesindeki “Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi”nde önerilen projeler arasına konulacağını ve örnek alınarak tüm Türkiye’de uygulanabileceğini söyledi.

CHP Lideri açtı... Bornova da motokuryelere özel park!

Genel Başkan Özel, Sarnıç Köyü’ndeki caminin temelinin atılmasının hemen ardından  Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki törene katılmak üzere harekete geçti. Özel, geçiş güzergahındaki Bornovalıları selamlayarak ilerlerken, Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Motokurye Parkı’ndan yararlanan motokuryelerin sürpriziyle karşılaştı. Özel’in yolunu keserek sevgi gösterisinde bulunan motokuryeler hem Bornova Belediyesi’nin verdiği destek nedeniyle teşekkür etti hem de seslerinin duyurulmasını istedi.

Motokuryeleri ilk gören CHP oldu
Motokuryeliğin son yılların çok konuşulan ve sayıları hızla artan bir mesleği olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’de bu sektördeki büyümenin pandeminin de etkisiyle beklenenin 30 kat üstünde arttığını söyledi. Bu durumun yeni bir istihdam alanının yanında yeni bir güvencesizlik alanını da yarattığını belirten Özel, “Biz bu konudaki gerekli itirazlarımızı, önerilerimizi her daim dile getirdik. Motokuryelerin sesini Türkiye’de ilk duyan, gören siyasi parti CHP oldu. Covid döneminde 1000’in üzerinde motokurye ile CHP Genel Merkezimizin bahçesinde, o dönemki genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba meseleye dikkat çeken çok önemli bir toplantı ve bir eylem gerçekleştirmişti.  O günden bu yana CHP’li belediyeler bu konu üzerinde çok büyük hassasiyet gösteriyorlar” dedi.

Örnek proje
Motokurye Parkı’ndaki kapalı alanın çok önemli olduğunu belirten Özel, “Tuvaletinin, büfesinin olması, kışın daha korunaklı kapalı alanının olması önemli. Başkanımız Ömer Eşki projenin adım adım bu şekilde evrileceğini söylüyor.  Ben de bundan memnuniyet duyuyorum. Buradaki model motokurye arkadaşlarımız tarafından beğenilir, benimsenir ve tavsiye edilirse, tüm belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Gökan Zeybek burada. Bu projeyi ‘Bornova Örneği’ olarak SODEM bünyesinde yer alan ve CHP’nin ‘Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi’nde ‘Önerdiğimiz Projeler’ içerisine koyabilir ve bütün Türkiye de bu projenin örnek alınarak  uygulanmasını sağlayabiliriz” dedi.

Yeni nesil belediyecilik
Yeni nesil belediyecilik anlayışlarında bir yerdeki başarılı işin diğer belediyelere emsal teşkil etmesinin de olduğunu söyleyen Özel, “Bu açıdan Ömer başkanımıza, birlikte çalıştığı yönetici arkadaşlara,  motokurye arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da onların sesini duymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP iktidarında motokurye meslek kanunu gelecek
CHP’nin iktidarında motokuryenin meslek kanunuyla, odasıyla, güvencesiyle, devlet nezdinde temsil edilmesiyle ve her bir çalışanın haklarını arayabilecekleri sendikal haklarıyla çalışacaklarını söyleyen Özel, “Elimizden gelen en büyük katkıyı sizlere yapmaktan geri durmayacağımız” dedi

Motokurye parkı mücadele alanı olacak
Başkan Eşki, motokuryelerin bu park sayesinde görevlerini daha rahat yapabileceklerini söyleyerek, “Onları örgütsüz ve sahipsiz bırakan sisteme karşı mücadele etmek için burayı bir mücadele alanı haline getirmek istiyoruz. Motokuryelerin örgütlenip tehlikeli meslek sınıfına dahil edilebilmeleri için bir çalışma yürüteceğiz. Burası da bu çalışmanın ana hareket merkezi olacak. Bu anlamıyla motokuryelere sahip çıkan genel başkanımıza da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Eşki’ye teşekkür
Ankara Kuryeler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Akpınar, “Türkiye’de ilk defa kuryeleri düşünen bir park yapması, dinlenebileceği, kışın soğukta korunabileceğimiz düzenli bir yer yaptığı için Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’ye çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük sıkıntılarımız var. İnşallah bunları sizlerin de desteğiyle çözeceğiz” dedi.

100 motor aynı anda park edebilecek
Motokurye olarak hizmet veren çalışanların mevcut durumdaki sıkıntılarını ortadan kaldırmak, yaşam kalitelerini artırmak, aynı zamanda Küçükpark ve çevresindeki trafik sıkışıklığı ve düzensizliğin önüne geçmek amacıyla hizmete açılan Motokurye Parkı’nda 100 motor aynı anda park edebiliyor. Kazım Dirik Mahallesi Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı içerisindeki 4 bin metrekarelik alanda motokuryelerin ihtiyaçlarını karşılamaları için büfe ve tuvalet de bulunuyor.

 
Başkan Eşki ‘yılmadan çalışacağız’ dedi: CHP’yi iktidar yapacağız!
 
Ezgi'nin dedesi: Cenazenin gelmesini bekliyoruz
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Eylül 2024 Cuma 02:00

İZmir de otopark ya da park yeri veyahut başka bir sorun çözmüşlüğünüz var mı? İzmir bildim bileli ce ha pe de. Hep engelleniyoruz nutukları atıp akşama da balkonda rakı balık. En sonunda balıkları da katlettiniz.

Yorumu oyla      1      2  
born 12 Eylül 2024 Perşembe 22:53

Başkan çok güzel bir çalışma diğer motor ve araçlar için belli bir saatten sonra geçiş vermeseniz sabaha kadar motor ve yüksek sesle araba müziği

Yorumu oyla      2      0  
12 Eylül 2024 Perşembe 20:29

Böyle ayrıştırmayın.

Yorumu oyla      0      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Eşki ‘yılmadan çalışacağız’ dedi: CHP’yi iktidar yapacağız!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Genel başkanımız bize bir görev verdi, ...
Büyükşehir’den, Turgutlu Belediyesi’ne salon tahsisi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Turgutlu Belediyesi arasında protokol ...
Urla'nın gurur günü!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 12 Eylül’ün Urla’nın direniş ruhunu ...
 
CHP Kadın Kolları'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na; Cumhuriyet Halk ...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde 'Herakleitos' söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Antik Çağın filozoflarından Herakleitos ve ...
Ödemiş İstihdam Ofisi hizmette!
Ödemiş Belediyesi iş arayanlarla işverenleri bir araya getirmek amacıyla ...
 
Başkan Önal'dan öğrencilere ziyaret
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, ilköğretim haftası kapsamında 2024-2025 ...
Başkan Mutlu’dan örnek personellere teşekkür
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, görevleri sırasında buldukları, ...
Şuhut’tan Buca’ya 'zafer ruhu'
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva