HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2012 Cuma - 10:26

CHP'li kadınlardan Güzelbahçe'de gövde gösterisi

CHP Güzelbahçe örgütü, İlçe Kadın Kolları'nın düzenlediği “Birlik ve Dayanışma Yemeği”nde adeta gövde gösterisi yaptı. CHP'li kadınlar, yerel seçimlerde Güzelbahçe'yi ve İzmir'i karanlığa mahkum etmemek için mücadele sözü verdi.

CHP li kadınlardan Güzelbahçe de gövde gösterisi

İZMİR - CHP Güzelbahçe Kadın Kolları'nın Gizlibahçe'de düzenlediği “Birlik ve Dayanışma Yemeği”ne CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Musa Çam'ın yanı sıra İl Başkanı Ali Engin, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediyesi Meclis üyeleri Leyla Cengiz ve Alparslan Kandemir ile eski Kadın Kolları İl Başkanı Nazan Çetin'in de aralarında bulunduğu 350'si kadın yaklaşık 400 kişi katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Güzelbahçe'nin son yerel ve genel seçimlerde CHP'nin en yüksek oy aldığı üçüncü ilçe konumunda olduğuna dikkat çekti. Yüksel, “Burada gördüğüm manzara, ilk seçimlerde Güzelbahçe'nin İzmir'de birinciliği kimseye kaptırmayacağı yönündedir. CHP'nin halk iktidarına ancak kadınlar sayesinde gelinebileceğini buradan herkese bir kez daha duyurmak istiyorum” dedi.
 
ENGİN: İZMİR DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ
CHP İl Başkanı Ali Engin de konuşmasında İzmir'de belediye başkanlarının yaptığı çalışmalardan söz etti ve “AKP, İzmir'i almak için var gücüyle çalışıyor. Ancak biz mevcut belediye başkanlıklarını koruduğumuz gibi yeni başkanlıklar kazanacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse İzmir elden gidiyor türküsü söyleyenlerin korusuna katılmasın. Bugün İzmir, dünyada 200 metropol içinde en hızlı kalkınan ilk dört kent, en yaşanılabilir kentler arasında ise ilk üç sırada yer alıyor. CHP'li belediye başkanlarla, AKP'li belediye başkanları hiç bir zaman boy ölçüşemez” dedi. Engin, AKP'nin 10 yıllık iktidarı boyunca kadınların susturulduğunu, eve kapatıldığını, iş gücü oranının yüzde 28'den yüzde 22'ye düşürüldüğünü ve kadına yönelik şiddetin yüzde bin 500 oranında arttığına dikkat çekti.

Kadınlara “Güzelbahçe'nin güzel yüzlü insanları” diyerek konuşmasına başlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise ülkede bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını savundu. İnce, “Bu korku imparatorluğu özellikle belediyeler üzerinde kurulmak isteniyor. Ama ben ve arkadaşlarım hiç bir şeyden korkmuyoruz. Çünkü benim işim Güzelbahçe, gücüm Güzelbahçe. Gece gündüz halkımız için çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

ARSLAN: KADINI EVE KAPATIYORLAR
Yemekte konuşan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, AKP iktidarının ülkenin üzerine adeta bir kabus gibi çöktüğünü savunarak şunları söyledi: “AKP iktidarı kadını eve kapatmak istiyor. Üç çocuk yapın diyerek kadını eve hapsetmek istiyor. Yıllardır telefonumuzu dinleyen siyasi iktidar şimdi de yatak odamıza giriyor ve kürtaja el atıyor. Bu iktidarın sonunu kadınlar getirecek. Çünkü bu iktidar kadınlara ve onların bağımsız olmasına tamamen karşı.”Arslan, tüm kadınlardan cezaevinde tutuklu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'e mektup göndermelerini ve destek vermelerini istedi. Konuşmaların ardından, CHP'li kadınlar, yerel seçimlerde Güzelbahçe'yi ve İzmir'i karanlığa mahkum etmemek için mücadele etme sözü verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş’a başkanlık mı İstanbul koltuğu mu?
Erdoğan - Kurtulmuş görüşmesi, yaz döneminde siyaset kulislerini hareketlendirdi. ...
'Akay görevden alındı' iddiası balon çıktı!
Ömer Cihat Akay’ın, Abdullah Tekbaş’ın Yargıtay’a yaptığı itiraz sonrası ...
CHP’de kurultay stratejisi belli oldu
Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP’nin 34. Olağan Kurultay temasının ...
 
‘Düşen uçakla ilgili tüm bilgileri hükümete verdik’
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Akdeniz'in doğusunda düşürülen ...
‘AK Parti’nin daveti genel kurulda ele alınacak’
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan ...
Eyipişiren’den Kocaoğlu’na: Balbay’a da karşı çıksaydın
CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren, İl Kongresi sürecinde kendisine ...
 
Tacettin Bayır, Başbakan'a hakaretten yargılanıyor
Urla’da geçen yılki seçim çalışmaları sırasında, "Mustafa Kemal'e uzanan ...
Deniz Baykal'dan sürpriz Ege yoklaması
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Didim Belediye ...
Gül ve Erdoğan’a ‘Uludere' soruşturması yok
CHP’li Mahmut Tanal’ın Uludere’deki bombardımanda 34 kişinin yaşamını ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva